Які продукти не можна їсти гарячими, а які навпаки — охолодженими

Дієтологи назвали які продукти їдять лише холодними, а які гарячими, щоб зберегти їхню користь

Олена Черкасець

авторка GoToShop

Ми звикли, що більшість страв і продуктів варто їсти теплими або гарячими. Але, як виявилося, не все потрібно розігрівати.

Редактори GoToShop перелічили продукти, які можна їсти без розігріву, щоб вони залишалися корисними і не втрачали свої властивості, а які харчі не варто вживати остиглими, щоб не нашкодити собі.

Які продукти краще смакують гарячими

Лікарі назвали п’ять видів продуктів, які не варто їсти без належної термічної обробки, оскільки це вкрай негативно позначиться на здоров’ї.

Продукти з білками: мʼясо, рибу та яйця краще їсти гарячими, бо білкова їжа не перетравлюється добре, коли її їдять охолодженою. Це може призвести до проблем із кишківником та зайвої ваги.

Жирна їжа: смажена їжа, приготована на олії, не підходить для споживання в охолодженому вигляді. Оскільки жири не розщеплюються при низькій температурі, це може спричинити дискомфорт у кишківнику та зайве навантаження на печінку.

Червоне м’ясо: споживання червоного м’яса в холодному вигляді може призвести до проблем з перетравленням та перевантаження шлунково-кишкового тракту.

Супи: у супах містяться тваринні білки, які важко перетравлюються в охолодженому вигляді. Однак, холодні супи, такі як томатний чи окрошка, виключені з цього правила.

Суміш гарячих і холодних інгредієнтів: Споживання такої їжі може призвести до переїдання, оскільки це поєднання може призвести до зменшення відчуття ситості.

Яку їжу краще вживати холодною

Буженина. Добре запечена буженина неймовірно м’яка, тому її краще їсти холодною. Можна зробити з неї бутерброд чи подати з тушкованою капустою і вареними яйцями.

Тушкована капуста. Такий гарнір найкраще смакує у холодному вигляді. Їсти тушковану капусту можна з цільнозерновим хлібом, запеченим м’ясом та свіжими овочами.

Печінковий торт. Це ще одна страва, яка подається холодною і не шкодить здоров’ю. Її можна їсти з хлібом та овочевим салатом.

Риба в паніруванні. Така риба не потребує підігріву, тому її можна їсти холодною, попередньо поливши лимонним соком.

Усі продукти для гарячого чи холодного споживання за вигідними цінами допоможе сервіс порівняння цін від Gotoshop!

Читати статті на тему

2024.11.22 15:43
Рекомендації

5 помилок, які псують вашу випічку

Мрієте про домашню випічку, яка тане в роті? Ділимося простими порадами та перевіреними рецептами, які зроблять вашу випічку ще смачнішою
2024.11.22 13:37
Рекомендації

Корисна кіноа: як зварити, щоб не втратити вітаміни

Кіноа — справжнє джерело енергії та здоров’я. Але як зберегти всі її корисні властивості під час приготування? Команда GoToShop розкриває секрети правильного варіння кіноа
2024.11.22 10:41
Рекомендації

Збалансоване харчування: яка користь мʼяса, кисломолочних продуктів, овочів та фруктів

Збалансоване харчування, яке включає різноманітні продукти, є ключем до довголіття та добробуту. Але яку саме користь несуть м’ясо, кисломолочні продукти, овочі та фрукти? Команда GoToSHop розповість детальніше
2024.11.21 17:24
Рекомендації

Що додати до тушкованої капусти: секрет смачної та соковитої страви

Щоб тушкована капуста не виходила сухою, розкриваємо секрет соковитої і смачної страви. Дізнайтесь, як за допомогою простого інгредієнта перетворити звичайний продукт на кулінарний шедевр
2024.11.21 16:35
Рекомендації

Чи може розвинутися залежність від цукру і як вона проявляється

Розповідаємо, яким чином звичайний цукор може викликати залежність, подібну до наркотичної, та як ця залежність впливає на наше здоров’я. Дізнайтесь про ознаки такої залежності та як від неї позбутися