Close the fixed Barcode
Як обирати продукти

Секрети ідеальної випічки: як вибрати та використовувати паперові форми для пасок

Розповідаємо, як вибрати й використовувати форми для випічки, щоб зробити пишну, ароматну пасху без зайвих клопотів

Секрети ідеальної випічки: як вибрати та використовувати паперові форми для пасок

Великдень неможливо уявити без пишної, ароматної паски. Все частіше господині обирають для випікання зручні паперові форми. Тож виникає питання: чи потрібна їм додаткова змазка?

Відповідь: ні, змащувати паперові форми для пасок не потрібно. Їх виготовляють з якісного пергаменту, який не липне до тіста. Завдяки цьому паска легко відділяється після випікання, зберігаючи свою форму та апетитний вигляд.

Переваги паперових форм:

  • не потрібно витрачати час на змащування форм

  • після використання форми просто викидаються, не залишаючи бруду та жиру

  • паску не потрібно виймати з форми, можна подавати прямо в ній

  • паперові форми виготовляють з натуральних матеріалів, вони безпечні для довкілля

Як правильно використовувати паперові форми для пасок:

  1. Заповніть форму тістом на одну третину.

  2. Дайте тісту піднятися в теплому місці.

  3. Випікайте паску при температурі 180-190°C до готовності.

  4. Готову паску можна посипати цукровою пудрою, поливати глазур’ю або залишити без оздоблення.

Не рекомендується використовувати паперові форми при температурі вище 200°C, адже папір може підгоріти.

Чим змащувати металеві форми для пасок

Якщо ви використовуєте металеві форми, їx потрібно змастити перед випіканням. Для цього підійде:

  • рослинна олія

  • вершкове масло

  • спеціальний спрей для змащування форм

  • жир (свинячий, яловичий)

Додаткові поради:

  • Для кращого відділення паски від форми, можна застелити дно пергаментом.

  • Щоб паска не підгоріла, можна поставити на дно форми посудину з водою.

  • Готовність паски можна перевірити дерев’яною шпажкою. Якщо вона виходить сухою, паска готова.

Вибираючи форму для паски, враховуйте ваші потреби та вподобання. Паперові форми зручні, практичні та екологічні, а металеві — довговічні та дають можливість випікати паски різної форми. Придбати всі складові великодньої випічки та святкових страв за вигідними цінами допоможе сервіс від GoToShop, де також радимо переглянути акції на паперові форми для випічки.

Читати статті на тему

2024.12.30 16:48
Як обирати продукти

М’ясо для домашньої ковбаси: секрети вибору та приготування

Вибір м’яса для ковбаси — це ціле мистецтво, де кожен нюанс має значення. Дізнайтесь, як не потрапити в пастку неякісного продукту та створити ковбасу, від якої всі будуть в захваті
2024.12.27 16:30
Як обирати продукти

Як не помилитися при виборі ананаса в супермаркеті

Солодкий та соковитий ананас — бажаний гість на будь-якому столі, але як не помилитися з вибором та отримати справжню насолоду від цього тропічного фрукта? Знання простих, але ефективних секретів допоможуть вам завжди купувати лише стиглі та смачні плоди
2024.12.26 10:49
Як обирати продукти

Все про ікру щуки: від вибору до користі для організму

Колись доступна лише королям, сьогодні ікра щуки повертається на наші столи, дивуючи не тільки вишуканим смаком, але й вражаючою користю для здоров’я. Розкриємо секрети цього делікатесу та дізнаємося, як він може покращити ваше самопочуття
2024.12.25 11:48
Як обирати продукти

Оливки з кісточкою, без кісточки та фаршировані: як вибрати найкращі

Оливки — це не просто смачна закуска, а й справжній скарб середземноморської кухні, сповнений корисних речовин. Розповідаємо, як серед різноманіття видів вибрати справді якісні та смачні оливки, щоб не розчаруватися у покупці
2024.12.24 15:33
Як обирати продукти

5 секретів вибору Піно Грі від професійних сомельє

Розповідаємо про всі нюанси вибору вина Піно Грі: від італійського Піно Гріджіо до ельзаського Піно Грі. Розкриваємо секрети сомельє, щоб ви могли насолодитися справжнім смаком цього вишуканого напою