8 страв та напоїв, які потішать жінку: що обрати та у скільки обійдуться

Розрахували вартість страв, які потішать жінку не лише у свято, але й в будень

8 страв та напоїв, які потішать жінку: що обрати та у скільки обійдуться
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

шеф-редакторка GoToShop

8 березня — чудова нагода потішити себе смачненьким. Меню у цей день має бути витонченим, але і без особливих затрат сили і коштів. Команда гастрономічного порталу SHUBA підготувала 8 рецептів, які зможуть потішити жінку, а редактори сайту GoToShop.ua розрахували їх вартість, щоб насолоду від страв не зіпсувала ціна на інгредієнти для них.

Нісуаз з лососем від Джеймі Олівера

Це варіація класичного нісуазу, яка точно створена для насолоди. Головний секрет цього салату, що замість класичного інгредієнта тунця або анчоусів, тут додається лосось.ʼ

У середньому нісуаз з лососем вам обійдеться у 201,03 грн. 

Вартість нісуазу з лососем у різних торгових мережах Києва:

  • Novus — 184,84 грн

  • АТБ — 185,59 грн

  • Ашан — 187,40 грн

  • Сільпо — 197,85 грн

  • Фора — 249,49 грн

Інгредієнти:

  • Лосось, філе 120 г

  • Стручкова квасоля 300 г

  • Яйця курячі 2 шт.

  • Оливки чорні без кісточки 8 шт.

  • Оцет винний 15 мл

  • Грецький йогурт 40 мл

  • Олія оливкова Extra Virgin 5 мл

  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

Помийте філе лосося. Помістіть його шкірою донизу у друшляк над каструлею з киплячою підсоленою водою, накрийте кришкою і готуйте на пару протягом 8 хвилин.

Помийте квасолю, обріжте кінчики і варіть у воді під лососем протягом 6 хвилин. Яйця зваріть окремо. Вони мають готуватися рівно 5,5 хвилин.

Тим часом з оливок видаліть кісточки та дрібно наріжте м’якоть. Половину оливок змішайте з йогуртом, додайте трохи червоного винного оцту та приправте морською сіллю і чорним перцем.

Перекладіть лосось на дошку, потім відкиньте квасолю на друшляк.

Перемішайте квасолю із заправкою та розкладіть по тарілках. Потримайте яйця під холодною водою, доки вони не охолонуть настільки, щоб їх можна було брати до рук. Очистіть і наріжте на четвертинки.

Видаліть з лосося шкірку, наріжте шматочками, покладіть на тарілки до квасолі. Зверху викладіть яйця і прикрасьте салат нарізаними оливками.

На завершення полийте страву оливковою олією першого холодного віджиму і посипте щіпкою перцю.

Часникові курячі крильця від Ектора

Смажені курячі крильця від шеф-кухаря, ресторатора і судді «МастерШеф» Ектора Хіменеса-Браво мають ніжне мʼясо та хрустку і пікатну скоринку.

У середньому страва від шефа обійдеться вам у 73,05 грн.

Вартість часникових курячих крилець у різних торгових мережах Києва:

  • Novus — 65,58 грн

  • Сільпо — 69,96 грн

  • Ашан — 72,40 грн

  • АТБ — 76,65 грн

  • Фора — 80,70 грн

Інгредієнти:

  • Курячі крильця 500 г

  • Цибуля шалот 2 шт.

  • Часник, головка 1 шт.

  • Вода 50 мл

  • Крохмаль картопляний 30 г

  • Перець чилі, порошок 1 ч. л.

  • Приправа карі 1 ч. л.

  • Зелена цибуля сушена 1 ч. л.

  • Сіль за смаком

  • Зелень 15 г

Приготування:

Шалот і часник почистьте і перебийте з водою в блендері до однорідної маси.

Крильця помийте і розріжте на дві частини. Додайте до них часникову масу, сіль, всі спеції, крохмаль, олію і перемішайте.

Смажте в аерогрилі 18 хвилин. Потім викладіть в тарілку, посипте подрібненою зеленню і смакуйте!

Том ям з морепродуктами — дуже простий рецепт від Гордона Рамзі

Якщо ви досі вважали, що для приготування азійського супу вам знадобляться багато часу та специфічних та інгредієнтів, то рецепт від Гордона Рамзі спростує теорію про багато часу, а ми знайшли та прорахували ціну на всі інгредієнти до том яму.

У середньому том ям з морепродуктами обійдеться у 184,44 грн.

Вартість том яму з морепродуктами у різних торгових мережах Києва:

  • Novus — 175,41 грн

  • Фора — 179,57 грн

  • Сільпо — 180,26 грн

  • Ашан — 182,80 грн

  • АТБ — 204,14 грн

Інгредієнти:

  • Вода 600 мл

  • Тайська чилі-паста 50 г

  • Печериці 100 г

  • Лемонграс 1 шт.

  • Лайм кафрський, листя 2 шт.

