Як реанімувати черствий хліб: простий спосіб

Завдяки простим лайфхакам ви зможете знову зробити черствий хліб м’яким і ароматним, а також знайдете безліч цікавих рецептів його використання

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Хліб — основа нашого столу, символ гостинності та затишку. Але, на жаль, навіть найсмачніший хліб з часом черствіє. Викидати його шкода, адже існує безліч способів повернути йому м’якість і аромат.

Чому черствіє хліб

Після випічки з хліба починає випаровуватися волога. Це призводить до того, що м’якуш стає жорсткішим, а скоринка — твердішою. Швидкість черствіння залежить від багатьох факторів:

  • хліб з пшеничного борошна черствіє швидше, ніж житній

  • чим більше вологи в хлібі, тим довше він залишатиметься м’яким

  • хліб краще зберігати в хлібниці з дерев’яною кришкою або в паперовому пакеті

Як реанімувати черствий хліб

Існує кілька простих способів повернути черствому хлібу свіжість:

1. Духова шафа:

  • розігрійте духовку до 180°C

  • загорніть хліб у фольгу

  • помістіть на деко

  • скибочки розм’якшаться за 5-7 хвилин, цілий буханець — за 15-20

2. Мікрохвильова піч:

  • змочіть паперовий рушник холодною водою

  • обгорніть ним хліб

  • поставте в мікрохвильовку на 10-20 секунд

3. Друшляк і каструля:

  • налийте в каструлю воду і доведіть до кипіння

  • поставте зверху друшляк з хлібом

  • накрийте кришкою

  • за 2-3 хвилини хліб знову буде м’яким

4. Пароварка:

  • помістіть хліб у пароварку

  • залиште на 5-10 хвилин

5. Сковорода:

  • нагрійте сковороду на повільному вогні

  • збризніть сковороду водою

  • покладіть хліб на сковороду

  • накрийте кришкою

  • за 2-3 хвилини хліб буде готовий

Що робити з черствим хлібом, якщо немає часу:

  • зробіть сухарики

  • використовуйте для приготування грінок

  • додайте в паніровку

  • зробіть пудинг або запіканку

Не викидайте черствий хліб — подаруйте йому друге життя! А щоб придбати улюблену випічку з вигодою для гаманця, радимо переглянути акції на хліб в магазинах вашого міста.

Читати статті на тему

2024.11.22 15:43
Рекомендації

5 помилок, які псують вашу випічку

Мрієте про домашню випічку, яка тане в роті? Ділимося простими порадами та перевіреними рецептами, які зроблять вашу випічку ще смачнішою
2024.11.22 13:37
Рекомендації

Корисна кіноа: як зварити, щоб не втратити вітаміни

Кіноа — справжнє джерело енергії та здоров’я. Але як зберегти всі її корисні властивості під час приготування? Команда GoToShop розкриває секрети правильного варіння кіноа
2024.11.22 10:41
Рекомендації

Збалансоване харчування: яка користь мʼяса, кисломолочних продуктів, овочів та фруктів

Збалансоване харчування, яке включає різноманітні продукти, є ключем до довголіття та добробуту. Але яку саме користь несуть м’ясо, кисломолочні продукти, овочі та фрукти? Команда GoToSHop розповість детальніше
2024.11.21 17:24
Рекомендації

Що додати до тушкованої капусти: секрет смачної та соковитої страви

Щоб тушкована капуста не виходила сухою, розкриваємо секрет соковитої і смачної страви. Дізнайтесь, як за допомогою простого інгредієнта перетворити звичайний продукт на кулінарний шедевр
2024.11.21 16:35
Рекомендації

Чи може розвинутися залежність від цукру і як вона проявляється

Розповідаємо, яким чином звичайний цукор може викликати залежність, подібну до наркотичної, та як ця залежність впливає на наше здоров’я. Дізнайтесь про ознаки такої залежності та як від неї позбутися