Є вихід: що робити, якщо їжа прилипає до сковорідки

Якщо у вас є сковорідка, до якої прилипає їжа, не поспішайте її викидати. Кухар розказав, як виправити прикру ситуацію

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Сковорідка, до якої прилипає їжа, псує насолоду від приготування та смак страв. Якщо у вас вдома є такий девайс, після приготування у якому ви щоразу погрожуєте відправити його на смітник, але терпеливо повертаєте в ящик, то настав час повернути такій сковорідці минулу функціональність. Редактори сайту GoToShop.ua з посиланням на українського шеф-кухаря Олександра Городніка розкажуть про простий лайфхак, який допоможе вирішити проблему прилипання їжі до сковорідки.

Що робити, якщо до сковорідки прилипає їжа

Найперше, радимо не викидати таку сковорідку, а дати їй другий шанс. Проблема прилипання їжі досить часта для власників пателень з нержавіючої сталі.

Добре прогріта сковорідка

Одним із основних правил є достатній розігрів сковороди. Якщо не розігріти її до правильної температури, то нічого не вийде.

Якщо не знаєте, як перевірити, чи достатньо прогрілась ваша пательня, то тут на допомогу прийде вода. Вода просто випаровується? То це означає, що сковорідка ще не нагрілась до правильної температури. Зачекайте і через декілька секунд знову налийте воду.

«Вона повинна буквально відскакувати від сковорідки», — говорить кухар.

Наступним етапом буде додавання рослинної олії. На ній можна посмажити, до прикладу, яйце. Для помішування можна використовувати металеву лопатку чи виделку, адже це сковорідка металева і їй нічого не буде.

Просмажування солі

  1. Поставте сковорідку на плиту та нагрійте.

  2. На гарячу поверхню покладіть кілька ложок солі. Сіль має повністю покрити всю поверхню сковороди.

  3. Зменште вогонь і періодично перемішуйте сіль на сковороді.

  4. Сковороду потрібно прожарювати до тих пір, доки сіль не змінить свій колір з білого на жовтуватий.

  5. Протріть сковороду паперовим рушником.

  6. Налийте на пательню трохи соняшникової олії та за допомогою паперового рушника натріть її.

  7. Поставте сковороду на плиту та знову нагрійте.

  8. Через 2-3 хвилини, коли сковорода нагрілася, вимикайте газ.

Тепер сковорода повністю готова до експлуатації.

Дуже важливо розігрівати сковорідку перед приготуванням належним чином. Це може бути середній чи навіть трохи вищий вогонь. Необхідно, щоб вона була достатньо гарячою, перш ніж ви почнете готувати.

Також використовуйте олію, розплавлене масло чи інший жир перед додаванням інгредієнтів. Це створить покриття, яке допоможе уникнути прилипання.

А якщо ви все ж вирішили замінити пательню, то радимо ознайомитися з актуальними акціями на сковорідки, щоб покупка була вигідною.

Читати статті на тему

2025.03.06 12:50
Рекомендації

Сон на порожній шлунок: плюси та мінуси

Чи справді сон натщесерце — ключ до стрункості, чи це небезпечний експеримент над організмом? Розкриваємо таємниці вечірнього голоду та його впливу на сон і здоров’я
2025.02.27 14:56
Рекомендації

Як швидко подрібнити часник без преса та брудних рук

Часник — невід’ємний інгредієнт багатьох страв, але його подрібнення без преса часто викликає труднощі. Якщо не хочете бруднити руки чи витрачати час на прилади, ми поділимось кількома простими способами швидко подрібнити часник без зайвих зусиль
2025.02.18 13:00
Рекомендації

Як вибрати блендер для дому: путівник по типах та критеріях вибору

Блендер — це не просто кухонний прилад, а справжній чарівник, здатний перетворити звичайні інгредієнти на кулінарні шедеври. Але як серед розмаїття моделей знайти того самого, ідеального помічника, що стане вірним союзником у ваших гастрономічних експериментах?
2025.02.11 12:24
Рекомендації

Складаємо ідеальний список покупок: як не купити зайвого та заощадити

Вирушаючи в магазин без чіткого плану, ви ризикуєте не лише витратити зайві гроші, але й наповнити кошик непотрібними продуктами. Дізнайтесь, як уникнути спонтанних витрат, заощадити час та гроші, і завжди купувати лише те, що дійсно потрібно
2025.01.31 09:56
Рекомендації

Який кухонний прилад обрати — блендер чи міксер?

Блендер і міксер — два незамінні помічники на кухні, але чи знаєте ви, в чому полягає їх принципова різниця та який прилад краще обрати для ваших потреб? Давайте розберемось разом!