Close the fixed Barcode

Як правильно заморозити м’яту

Зберегти корисні властивості мʼяти можна шляхом замороження. Розповімо, як це правильно зробити

Як правильно заморозити м’яту
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

М’ята — це не просто ароматна добавка до страв і напоїв, а й справжнє джерело цінних і корисних речовин. У її складі містяться вітаміни D, A, C, B, органічні кислоти, фітонциди, ментол, рутин, каротин, ефірні олії, дубильні речовини та органічні кислоти. Усе це сприяє захисним властивостям організму і підвищує імунітет, допомагає розширювати судини (що добре для гіпертоніків), позитивно впливає на нервову, зорову, кісткову системи, а також на роботу мозку. М’ята допомагає поліпшити травлення і зняти стрес, і це далеко не всі корисні властивості цієї чудової рослини.

Звичайно, більшість усіх цих корисних речовин містяться саме у свіжій м’яті, але вони також чудово зберігаються під час заморожування. Редактори GoToShop підготували для вас покрокову інструкцію, як правильно заморозити м’яту. Дотримуючись цих нехитрих рекомендацій, ви зможете насолоджуватися ароматною і корисною м’ятою протягом декількох місяців.

Підготуйте м’яту

Для заморожування обирайте свіжу та нещодавно зрізану м’яту. Добре промийте її під проточною холодною водою і обсушіть паперовим рушником. Відокремте листя м’яти від стебел, оскільки саме листя підлягає заморожуванню.

Дрібно наріжте м’яту (за бажанням)

За бажанням ви можете дрібно нарізати листя м’яти, щоб його було легше використовувати в майбутньому. Це, наприклад, буде особливо корисно, якщо ви плануєте додавати м’яту в страви. Хоча й ціле листя чудово підійде для заморозки.

Пакування

Упакуйте дрібно нарізане або ціле листя м’яти в герметичні контейнери або пластикові пакети, призначені для заморожування. Переконайтеся, що в пакуванні немає зайвого повітря, це допоможе уникнути утворення інею і збереже смакові якості м’яти після розморожування. Вкажіть дату заморозки на пакеті або контейнері, щоб контролювати термін придатності продукту.

Заморожування

Помістіть упаковане листя м’яти в морозильник. Ідеальна температура для зберігання заморожених зелені, овочів, фруктів і ягід становить -18°C або нижче. Слідкуйте, щоб упаковка була герметично закрита і в неї не потрапляло повітря або волога.

Зберігання

М’яту можна зберігати в морозильнику до 6 місяців. Після розморожування м’ята може змінити текстуру і стати м’якшою, але вона збереже всі свої корисні властивості, смак і аромат.

Готово! Тепер у вас завжди буде під рукою ароматна м’ята, яку можна використовувати для приготування супів, соусів, чаю, коктейлів та інших страв. А придбати мʼяту за найвигіднішою ціною вам допоможе сервіс порівняння цін від GoToShop.

Читати статті на тему

2024.11.08 16:32
Як зберігати продукти

Гранатовий соус до м’яса: яскравий вибух смаку на зиму

Мрієте про яскраві фарби на тарілці навіть взимку? Відкрийте для себе секрет виготовлення гранатового соусу, який не лише збереже фруктовий смак, але й додасть вашим стравам нових, несподіваних ноток
2024.11.08 14:30
Як зберігати продукти

Як правильно заморозити апельсинову цедру, щоб зберегти аромат

Хочете зберегти яскравий аромат свіжих апельсинів на весь рік? Заморожування цедри — простий і ефективний спосіб запастися цитрусовою свіжістю, додавши нотку сонячного настрою у ваші страви
2024.11.07 16:30
Як зберігати продукти

Як зберегти часник свіжим в квартирі до самої весни

Хочете насолоджуватися смаком свіжого часнику протягом всієї зими? Розглянемо кілька простих та ефективних способів зберігання часнику в квартирі, щоб він не втрачав своїх корисних властивостей
2024.11.06 16:32
Як зберігати продукти

Як зберегти соковитість граната: поради та хитрощі

Бажаєте насолоджуватися соковитими зернами граната якомога довше? Дізнайтеся про оптимальні умови зберігання та декілька кулінарних ідей для використання цього соковитого фрукту
2024.11.05 15:33
Як зберігати продукти

Цвіль на варенні: викидати чи ні

Чи можна врятувати улюблене варення, якщо на ньому з’явилася цвіль? Багато хто з нас стикався з цією проблемою, але навіть невелика кількість цвілі може таїти в собі серйозну загрозу для здоров’я