Close the fixed Barcode

Чим корисні груші і кому їх не можна їсти

Зібрали все про корисні властивості груш та дізналися, кому краще обмежити їх споживання

Чим корисні груші і кому їх не можна їсти
Олена Черкасець

Олена Черкасець

авторка GoToShop

З давніх-давен люди використовували груші не лише як смачну їжу, а і як засіб для лікування. Відвар з груші допомагав хворим з високою температурою і втамовував їхню спрагу. Сік груші використовували з тією ж метою.

Груші мають багато корисних речовин і є чудовим джерелом мінералів і вітамінів С, B1, Р, РР, А та фолієвої кислоти. Крім того, вони містять органічні кислоти, ферменти, клітковину, азотні й пектинові речовини, а також флавоноїди та фітонциди.

Ще одна цікава річ про груші — вони дуже солодкі, але не містять багато калорій, оскільки багаті клітковиною. Це допомагає поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту. Редактори GoToShop розкажуть, у чому користь груші і кому її не варто їсти.

Чому груші такі корисні

Фолієва кислота: груші містять багато фолієвої кислоти, яка допомагає організму правильно функціонувати. Вона сприяє роботі кровотворних органів, підтримує печінку та кишківник, а також зміцнює імунну систему.

Вітаміни і мінерали: груші містять вітаміни групи В, Е, С, K, D, H, PP і багато корисних мінералів, які важливі для здоров’я тіла.

Некалорійність і підтримка метаболізму: груші не додають багато калорій, тому вони можуть допомогти втратити вагу. Вони також прискорюють метаболізм, що є важливим для здоров’я.

Зниження холестерину: клітковина у грушах допомагає знизити рівень холестерину, що корисно для тих, хто має проблеми з ожирінням або цукровим діабетом. Окрім цього, в плодах багато корисних мінералів, включаючи бор, хлор, залізо, сірка, фосфор, магній, найтрій, кальцій, калій;

Природний антибіотик і зниження температури: груші містять природний антибіотик, який може допомогти знизити температуру, під час хвороби.

Користь для жінок: груші особливо корисні для жінок. Вони допомагають зупинити процес старіння та беруть участь у регенерації клітин.

Які хвороби лікують груші

  • Контролюють рівень глюкози: у середній груші містяться чверть добової норми клітковини, яка допомагає стабілізувати рівень цукру в крові. Це допоможе запобігти діабету 2-го типу. Дослідники стверджують, що споживання груш за тиждень може знизити ризик захворювання діабетом на 3%.

  • Покращують травлення: клітковина у грушах покращує роботу кишківника, допомагаючи каловим масам пересуватися. Тому не варто видаляти шкірку з груші, щоб отримати максимальну користь для травлення.

  • Зменшують запалення: груші містять антиоксиданти, які зменшують запальні процеси у тілі. Це допомагає запобігти різним захворюванням, включаючи рак, серцево-судинні захворювання та інфекції.

  • Підтримують здоров’я серця: груші містять антоціани, які захищають серце від хвороби. Крім того, вони містять калій, який допомагає знизити кров’яний тиск.

Кому не рекомендовано їсти груші

Груші — це смачний і корисний фрукт, однак їсти їх можна не всім. Ось кілька випадків, коли варто утриматися від груш у своєму раціоні:

  • Людям із захворюваннями гастриту, виразкою шлунка чи інших проблемах шлунково-кишкового тракту, варто уникати споживання груш, оскільки вони можуть подразнити шлунок і посилити симптоми.

  • Літнім людям краще утриматися від споживання кислих фруктів, включаючи груші, оскільки вони можуть спричинити розлади в нервовій системі.

  • Не варто їсти груші, які перестигли, бо вони можуть спровокувати розлад у вашому шлунку.

  • Їсти груші на порожній шлунок не рекомендується, оскільки вони містять багато клітковини, що може негативно вплинути на кишківник.

Придбайте ці корисні фрукти за найвигіднішою ціною. Для цього радимо ознайомитися з актуальними акціями на груші.

Читати статті на тему

2024.11.22 15:43
Рекомендації

5 помилок, які псують вашу випічку

Мрієте про домашню випічку, яка тане в роті? Ділимося простими порадами та перевіреними рецептами, які зроблять вашу випічку ще смачнішою
2024.11.22 13:37
Рекомендації

Корисна кіноа: як зварити, щоб не втратити вітаміни

Кіноа — справжнє джерело енергії та здоров’я. Але як зберегти всі її корисні властивості під час приготування? Команда GoToShop розкриває секрети правильного варіння кіноа
2024.11.22 10:41
Рекомендації

Збалансоване харчування: яка користь мʼяса, кисломолочних продуктів, овочів та фруктів

Збалансоване харчування, яке включає різноманітні продукти, є ключем до довголіття та добробуту. Але яку саме користь несуть м’ясо, кисломолочні продукти, овочі та фрукти? Команда GoToSHop розповість детальніше
2024.11.21 17:24
Рекомендації

Що додати до тушкованої капусти: секрет смачної та соковитої страви

Щоб тушкована капуста не виходила сухою, розкриваємо секрет соковитої і смачної страви. Дізнайтесь, як за допомогою простого інгредієнта перетворити звичайний продукт на кулінарний шедевр
2024.11.21 16:35
Рекомендації

Чи може розвинутися залежність від цукру і як вона проявляється

Розповідаємо, яким чином звичайний цукор може викликати залежність, подібну до наркотичної, та як ця залежність впливає на наше здоров’я. Дізнайтесь про ознаки такої залежності та як від неї позбутися