Великдень 2024 православні віряни в Україні відзначатимуть 5 травня. До дати залишилось не так багато часу, тому господині вже починають продумувати святкове меню. Редактори сайту GoToShop спільно з командою гастрономічного порталу SHUBA підготували для вас великоднє меню з найпоширеніших страв та розрахували його вартість.
Традиційне великоднє меню завжди складається з різноманітних мʼясних страв, здебільшого зі свинини. Напередодні свята підготували розрахунок рецепта смачних свиних реберець у кисло-солодкому соусі. Вони точно здивують домашніх своїм неповторним смаком та ароматом.
Реберця в соусі за сімейним рецептом
Ці неповторні реберця ароматні, соковиті, зі скоринкою, від якої паморочиться в голові. Вони не важкі у приготуванні, але неймовірно смачні.
У середньому запечені реберця обійдуться у 180,50 грн.
Вартість реберець у соусі у супермаркетах Києва:
Сільпо — 144,66 грн
Ашан — 178 грн
АТБ — 185,26 грн
Фора — 194,57 грн
Novus — 199,99 грн
Інгредієнти:
Реберця свинячі 800 г
Яблучне пюре 80 г
Кетчуп 80 г
Цукор 3 ст. л.
Лимон 0.5 шт.
Соус соєвий 3 ст. л.
Перець чорний мелений 0.5 ч. л.
Паприка мелена 0.5 ч. л.
Часник, зубчики 1 шт.
Кориця мелена 0.5 ч. л.
Приготування:
Реберця помийте, просушіть й розріжте між кістками.
Для маринаду зміщайте у великій мисці всі інгредієнти за списком після реберець.
Примітка: вичавіть або один великий або два середніх зубчики часнику. Додавайте солодку паприку.
Викладіть реберця в миску і добре перемішайте з соусом для маринування.
Залиште маринуватися на термін від 30 хвилин до 3-х годин.
Викладіть реберця з соусом на деко й накрийте фольгою.
Запікайте у духовці 1 годину при 190°C. Зменште температуру до 180°C і запікайте ще 20-30 хвилин без фольги, до рум’яності.
Раніше ми розрахували вартість сирної паски. Вона конкурує за популярністю з класичною великодньою випічкою, але не потребує особливих затрат і найбільше сподобається любителям молочних продуктів.
Щоб обрати інгредієнти до ваших великодніх страв за вигідними цінами, скористайтеся сервісом від GoToShop.