Є вихід: що робити, якщо їжа прилипає до сковорідки

Якщо у вас є сковорідка, до якої прилипає їжа, не поспішайте її викидати. Кухар розказав, як виправити прикру ситуацію

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Сковорідка, до якої прилипає їжа, псує насолоду від приготування та смак страв. Якщо у вас вдома є такий девайс, після приготування у якому ви щоразу погрожуєте відправити його на смітник, але терпеливо повертаєте в ящик, то настав час повернути такій сковорідці минулу функціональність. Редактори сайту GoToShop.ua з посиланням на українського шеф-кухаря Олександра Городніка розкажуть про простий лайфхак, який допоможе вирішити проблему прилипання їжі до сковорідки.

Що робити, якщо до сковорідки прилипає їжа

Найперше, радимо не викидати таку сковорідку, а дати їй другий шанс. Проблема прилипання їжі досить часта для власників пателень з нержавіючої сталі.

Добре прогріта сковорідка

Одним із основних правил є достатній розігрів сковороди. Якщо не розігріти її до правильної температури, то нічого не вийде.

Якщо не знаєте, як перевірити, чи достатньо прогрілась ваша пательня, то тут на допомогу прийде вода. Вода просто випаровується? То це означає, що сковорідка ще не нагрілась до правильної температури. Зачекайте і через декілька секунд знову налийте воду.

«Вона повинна буквально відскакувати від сковорідки», — говорить кухар.

Наступним етапом буде додавання рослинної олії. На ній можна посмажити, до прикладу, яйце. Для помішування можна використовувати металеву лопатку чи виделку, адже це сковорідка металева і їй нічого не буде.

Просмажування солі

  1. Поставте сковорідку на плиту та нагрійте.

  2. На гарячу поверхню покладіть кілька ложок солі. Сіль має повністю покрити всю поверхню сковороди.

  3. Зменште вогонь і періодично перемішуйте сіль на сковороді.

  4. Сковороду потрібно прожарювати до тих пір, доки сіль не змінить свій колір з білого на жовтуватий.

  5. Протріть сковороду паперовим рушником.

  6. Налийте на пательню трохи соняшникової олії та за допомогою паперового рушника натріть її.

  7. Поставте сковороду на плиту та знову нагрійте.

  8. Через 2-3 хвилини, коли сковорода нагрілася, вимикайте газ.

Тепер сковорода повністю готова до експлуатації.

Дуже важливо розігрівати сковорідку перед приготуванням належним чином. Це може бути середній чи навіть трохи вищий вогонь. Необхідно, щоб вона була достатньо гарячою, перш ніж ви почнете готувати.

Також використовуйте олію, розплавлене масло чи інший жир перед додаванням інгредієнтів. Це створить покриття, яке допоможе уникнути прилипання.

А якщо ви все ж вирішили замінити пательню, то радимо ознайомитися з актуальними акціями на сковорідки, щоб покупка була вигідною.

Читати статті на тему

2024.09.19 16:26
Рекомендації

Що ви робите не так: поширені помилки при готуванні олів'є

Хочете, щоб улюблений салат завжди виходив смачним і довершеним? Розповідаємо про найпоширеніші помилки при приготуванні олів'є та даємо практичні поради, які допоможуть вам уникнути їх
2024.09.19 15:29
Рекомендації

Розвінчуємо міфи: чи можна їсти картоплю і худнути

Картопля — джерело цінних поживних речовин, але часто вважається ворогом стрункої фігури. Розповідаємо, чи справді цей овоч заважає схудненню, і як правильно включити картоплю в свій раціон
2024.09.19 11:28
Рекомендації

Калорійність гарбуза та його роль у дієтичному харчуванні

Розповідаємо про всі переваги гарбуза для тих, хто стежить за вагою. Дізнайтеся про його калорійність, склад вітамінів та мінералів, а також, як включити гарбуз у свій раціон
2024.09.18 16:31
Рекомендації

Скільки хвилин насправді потрібно варити каву в турці

Дізнайтесь, як такі фактори, як помел кави, температура води та час варіння, впливають на смак вашого напою, і як досягти ідеального результату
2024.09.18 13:27
Рекомендації

Кавун для краси: сонячна ягода для вашої шкіри та волосся

Шукаєте природні засоби для догляду за шкірою та волоссям? Кавун — справжній скарб краси, який глибоко зволожує шкіру, захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища та зміцнює волосся