  • Корінь імбиру свіжий 15 г

  • Коктейль із морепродуктів 400 г

  • Соус рибний 1 ч. л.

  • Цукор 1 ст. л.

  • Лайм 1 шт.

  • Кінза свіжа

Приготування:

Гриби порізати пластинками, імбир натерти на дрібній тертці або дрібно нашаткувати, лемонграс розрізати на кілька частин. Скласти все в каструлю.

Налити воду в каструлю, додати чилі-пасту, довести до кипіння. Варити приблизно 5 хв.

Додати морепродукти і варити кілька хвилин, поки креветки не стануть рожевими. Важливий момент: якщо у вас заморожені морепродукти, їх необхідно попередньо розморозити.

Додайте в сковороду рибний соус, потім цукор і вичавіть сік із лайма. Перемішайте, проваріть все разом 1 хвилину. Розділіть між 2 мисками та подавайте негайно, прикрасивши листочками кінзи.

Гарячі брускети з начинкою від Алекса Якутова

Це надзвичайно проста страва з невеликою кількістю інгредієнтів та швидка в приготуванні. У цьому й секрет її смаку, переконаний шеф-кухар і ведучий кулінарного шоу «На ножах» Алекс Якутов.

У середньому гарячі брускети обійдуться вам у 215,63 грн.

Вартість гарячих брускет з начинкою у різних торгових мережах Києва:

  • Сільпо — 188,30 грн

  • АТБ — 193,35 грн

  • Фора — 215,26 грн

  • Novus — 239,14 грн

  • Ашан — 242,10 грн

Інгредієнти:

  • Французький багет 1 шт.

  • Буженина 200 г

  • Твердий сир 200 г

  • Яйця курячі 3 шт.

  • Часник, зубчики 3 шт.

  • Майонез 67% 2 ст. л.

Приготування:

Розріжте багет навпіл вздовж. Якщо буженина та сир не були нарізані, то наріжте їх тоненькими скибочками.

Відваріть яйця протягом 7 хвилин у підсоленій киплячій воді. Потім дістаньте, дайте охолонути, почистьте і розімніть виделкою. Додайте майонез і подрібнений часник. Доведіть до смаку сіллю та перцем.

Змажте яєчною сумішшю багет і викладіть нарізані буженину та сир. Покладіть брускети на деко, застелене пергаментним папером.

Відправте в розігріту до 180°C духовку на 10 хвилин. Сир має розплавитися й тягнутися.

Дістаньте готовий багет і дайте охолонути. Наріжте його на шматочки та викладіть на тарілку.

Картопля дофінуа від Анн-Софі Пік

Картопля дофінуа — це традиційна французька страва, приготування якої має свої секретики. І з ними ділиться французька шефиня Анн-Софі Пік.

У середньому картопля дофінуа за традиційним рецептом обійдеться вам у 191,19 грн.

Вартість картоплі дофінуа у різних торгових мережах Києва:

  • Сільпо — 181,89 грн

  • АТБ — 182,57 грн

  • Ашан — 195,52 грн

  • Novus — 196,91 грн

  • Фора — 199,04 грн

Інгредієнти:

  • Часник, зубчики 2 шт.

  • Молоко 2,5% 250 г

  • Вершки 750 г

  • Петрушка, пучок 250 г

  • Перець чорний мелений за смаком

  • Сіль за смаком

  • Картопля 1 кг

  • Масло вершкове 73% 45 г

Приготування:

Розігрійте духовку до 180°C.

Картоплю почистьте, помийте, наріжте товстими скибочками.

Натріть форму для запікання об’ємом 2 літри одним із зубчиків часнику, а потім трохи змастіть маслом.

У великій каструлі змішайте молоко та вершки з розчавленим зубчиком часнику, що залишився, подрібненою петрушкою й перцем. Доведіть до кипіння та приправте невеликою кількістю солі.

Зменште вогонь, щоб молочна суміш ледь кипіла, додайте картоплю та варіть на повільному вогні до готовності, близько 8 хвилин. Шумівкою викладіть картоплю в форму, розклавши її рівним шаром.

Продовжуйте варити молочну суміш ще 5 хвилин, потім залийте нею картоплю в формі.

Змастіть картоплю вершковим маслом і запікайте в розігрітій духовці без кришки 15 хвилин.

Дайте готовій картоплі дофінуа трохи охолонути й подавайте.

Троянди з яблук від Ектора

Цей десерт поєднує два задоволення для жінки — візуальне та смакове. До того ж складається лише з 5 інгредієнтів і готується надзвичайно просто.

У середньому троянди з яблук обійдуться вам у 64,08 грн.

Вартість троянд з яблук у різних торгових мережах Києва:

  • АТБ — 52,75 грн

  • Сільпо — 56,84 грн

  • Novus — 65,21 грн

  • Ашан — 67,92 грн

  • Фора — 77,67 грн

Інгредієнти: 

  • Листкове тісто 400 г

  • Мед 40 г

  • Яблуко 3 шт.

