Close the fixed Barcode

Як приготувати домашню пасту

Домашня паста допоможе вам зекономити кошти та вразить своїм неповторним смаком

Як приготувати домашню пасту
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Домашня паста — це чудовий і смачний продукт, що відрізняється від магазинних варіантів своєю якістю, свіжістю і ціною. Процес приготування такої домашньої пасти зовсім не складний, але вимагає трохи старанності та часу.

Отже, для того, щоб приготувати домашню пасту за класичним рецептом вам знадобиться:

Як приготувати домашню пасту

Робимо тісто. Для початку просійте борошно гіркою на робочу поверхню. У центрі гірки зробіть невелике заглиблення. Потім збийте яйця з сіллю окремо в мисці та вилийте їх у центр гірки з борошном. За допомогою виделки почніть акуратно перемішувати яйця, поступово втягуючи борошно з країв. Продовжуйте, поки борошно повністю не змішається з яйцями і тісто стане густим.

Замішуємо тісто. Продовжуйте вимішувати тісто вже руками. Якщо воно сухе, то додайте трохи води (1-2 столові ложки), а якщо занадто липке та рідке — досипте борошна. Тісто для домашньої пасти має бути гладким і пружним.

Читайте також:

Ідеальна пропорція: скільки солі потрібно додавати до макаронів

Екологічні та безпечні: як обрати контейнери для їжі

Дайте тісту «відпочити». Після того, як тісто стане потрібної консистенції, сформуйте з нього кулю і загорніть у харчову плівку. Також можете покласти його в миску і накрити зверху мокрим рушником. Залиште його на 30-60 хвилин при кімнатній температурі, щоб тісто трохи «відпочило» і стало більш еластичним.

Розкачування і нарізка. Після того, як тісто «відпочило», розділіть його на кілька частин. Кожну частину розкачайте на тонкий лист, використовуючи паста-машину або звичайну качалку.

Формування пасти. Виберіть потрібну форму пасти, якщо ж у вас немає форми або особливих уподобань, то просто наріжте розкачане тісто на тонкі смужки гострим ножем. Висипте нарізану пасту на суху поверхню і дайте їй висохнути.

Готування та зберігання. Хвилин через 20-30, після того як паста трохи підсохла, ви можете її варити традиційним способом. Якщо ж ви хочете зберегти її на більш тривалий термін, то дочекайтеся повного висихання пасти, після чого загорніть її в харчову плівку або щільно загорнутий пластиковий пакет і заморозьте. 

Раніше ми розповідали, як зробити свіже морозиво без морозильної камери. Простий лайфхак, який допоможе насолодитися літньою прохолодою без холодильника. 

Читати статті на тему

2024.11.21 17:24
Рекомендації

Що додати до тушкованої капусти: секрет смачної та соковитої страви

Щоб тушкована капуста не виходила сухою, розкриваємо секрет соковитої і смачної страви. Дізнайтесь, як за допомогою простого інгредієнта перетворити звичайний продукт на кулінарний шедевр
2024.11.21 16:35
Рекомендації

Чи може розвинутися залежність від цукру і як вона проявляється

Розповідаємо, яким чином звичайний цукор може викликати залежність, подібну до наркотичної, та як ця залежність впливає на наше здоров’я. Дізнайтесь про ознаки такої залежності та як від неї позбутися
2024.11.21 15:30
Рекомендації

Збалансоване пісне меню: як зробити раціон різноманітним та смачним

Пісне меню може бути не лише корисним, а й неймовірно смачним. Розкажемо, як створити різноманітний і збалансований раціон, який не обмежує вашу кулінарну фантазію, а навпаки, відкриває нові горизонти смакових відчуттів
2024.11.21 14:32
Рекомендації

Чай з калини: коли користь може перетворитися на шкоду

Сьогодні, коли все більше людей повертається до природних засобів, чай з калини знову набуває популярності. Команда GoToShop розповість, чому варто включити цей ягідний напій у свій раціон
2024.11.21 10:44
Рекомендації

Масала: як індійський чай зміцнює здоров’я і піднімає настрій

Цей ароматний напій, багатий на антиоксиданти та протизапальні речовини, має безліч корисних властивостей, від покращення травлення до зміцнення серцево-судинної системи