М’ясо — невід'ємний продукт на українській кухні. Однак від якості та свіжості м’яса залежать не лише смакові якості наших страв, а й наше здоров’я, а тому до його вибору потрібно підходити дуже відповідально й уважно. Редактори GoToShop зібрали для вас ТОП-5 порад, які допоможуть при виборі найкращого м’яса для вашого столу.
Зовнішній вигляд
Колір: Якісне свіже м’ясо, як правило, має насичений і яскравий колір, притаманний конкретному типу. Наприклад, яловичина зазвичай яскраво-червона, а свинина — світло-рожева. Якщо м’ясо має тьмяний не яскраво виражений колір або потемніння — від такого продукту краще відмовитися.
Мармуровість: Гарне м’ясо повинне мати мармурові жирові вкраплення та прожилки, які надають йому ніжності та смаку. Чим їх більше, тим вища якість м’яса.
Запах
Якщо є можливість, перед покупкою понюхайте м’ясо — воно повинно мати свіжий і приємний запах. Уникайте продуктів, які пахнуть надто різко, неприємно або дивно.
Консистенція
Спробуйте м’ясо на дотик. Воно має бути пружним, без зайвої м’якості чи жорсткості, а також швидко повертати свою форму після натискання пальцем.
Термін придатності та упаковка
Якщо ви купуєте вже розфасоване м’ясо, то обов’язково перевірте термін його придатності та обирайте продукти з пізнішою датою, якщо не плануєте з'їсти його одразу.
Звертайте увагу на стан упаковки. Воно має бути цілим і без пошкоджень.
Джерело та виробник
Купуйте м’ясо у надійних постачальників або відомих брендів, які слідкують за якістю продукції, уникайте невідомих марок із підозріло низькою ціною.
Цікавтеся походженням м’яса. Обирайте місцеві та свіжі продукти.
Пам’ятайте, що правильний вибір м’яса — це не тільки запорука смачних страв, а й безпека вашого здоров’я. Не соромтеся звертатися до м’ясника або продавця із запитаннями, щоб отримати додаткову інформацію про продукцію та знайти найкращі варіанти для своїх потреб.
До речі, порівняти ціни на різні види м’яса в українських супермаркетах ви можете за допомогою сервісу GoToShop. Також для пошуку найкращої пропозиції радимо ознайомитися з актуальними акціями на свіже та заморожене мʼясо.