Креветки — один із найпопулярніших видів морепродуктів, і приготувати їх нескладно. Є кілька способів обробки — їх зазвичай варять, запікають чи смажать. Редактори GoToShop підібрали для вас кілька корисних порад, як правильно варити креветки.
1. Оберіть якісні креветки. Ви можете обрати як свіжі, так і заморожені. Заморожені креветки перед варінням треба розморозити — для цього помістіть їх у холодну воду або залиште у холодильнику на кілька годин.
Не радимо розморожувати креветки за допомогою мікрохвильової печі або гарячої води — це може вплинути на їх текстуру і смак.
2. Приготуйте велику каструлю з водою. Можете додати також до води лимонний сік або сіль для покращення смаку креветок. Рекомендуємо додати близько 1 чайної ложки солі на 4 літри води.
3. Доведіть воду до кипіння. Коли вода закипить, помістіть креветки в каструлю. Простежте, щоб усі креветки були повністю занурені у воду.
4. Варіть креветки протягом 2-3 хвилин. Час варіння залежить від розміру креветок. Вони повинні стати рожевими та жовтуватими. При цьому важливо не переварити креветки, оскільки вони можуть стати жорсткими та несмачними.
5. Зніміть каструлю з вогню та використовуйте дуршлаг або ложку з отворами, щоб вийняти креветки з води. Далі занурте креветки у льодяну воду або розмістіть під холодною проточною водою.
6. Креветки готові до подачі. Ви можете подавати їх з соусом, або використовувати для приготування інших страв: салатів, паст та супів.
Залежно від смаку та уподобань, ви можете експериментувати з різними способами приготування креветок та різними приправами.
Тож тепер ви знаєте, як швидко і просто зварити креветки. Але будьте обережні з їх споживанням, якщо маєте алергію на морепродукти. Радимо у такому разі проконсультуватися з лікарем.
А перевірити ціни на креветки та інші морепродукти вам допоможе сервіс від GotoShop. Також радимо ознайомитися з акціями на креветки, щоб купити їх за найкращою пропозицією.