Перепелині яйця — це не лише смачний, а й корисний продукт, багатий на вітаміни та мінерали. Вони часто використовуються в кулінарії для приготування салатів, закусок та основних страв. Але щоб повністю насолодитися смаком цих маленьких яєць, важливо знати, як їх правильно зварити.
Особливості перепелиних яєць
Перед тим, як перейти до процесу варіння, варто зазначити, що перепелині яйця мають декілька відмінностей від курячих. Головне — правильно вибрати яйця. Адже перепелині яйця відрізняються від курячих: вони мають більш міцну та гладку шкаралупу, що ускладнює їх очищення, значно менші за розміром, але при цьому мають насичений і концентрований смак.
Як правильно варити перепелині яйця
Перш ніж варити перепелині яйця, необхідно провести підготовку: вибрати свіжі яйця без тріщин, ретельно промити їх під проточною водою і додати в воду для варіння невелику кількість солі. Обережно опустіть яйця в киплячу воду і відрахуйте час варіння з моменту закипання води з яйцями. Після закінчення варіння одразу ж перекладіть яйця в холодну воду, щоб зупинити процес варіння і допомогти легко почистити яйця. Очистіть яйця від шкаралупи і насолоджуйтесь!
Некруто: 1-2 хвилини, жовток буде рідким, а білок — желеподібним.
В мішечок: 2-3 хвилини, жовток стане щільнішим, але все ще буде трохи рідким. Білок буде зварений круто.
Круто: 4-5 хвилин, жовток і білок стануть твердими.
Вас також зацікавить:
Розгадуємо секрети яєць: як вибрати, чим корисні та чи дійсно шкідливий холестерин
Зварені круто яйця: як довго їх можна зберігати
Як зварити перепелині яйця в мікрохвильовій печі
Помістіть яйця в посуд для мікрохвильової печі. Переконайтеся, що миска достатньо глибока, щоб яйця не виплеснулися під час варіння. Залийте яйця холодною водою, щоб вони були повністю покриті. Це важливо, щоб яйця варилися рівномірно. Накрийте миску кришкою та варіть яйця на максимальній потужності протягом 2 хвилин. Не переварюйте яйця, адже вони стануть жорсткими і гумовими. Перекладіть яйця в холодну воду і очистіть.
Як зберігати варені перепелині яйця
Зберігайте варені перепелині яйця в холодильнику в контейнері з кришкою. Їх можна вживати протягом 4-5 днів. Перепелині яйця можна використовувати для приготування салатів, закусок, супів та інших страв. Раніше ми розповідали, скільки можна зберігати яйця без холодильника - особливо актуальна інформація під час відключення електроенергії.