Пересолили кашу чи суп: лайфхаки, які врятують вашу страву

Розповідаємо про дієві методи, які врятують вашу страву, навіть якщо добряче «перестаралися» з сіллю

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Кожна господиня хоча б раз стикалася з такою неприємністю, як пересолена страва. Викидати їжу шкода, але й їсти пересолене несмачно. Не хвилюйтесь, адже є кілька простих способів, які допоможуть вам врятувати страву.

Для каші

Якщо ви пересолили кашу, наприклад, гречку, рис або булгур, вам допоможе метод додавання несолоної крупи. Просто зваріть ще порцію тієї ж крупи, але без солі. Змішайте обидві каші, і ви отримаєте страву з ідеальним балансом солоності.

Для супу

З пересоленим супом можна впоратися кількома способами. Один з них — злити частину супу, а потім додати несолоний бульйон або воду. Цей метод підходить лише для супів з рідкою консистенцією.

Інші лайфхаки

  • Загорніть рис у марлю і опустіть у суп на 15-20 хвилин. Рис вбере зайву сіль.

  • Додайте лимонний сік, томатну пасту, цукор або мед. Цей метод може трохи змінити смак страви.

  • Додайте вершки, сметану або молоко. Цей метод підходить для супів і соусів.

Пам’ятайте про профілактику:

  • спробуйте страву перед тим, як додавати сіль

  • не соліть страви на початку приготування, додавайте сіль поступово

  • використовуйте спеції та трави, щоб підкреслити смак страви без солі

Ці методи не завжди можуть повністю виправити ситуацію, але вони значно покращать смак страви. Якщо ви пересолили страву дуже сильно, можливо, доведеться її викинути.

Знайти свіжі інгредієнти для приготування кулінарних шедеврів за найвигіднішими цінами вам допоможе сервіс порівняння цін GoToShop.

Читати статті на тему

2024.09.19 16:26
Рекомендації

Що ви робите не так: поширені помилки при готуванні олів'є

Хочете, щоб улюблений салат завжди виходив смачним і довершеним? Розповідаємо про найпоширеніші помилки при приготуванні олів'є та даємо практичні поради, які допоможуть вам уникнути їх
2024.09.19 15:29
Рекомендації

Розвінчуємо міфи: чи можна їсти картоплю і худнути

Картопля — джерело цінних поживних речовин, але часто вважається ворогом стрункої фігури. Розповідаємо, чи справді цей овоч заважає схудненню, і як правильно включити картоплю в свій раціон
2024.09.19 11:28
Рекомендації

Калорійність гарбуза та його роль у дієтичному харчуванні

Розповідаємо про всі переваги гарбуза для тих, хто стежить за вагою. Дізнайтеся про його калорійність, склад вітамінів та мінералів, а також, як включити гарбуз у свій раціон
2024.09.18 16:31
Рекомендації

Скільки хвилин насправді потрібно варити каву в турці

Дізнайтесь, як такі фактори, як помел кави, температура води та час варіння, впливають на смак вашого напою, і як досягти ідеального результату
2024.09.18 13:27
Рекомендації

Кавун для краси: сонячна ягода для вашої шкіри та волосся

Шукаєте природні засоби для догляду за шкірою та волоссям? Кавун — справжній скарб краси, який глибоко зволожує шкіру, захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища та зміцнює волосся