Великдень 2024 православні віряни в Україні відзначатимуть 5 травня. До дати залишилось не так багато часу, тому господині вже починають продумувати святкове меню. Редактори сайту GoToShop спільно з командою гастрономічного порталу SHUBA підготували для вас великоднє меню з найпоширеніших страв та розрахували його вартість.
У великодньому меню завжди присутня домашня ковбаса. Вона має неповторний смак, а головне — натуральна. А якщо її поєднати з хроном та свіжими овочами, то насолода смаковим рецепторам гарантована.
Домашня ковбаса
Така ковбаска прийдеться до смаку всій родині, а особливо тим, хто дотримувався посту. Вона готується за простим перевіреним сімейним рецептом та має лише натуральні складники.
У середньому домашня ковбаса обійдеться у 385,50 грн.
Вартість домашньої ковбаси у супермаркетах Києва:
Novus — 363,68 грн
Сільпо — 369,80 грн
Фора — 369,05 грн
Ашан — 395,90 грн
АТБ — 429,07 грн
Інгредієнти:
Свиняча лопатка 2 кг
Сало 200 г
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Часник, головка 1 шт.
Свинячі кишки за смаком
Приготування:
М’ясо поріжте дрібними шматочками приблизно 1,5-2 см, сало — кубиком 1 см. Покладіть у велику миску, додайте вичавлений через прес часник, посоліть, поперчіть до смаку, гарно перемішайте.
Увага! Для формування ковбаси використовуйте спеціальну насадку-трубочку для м’ясорубки.
Промийте кишечку, натягніть її на трубку та зав’яжіть кінець ниткою, начиняйте ковбасу не трамбуючи шматочки занадто щільно, інакше вона може лопнути. Коли ковбаса буде готова, зав’яжіть другий кінець ниткою.
Викладіть ковбасу кільцями й зробіть проколи великою голкою по її поверхні, з кроком 3-5 см.
Залиште ковбасу на друшляку або сіточці на 2 години до запікання.
Запікайте в духовці протягом 1 години за температури 150°C.
Раніше ми розрахували вартість паски-крафіна, яка стане окрасою вашого великоднього столу та матиме надзвичайну повітряну структуру.
Щоб обрати інгредієнти до ваших великодніх страв за вигідними цінами, скористайтеся сервісом від GoToShop.