Великдень 2024 православні віряни в Україні відзначатимуть 5 травня. До дати залишилось не так багато часу, тому господині вже починають продумувати святкове меню. Редактори сайту GoToShop спільно з командою гастрономічного порталу SHUBA підготували для вас великоднє меню з найпоширеніших страв та розрахували його вартість.
Великоднє меню важко уявити без запашного та соковитого мʼяса, яке особливо смачне для всіх, хто дотримувався посту. Тож сьогодні пропонуємо рецепт домашньої запеченої буженини.
Соковита буженина до Великодня
Ця соковита запечена буженина точно додасть особливого смаку вашому святу. Вона має ніжний смак та неповторний аромат, а ще проста у приготуванні.
До того ж домашня буженина дешевша за магазинні аналоги. У середньому вона обійдеться у 171,14 грн.
Вартість запеченої буженини у супермаркетах Києва:
Сільпо — 157 грн
Novus — 158,94 грн
Фора — 170,85 грн
Ашан — 177,65 грн
АТБ — 191,28 грн
Інгредієнти:
Свинячий окіст 1 кг
Сіль 1 ч. л.
Часник, зубчики 4 шт.
Перець чорний мелений ½ ч. л.
Лавровий лист 3 шт.
Приготування:
Вимийте й висушіть м’ясо. За традицією запікаємо м’ясо одним великим шматом.
Натріть свинину сіллю, перцем і тертим на дрібну тертку часником. Зробіть проколи ножем й засуньте в них лаврове листя. Викладіть м’ясо у велику каструлю, накрийте кришкою й залишить маринуватися протягом ночі в холодному місці.
Наступного дня перекладіть м’ясо у рукав для запікання і залишить на 30 хвилин при кімнатній температурі.
Покладіть м’ясо на деко, поставте у холодну духовку і запікайте при 180°C протягом 1 години 20 хвилин, потім відкрийте рукав зверху і дайте м`ясу зарум’янитися протягом ще 10 хвилин.
Раніше ми розрахували вартість олександрівської нічної паски з детальним легким рецептом, з яким впораються і новачки.
Щоб обрати інгредієнти до ваших великодніх страв за вигідними цінами, скористайтеся сервісом від GoToShop.