Банани — це улюблені фрукти багатьох людей, адже вони не лише смачні, а й багаті на калій та інші корисні речовини. Але, на жаль, банани мають один недолік — вони швидко псуються, покриваючись коричневими плямами. Сьогодні ми поділимося двома простими, але дієвими секретами, які допоможуть вам зберегти свіжість бананів на цілих два тижні!
Занурення у воду
Цей метод ґрунтується на тому, що вода створює захисний бар'єр навколо банана, який уповільнює вихід етилену — газу, що сприяє дозріванню.
Як це зробити:
Наповніть миску або каструлю холодною водою.
Занурте банани у воду на 1-2 хвилини.
Дайте їм обсохнути на паперовому рушнику.
Зберігайте банани в прохолодному, сухому місці, подалі від прямих сонячних променів.
Вас також зацікавить:
Як зберегти бананисвіжими та смачними: прості та дієві методи
Чи дійсно банани небезпечні: розвінчуємо міфи про улюблений фрукт
Обгортання харчовою плівкою
Цей метод також уповільнює вихід етилену, але робить це шляхом створення герметичного бар'єру навколо банана.
Як це зробити:
Відокремте банани від зв’язки.
Обгорніть хвостик кожного банана харчовою плівкою.
Зберігайте банани в прохолодному, сухому місці, подалі від прямих сонячних променів.
А щоб придбати улюблені фрукти за вигідними цінами, скористайтеся сервісом GoToShop, за допомогою якого можна швидко та легко порівняти ціни на банани в мережах супермаркетів України.
Додаткові поради
Купуйте банани зеленого кольору, які ще не дозріли. Зберігайте ці фрукти подалі від інших, які виділяють етилен, таких як яблука, груші та помідори. Не зберігайте банани в холодильнику, адже це може призвести до потемніння їх шкірки.
Дотримуючись цих порад, ви будете насолоджуватися свіжими та апетитними бананами довше!
Раніше редактори GoToShop підготували для вас покрокову інструкцію, як прискорити процес дозрівання бананів і вже за кілька днів насолоджуватися смачним продуктом.