  • Кориця мелена 5 г

  • Цукрова пудра 20 г

  • Олія 15 мл

Приготування:

Листкове тісто злегка розкатайте і наріжте смужками шириною приблизно 5 сантиметрів. Змастіть їх медом.

Яблука розріжте навпіл, серцевину видаліть і наріжте їх тоненькими пластинками. Викладіть шматочки яблук на смужки тіста, згорніть тісто навпіл і закрутіть рулетиком у вигляді троянди.

Викладіть вироби у змащену олією форму і посипте корицею. Випікайте у гарячій духовці 25-30 хвилин при температурі 180°С.

Готові яблуневі троянди посипте цукровою пудрою.

Львівський сирник від Володимира Ярославського

Львівський сирник — це надзвичайно смачний десерт, який вже став частиною української кулінарної культури. Шеф-кухар і суддя «МастерШеф» Володимир Ярославський пропонує свій варіант сирного смаколика, який вам точно сподобається.

У середньому традиційний львівський смаколик обійдеться вам у 423,98 грн.

Вартість львівського сирника у різних торгових мережах Києва:

  • Сільпо — 399,68 грн

  • Ашан — 402,85 грн

  • АТБ — 424,55 грн

  • Фора — 435,55 грн

  • Novus — 457,26 грн

Інгредієнти:

Основні:

  • Сир кисломолочний 900 г

  • Сметана 40 г

  • Цукор 150 г

  • Цукор ванільний 10 г

  • Яйце куряче, велике 4 шт.

  • Масло вершкове 82% 100 г

  • Манна крупа 40 г

  • Крохмаль 20 г

  • Родзинки 125 г

  • Лимон, цедра 1 ст. л.

Для глазурі:

  • Шоколад чорний 80 г

  • Шоколад молочний 80 г

  • Масло вершкове 82% 70 г

Приготування:

Кисломолочний сир (в ідеалі домашній або 9%) змішайте з цукром та яйцями, добре збийте блендером до однорідної консистенції. Додайте вершкове масло, манну крупу та крохмаль, ще раз добре перебийте блендером.

Родзинки залийте окропом на 1 хвилину. Потім злийте воду і дайте стекти зайвій рідині. Додайте їх до сирної маси та натріть на дрібній тертушці цедру лимона.

Масу помістіть у прямокутну форму, вистелену пергаментом, і випікайте приблизно 45-50 хвилин при температурі 180°C. Дайте охолонути!

Для глазурі: 2 види шоколаду розтопіть на водяній бані разом з маслом і добре розмішайте. Потім покрийте цією сумішшю вже холодний львівський сирник!

Коктейль Pink Gin Fizz із джину та ігристого

Це свіжий та грайливий коктейль, який ще більше потішить візуально любительок рожевого кольору. Він стане ідеальним доповненням до пʼятничного вечора самодостатньої жінки.

У середньому коктейль на основі джину та ігристого обійдеться вам у 96,21 грн.

Вартість Pink Gin Fizz у різних торгових мережах Києва:

  • АТБ — 64,42 грн

  • Сільпо — 91,27 грн

  • Ашан — 101,18 грн

  • Фора — 103,27 грн

  • Novus — 120,90 грн

Інгредієнти:

  • Рожевий джин 50 мл

  • Лимон, сік 25 мл

  • Цукровий сироп 25 мл

  • Вино ігристе сухе 100 мл

Приготування:

Наповніть келих-флейту льодом доверху.

Змішайте у шейкері порцію рожевого джину, сік половини лимона й цукровий сироп. 

Вилийте суміш у келих з льодом.

Долийте у келих дві порції ігристого вина.

Усі зможуть задовольнити вас, а особливо ваш гаманець, ще більше, якщо використовувати сервіс порівняння цін від Gotoshop.

Читати статті на тему

2024.05.17 14:58
Порівняння цін

Ріст продовжується: скільки коштує базовий кошик продуктів в Україні

Порівняли, як за тиждень змінилася вартість базового кошика українців: що додало у ціні, а що — навпаки здешевшало
2024.05.17 13:02
Порівняння цін

Для вихідних на природі: де найдешевше купити курячі крильця

Сьогодні ми порівнюємо ціни на курячі крильця, ідеальний варіант для смаження на пікніку
2024.05.17 11:24
Порівняння цін

Ціна впала на 28%: в Україні дешевшає популярний овоч

З наближенням сезону дешевшають огірки в Україні, ціна нижча, аніж рік тому
2024.05.16 13:21
Порівняння цін

Сезонна ягода: де найдешевше купити полуницю

Сьогодні порівнюємо ціни на полуницю, яка вже активно продається в українських супермаркетах
2024.05.15 13:45
Порівняння цін

Для кращого смаку страв: де найдешевше купити сметану

Сьогодні порівнюємо ціни на сметану, доповнення до багатьох українських страв