Квашена капуста — це не лише смачна закуска, а й справжнє джерело вітамінів та пробіотиків. Однак, як і будь-який інший продукт, вона має свій термін зберігання. Щоб насолоджуватися її смаком якомога довше, багато хто задається питанням: чи можна заморожувати квашену капусту? Давайте розберемося детальніше.
Заморожування — це один із найпопулярніших способів зберігання продуктів. Він дозволяє зберегти їх свіжість на тривалий час. Але чи підходить цей метод для квашеної капусти? Головна причина, чому виникає це питання, полягає в тому, що під час квашення відбувається складний біохімічний процес. В результаті утворюється унікальна мікрофлора, яка надає капусті характерний смак і корисні властивості.
Що відбувається з капустою під час заморожування
Заморожування негативно впливає на квашену капусту. Низькі температури зупиняють життєдіяльність корисних бактерій, знижуючи пробіотичні властивості продукту. Крім того, під час заморозки та відтавання структура капусти руйнується: вона стає м’якшою, втрачає хрусткість і частину соку. Як наслідок, змінюється і смак квашеної капусти, деякі ароматичні нотки стають менш вираженими. А щоб страва була не лише корисною та смачною, а й вигідною, радимо ознайомитися з актуальними акціями на капусту, зокрема серед пропозицій є і квашена.
Вас також зацікавить:
Квашена капуста: низькокалорійний скарб для вашої талії
Квашена капуста в банках: корисний рецепт на зиму
Чи варто заморожувати квашену капусту
Технічно, заморозити квашену капусту можна. Однак, варто враховувати, що цей процес призводить до втрати частини її корисних властивостей і зміни смакових якостей. Якщо ви готові до таких змін, то заморожування може бути виходом. Особливо, якщо у вас залишилося багато капусти і ви хочете зберегти її на тривалий період.
Однак, якщо ви цінуєте природний смак і максимальну кількість пробіотиків, краще зберігати квашену капусту в холодильнику. В такому випадку вона збереже свої властивості набагато довше.
Як правильно заморозити квашену капусту
Щоб зберегти квашену капусту в морозилці якомога довше, розділіть її на порції та покладіть у герметичні контейнери. Це дозволить вам розморожувати лише необхідну кількість продукту та уникнути повторного заморожування, яке може погіршити смак страви. Для оптимального зберігання встановіть температуру в морозильній камері на -18°C.
Альтернативні способи зберігання квашеної капусти
Для збереження смаку та корисних властивостей квашеної капусти найкраще підійде холодильник. Якщо ж у вас є погріб або льох, темне прохолодне місце також буде гарним варіантом для зберігання цього продукту. Також памятайте, які основні причини появи гіркоти в квашеній капусті та поділимося простими порадами, як виправити цю проблему та насолоджуватися смачною та хрусткою закускою.
Заморожування квашеної капусти — це компромісне рішення. З одного боку, це дозволяє зберегти продукт на тривалий період, з іншого — призводить до втрати частини його корисних властивостей і зміни смаку. Вибираючи цей метод зберігання, варто зважити всі за і проти. Раніше ми розповідали про кращі сорти капусти, правила вибору та зберігання, щоб ви завжди могли отримати свіжий, смачний та корисний овоч.