Можна їсти щодня: яка ковбаса найкорисніша

Відомо, що ковбаса — не найкорисніший продукт, але є й така, яка не шкодитиме вашому організму

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Ковбаса — одна з найулюбленіших закусок і на святковому столі, і на буденних сніданках чи вечерях. У супермаркетах та на ринках представлені різноманітні її варіанти — на будь-який смак та гаманець. Але відштовхує від частого її споживання підозрілий склад та відомий факт про відстуність користі для організму. Все ж це стосується не кожного виду ковбаси і є така, яку споживати не лише можна, а й потрібно. Редактори GoToShop.ua розповідають, що це за ковбаса.

Яка ковбаса корисна для здоровʼя

Експерти з харчування та лікарі наголошують, що є ковбаса та складники цього продукту, які організму зовсім не шкодять.

Домашня ковбаса

Це, звісно, найкорисніший та найсмачніший вид ковбаси. Адже якщо ви готовите її самі, то точно знаєте, які інгредієнти використовуєте. Вона частіше всього виготовляється з екологічно чистих продуктів, без будь-яких домішок та барвників.

У домашній ковбасі міститься натуральне м’ясо, яке є джерелом неоціненного для нашого організму білка. А спеції, які додаються до продукту, мають антиоксидантну дію і захищають організм від багатьох захворювань.

Така ковбаса стане ідеальною складовою ранкового бутерброду, її також можна додавати до яєчні чи каш для отримання потрібної кількості білка.

Ковбаса вищого ґатунку згідно із ДСТУ

Якщо говорити про куплену ковбасу, яка не шкодить організму, то тут потрібно звертати увагу на склад. Ковбаса має бути вищого ґатунку та відповідати державним стандартам.

Не варто боятися в складі деяких добавок, наприклад барвника Е250. За словами експертів, він абсолютно безпечний для організму. А додають його тому, що в ковбасі можуть міститися частинки мозку та субпродуктів, які надають продукту зеленкуватого чи темно-бурого кольору.

Також продукт може містити аскорбінову кислоту й коптильні препарати, які також не шкодять організму.

Для того, щоб ваша ковбаса була не лише корисною, а й покупка її не била по сімейному бюджету, радимо ознайомитися з майбутніми та поточними акціями на ковбасу.

Читати статті на тему

2024.09.19 14:30
Як обирати продукти

Сорти винограду: у чому різниця та як обрати ідеальний для себе

Сьогодні ми допоможемо розібратися в різноманітті сортів винограду, їх особливостях та призначенні. Дізнайтеся, як обрати ідеальний сорт для ваших потреб та смакових вподобань
2024.09.18 14:33
Як обирати продукти

Який рис найкорисніший: як обрати потрібний сорт

Рис — це не просто гарнір, адже різні сорти рису мають унікальні властивості та корисні речовини. Дізнайтеся, який сорт рису найкраще підійде саме вам для здорового та збалансованого харчування
2024.09.17 16:24
Як обирати продукти

Сорти капусти: різноманітність смаків та користі

Розповідаємо про різноманітні сорти капусти, зокрема синю капусту та кейл, та дізнаємося про їхній унікальний склад та корисні властивості для організму
2024.09.17 14:26
Як обирати продукти

Яке м’ясо обрати для приготування смачної тушонки

Розповідаємо, яке м’ясо найкраще підійде для приготування смачної домашньої тушонки. Дізнайтеся про особливості різних видів м’яса, їхні переваги та недоліки для консервування
2024.09.16 17:30
Як обирати продукти

Фіолетова, червона чи синя: яка картопля найсмачніша

Хочете додати барв і нових смаків до своєї кухні? Відкрийте для себе дивовижний світ незвичайних сортів картоплі, які вирощуються в Україні. Їхній різноманітний колір та смак здивують навіть найдосвідченіших гурманів