Чим корисні груші і кому їх не можна їсти

Зібрали все про корисні властивості груш та дізналися, кому краще обмежити їх споживання

Чим корисні груші і кому їх не можна їсти
Олена Черкасець

Олена Черкасець

авторка GoToShop

З давніх-давен люди використовували груші не лише як смачну їжу, а і як засіб для лікування. Відвар з груші допомагав хворим з високою температурою і втамовував їхню спрагу. Сік груші використовували з тією ж метою.

Груші мають багато корисних речовин і є чудовим джерелом мінералів і вітамінів С, B1, Р, РР, А та фолієвої кислоти. Крім того, вони містять органічні кислоти, ферменти, клітковину, азотні й пектинові речовини, а також флавоноїди та фітонциди.

Ще одна цікава річ про груші — вони дуже солодкі, але не містять багато калорій, оскільки багаті клітковиною. Це допомагає поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту. Редактори GoToShop розкажуть, у чому користь груші і кому її не варто їсти.

Чому груші такі корисні

Фолієва кислота: груші містять багато фолієвої кислоти, яка допомагає організму правильно функціонувати. Вона сприяє роботі кровотворних органів, підтримує печінку та кишківник, а також зміцнює імунну систему.

Вітаміни і мінерали: груші містять вітаміни групи В, Е, С, K, D, H, PP і багато корисних мінералів, які важливі для здоров’я тіла.

Некалорійність і підтримка метаболізму: груші не додають багато калорій, тому вони можуть допомогти втратити вагу. Вони також прискорюють метаболізм, що є важливим для здоров’я.

Зниження холестерину: клітковина у грушах допомагає знизити рівень холестерину, що корисно для тих, хто має проблеми з ожирінням або цукровим діабетом. Окрім цього, в плодах багато корисних мінералів, включаючи бор, хлор, залізо, сірка, фосфор, магній, найтрій, кальцій, калій;

Природний антибіотик і зниження температури: груші містять природний антибіотик, який може допомогти знизити температуру, під час хвороби.

Користь для жінок: груші особливо корисні для жінок. Вони допомагають зупинити процес старіння та беруть участь у регенерації клітин.

Які хвороби лікують груші

  • Контролюють рівень глюкози: у середній груші містяться чверть добової норми клітковини, яка допомагає стабілізувати рівень цукру в крові. Це допоможе запобігти діабету 2-го типу. Дослідники стверджують, що споживання груш за тиждень може знизити ризик захворювання діабетом на 3%.

  • Покращують травлення: клітковина у грушах покращує роботу кишківника, допомагаючи каловим масам пересуватися. Тому не варто видаляти шкірку з груші, щоб отримати максимальну користь для травлення.

  • Зменшують запалення: груші містять антиоксиданти, які зменшують запальні процеси у тілі. Це допомагає запобігти різним захворюванням, включаючи рак, серцево-судинні захворювання та інфекції.

  • Підтримують здоров’я серця: груші містять антоціани, які захищають серце від хвороби. Крім того, вони містять калій, який допомагає знизити кров’яний тиск.

Кому не рекомендовано їсти груші

Груші — це смачний і корисний фрукт, однак їсти їх можна не всім. Ось кілька випадків, коли варто утриматися від груш у своєму раціоні:

  • Людям із захворюваннями гастриту, виразкою шлунка чи інших проблемах шлунково-кишкового тракту, варто уникати споживання груш, оскільки вони можуть подразнити шлунок і посилити симптоми.

  • Літнім людям краще утриматися від споживання кислих фруктів, включаючи груші, оскільки вони можуть спричинити розлади в нервовій системі.

  • Не варто їсти груші, які перестигли, бо вони можуть спровокувати розлад у вашому шлунку.

  • Їсти груші на порожній шлунок не рекомендується, оскільки вони містять багато клітковини, що може негативно вплинути на кишківник.

Придбайте ці корисні фрукти за найвигіднішою ціною. Для цього радимо ознайомитися з актуальними акціями на груші.

Читати статті на тему

2024.05.18 10:24
Рекомендації

Водний баланс: скільки потрібно пити води на день

Дізнались, як визначити ідеальну кількість води для кожної людини окремо
2024.05.17 17:19
Рекомендації

Риба без луски: прості лайфхаки для швидкого та легкого чищення

Чистка риби без проблем за кілька хвилин: прості та дієві способи, які перетворять чищення риби на рутинну справу
2024.05.17 16:26
Рекомендації

Збагатіть свій раціон: чому варто їсти гарбузове насіння

Ділимося секретами користі гарбузового насіння та пропонуємо 5 простих способів включити їх у ваш раціон, щоб покращити самопочуття
2024.05.17 13:40
Рекомендації

Секрет наваристого та ароматного українського борщу: як зберегти колір та смак

Розкриваємо секрети ідеального борщу: від вибору води до додавання інгредієнтів, щоб ваша страва завжди була смачною
2024.05.17 12:11
Рекомендації

Пʼять причин їсти вівсянку щодня

Виявляється, вівсянка корисніша, ніж ми думали. Розповідаємо все, що ви могли не знати про неї