Борщ — класична страва української кухні. Він може бути класичним із мʼясом або ж вегетаріанським, поєднуватися зі сметаною, запашним хлібом та салом, що надає неповторної насолоди під час його споживання. Набір продуктів на борщ майже завжди однаковий, а от ціна на них — різна. Тому редактори GoToShop дослідили, у скільки обійдеться приготування борщу та як за тиждень змінилася ця ціна.
Яка вартість борщу
Рецепти приготування борщу можуть відрізнятися у кожної господині. Проте для розрахунку ми взяли класичний набір продуктів: капуста, картопля, буряк, морква, цибуля, томатна паста та, звісно, мʼясо — зокрема, свинячі ребра. Та прорахували їх середню вартість за допомогою сервісу порівняння цін від GoToShop у найбільших торгових мережах Києва.
ІІнгредієнти розраховані на 3 літри борщу, що дорівнює приблизно 5-6 порціям.
Вартість борщового набору цього тижня:
Капуста 500 г — 6,20 грн
Буряк 200 г — 3,29 грн
Картопля 300 г — 5,26 грн
Морква 200 г — 3,36 грн
Цибуля 150 г — 1,62 грн
Томатна паста 50 г — 17,11 грн
Свинячі ребра 400 г — 68,93 грн
Отже, каструля традиційного українського борщу цього тижня обійдеться вам у 105,77 грн, що на 5,54 грн більше, аніж минулого тижня.
Вам також може бути цікаво:
З різницею у тиждень майже всі продукти здешевшали: картопля, цибуля, морква, буряк та томатна паста. Здорожчали за тиждень тільки капуста та свинячі ребра.
Раніше ми порівняли, як зберегти сало без холодильника. Адже борщ найкраще смакує зі свіжим салом, а в умовах спеки та відключень світла, коли на холодильник не завжди можна сподіватися, зберегти його свіжість не так і просто.