Close the fixed Barcode
Як обирати продукти

Пʼять порад, як обирати найкраще м’ясо для ваших страв

Смак страв та навіть ваше здоровʼя залежить від правильно обраного мʼяса. Тому важливо знати правила його вибору

Пʼять порад, як обирати найкраще м’ясо для ваших страв

М’ясо — невід'ємний продукт на українській кухні. Однак від якості та свіжості м’яса залежать не лише смакові якості наших страв, а й наше здоров’я, а тому до його вибору потрібно підходити дуже відповідально й уважно. Редактори GoToShop зібрали для вас ТОП-5 порад, які допоможуть при виборі найкращого м’яса для вашого столу.

Зовнішній вигляд

Колір: Якісне свіже м’ясо, як правило, має насичений і яскравий колір, притаманний конкретному типу. Наприклад, яловичина зазвичай яскраво-червона, а свинина — світло-рожева. Якщо м’ясо має тьмяний не яскраво виражений колір або потемніння — від такого продукту краще відмовитися.

Мармуровість: Гарне м’ясо повинне мати мармурові жирові вкраплення та прожилки, які надають йому ніжності та смаку. Чим їх більше, тим вища якість м’яса.

Запах

Якщо є можливість, перед покупкою понюхайте м’ясо — воно повинно мати свіжий і приємний запах. Уникайте продуктів, які пахнуть надто різко, неприємно або дивно.

Консистенція

Спробуйте м’ясо на дотик. Воно має бути пружним, без зайвої м’якості чи жорсткості, а також швидко повертати свою форму після натискання пальцем.

Термін придатності та упаковка

Якщо ви купуєте вже розфасоване м’ясо, то обов’язково перевірте термін його придатності та обирайте продукти з пізнішою датою, якщо не плануєте з'їсти його одразу.

Звертайте увагу на стан упаковки. Воно має бути цілим і без пошкоджень.

Джерело та виробник

Купуйте м’ясо у надійних постачальників або відомих брендів, які слідкують за якістю продукції, уникайте невідомих марок із підозріло низькою ціною.

Цікавтеся походженням м’яса. Обирайте місцеві та свіжі продукти.

Пам’ятайте, що правильний вибір м’яса — це не тільки запорука смачних страв, а й безпека вашого здоров’я. Не соромтеся звертатися до м’ясника або продавця із запитаннями, щоб отримати додаткову інформацію про продукцію та знайти найкращі варіанти для своїх потреб. 

До речі, порівняти ціни на різні види м’яса в українських супермаркетах ви можете за допомогою сервісу GoToShop. Також для пошуку найкращої пропозиції радимо ознайомитися з актуальними акціями на свіже та заморожене мʼясо.

Читати статті на тему

2024.12.30 16:48
Як обирати продукти

М’ясо для домашньої ковбаси: секрети вибору та приготування

Вибір м’яса для ковбаси — це ціле мистецтво, де кожен нюанс має значення. Дізнайтесь, як не потрапити в пастку неякісного продукту та створити ковбасу, від якої всі будуть в захваті
2024.12.27 16:30
Як обирати продукти

Як не помилитися при виборі ананаса в супермаркеті

Солодкий та соковитий ананас — бажаний гість на будь-якому столі, але як не помилитися з вибором та отримати справжню насолоду від цього тропічного фрукта? Знання простих, але ефективних секретів допоможуть вам завжди купувати лише стиглі та смачні плоди
2024.12.26 10:49
Як обирати продукти

Все про ікру щуки: від вибору до користі для організму

Колись доступна лише королям, сьогодні ікра щуки повертається на наші столи, дивуючи не тільки вишуканим смаком, але й вражаючою користю для здоров’я. Розкриємо секрети цього делікатесу та дізнаємося, як він може покращити ваше самопочуття
2024.12.25 11:48
Як обирати продукти

Оливки з кісточкою, без кісточки та фаршировані: як вибрати найкращі

Оливки — це не просто смачна закуска, а й справжній скарб середземноморської кухні, сповнений корисних речовин. Розповідаємо, як серед різноманіття видів вибрати справді якісні та смачні оливки, щоб не розчаруватися у покупці
2024.12.24 15:33
Як обирати продукти

5 секретів вибору Піно Грі від професійних сомельє

Розповідаємо про всі нюанси вибору вина Піно Грі: від італійського Піно Гріджіо до ельзаського Піно Грі. Розкриваємо секрети сомельє, щоб ви могли насолодитися справжнім смаком цього вишуканого напою