Часто буває, що після приготування деяких страв, у нас залишається багато зайвого бульйону. Виливати такий цінний продукт шкода, а в холодильнику він не протягне й кількох днів. Вихід із цього становища простий — будь-який бульйон (чи то м’ясний, чи то курячий, чи то овочевий) можна заморозити. Так він збереже корисні властивості і заощадить вам час на приготування майбутніх страв.
Редактори GoToShop підготували для вас просту інструкцію, як правильно заморозити бульйон.
Приготування
Жодних особливих рецептів для приготування бульйону для заморожування не існує. Готуйте бульйон як зазвичай, використовуючи кісточки, м’ясо, овочі та спеції за вашим смаком або рецептом.
Підготовка до заморожування
Заморожувати найкраще чистий бульйон, без м’яса, кісток або овочів. Для цього процідіть його через ситечко або друшляк, щоб залишилася одна рідина. Перед охолодженням обов’язково дайте бульйону охолонути за кімнатної температури.
Упаковка
Для заморожування бульйону підійдуть герметичні контейнери, пластикові пляшки або спеціальні пакети для заморожування із зіп-застібкою. Обов’язково залиште трохи вільного простору в контейнері, оскільки бульйон збільшуватиметься в об'ємі під час заморожування. Це допоможе уникнути псування упаковки і неприємних сюрпризів у вигляді витікання бульйону всередину морозильної камери.
Маркування
Обов’язково промаркуйте упаковку: напишіть дату заморозки і тип бульйону. Це допоможе вам правильно відстежувати термін придатності та не переплутати бульйон з іншими замороженими продуктами.
Заморожування
Помістіть упаковку з бульйоном у морозильник. Постарайтеся розмістити її так, щоб вона лежала або стояла стійко на рівній поверхні й інші продукти не могли пошкодити її цілісність. Зазначимо, що заморожений бульйон можна зберігати в морозильнику до 3-6 місяців.
Ось і все! Тепер у вас є натуральний і смачний бульйон, який можна використовувати для приготування супів і соусів навіть через кілька місяців. Головне, правильно його зберігати і не допускати випадкового розморожування. Перед тим, як його використовувати, краще розморозити бульйон у холодильнику або на водяній бані. А знайти свіжі інгредієнти для приготування бульйону за найвигіднішими цінами вам допоможе сервіс GoToShop. Також радимо ознайомитися з актуальними акціями на свіже та заморожене мʼясо.