Великдень 2024 православні віряни в Україні відзначатимуть 5 травня. До дати залишилось не так багато часу, тому господині вже починають продумувати святкове меню. Редактори сайту GoToShop спільно з командою гастрономічного порталу SHUBA підготували для вас великоднє меню з найпоширеніших страв та розрахували його вартість.
Великоднє меню завжди містить паску. Але, якщо традиційні вам вже набридли, то на допомогу прийде смачна та гарна альтернатива — крафін.
Великодня паска-крафін
Така паска стане справжньою прикрасою вашого великоднього столу. Завдяки особливому способу формування ароматний крафін має не тільки ефектний вигляд, а й надзвичайну текстуру.
До того ж за цим рецептом паска-крафін вдасться з першого разу і не буде потребувати особливих затрат сил та коштів. У середньому вона обійдеться у 146,09 грн.
Вартість паски-крафіна у супермаркетах Києва:
Сільпо — 136,04 грн
Ашан — 138,49 грн
АТБ — 145,53 грн
Фора — 146,35 грн
Novus — 164,04 грн
Інгредієнти:
Опара:
Молоко 2,5% 200 мл
Цукор 1 ст. л.
Дріжджі сухі 7 г
Борошно пшеничне 1 ст. л.
Для тіста:
Яйця курячі 1 шт.
Жовтки курячі 2 шт.
Цукор 1 ст. л. 100 г
Масло вершкове 82% 80 г
Борошно пшеничне 450 г
Сіль 1/8 ч. л.
Цукор ванільний 8 г
Для начинки:
Масло вершкове 82% 60 г
Родзинки 100 г
Цукати 50 г
Для прикраси:
Цукрова пудра за смаком
Приготування:
З’єднайте інгредієнти для опари (молоко має бути теплим), накрийте та відставте в тепле місце на 15 хв.
Змішайте яйця, жовтки, цукор та дрібку солі і збийте до пишної маси.
Додайте розтоплене масло, опару, перемішайте і поступово введіть борошно.
Замісіть тісто, спочатку в мисці, потім на стільниці.
Вимішуйте протягом 15-20 хвилин до еластичного стану, якщо тісто липне до рук борошна не додавайте, а змастіть руки олією.
Готове тісто перекладіть у велику миску, накрийте та залиште підходити в теплому місці близько 2 годин.
Після того як тісто підійшло розділіть його на дві частини, розкатайте в прямокутник, змастіть м’яким маслом та притрусіть родзинками і цукатами.
Зверніть тісто в рулет та защипніть його краї. Розріжте з одного боку, не дорізаючи до кінця і зверніть, як показано на відео.
Покладіть сформовані крафіни у форми для випічки, застелені пергаментним папером. Дайте підійти ще близько 30 хвилин.
Випікайте при 190°С 30-40 хвилин, залежно від вашої духовки та розміру форм.
Готові крафіни охолодіть та притрусіть цукровою пудрою.
Раніше ми розрахували вартість запеченої буженини, яка має ніжний смак та неповторний аромат, а ще проста у приготуванні.
Щоб обрати інгредієнти до ваших великодніх страв за вигідними цінами, скористайтеся сервісом від GoToShop.