Домашня паста — це чудовий і смачний продукт, що відрізняється від магазинних варіантів своєю якістю, свіжістю і ціною. Процес приготування такої домашньої пасти зовсім не складний, але вимагає трохи старанності та часу.
Отже, для того, щоб приготувати домашню пасту за класичним рецептом вам знадобиться:
500 грамів борошна. Щоб зекономити, купуйте борошно за акційною ціною.
3 яйця
1 чайна ложка солі (за смаком)
1-2 столові ложки води (за потреби)
Як приготувати домашню пасту
Робимо тісто. Для початку просійте борошно гіркою на робочу поверхню. У центрі гірки зробіть невелике заглиблення. Потім збийте яйця з сіллю окремо в мисці та вилийте їх у центр гірки з борошном. За допомогою виделки почніть акуратно перемішувати яйця, поступово втягуючи борошно з країв. Продовжуйте, поки борошно повністю не змішається з яйцями і тісто стане густим.
Замішуємо тісто. Продовжуйте вимішувати тісто вже руками. Якщо воно сухе, то додайте трохи води (1-2 столові ложки), а якщо занадто липке та рідке — досипте борошна. Тісто для домашньої пасти має бути гладким і пружним.
Читайте також:
Ідеальна пропорція: скільки солі потрібно додавати до макаронів
Екологічні та безпечні: як обрати контейнери для їжі
Дайте тісту «відпочити». Після того, як тісто стане потрібної консистенції, сформуйте з нього кулю і загорніть у харчову плівку. Також можете покласти його в миску і накрити зверху мокрим рушником. Залиште його на 30-60 хвилин при кімнатній температурі, щоб тісто трохи «відпочило» і стало більш еластичним.
Розкачування і нарізка. Після того, як тісто «відпочило», розділіть його на кілька частин. Кожну частину розкачайте на тонкий лист, використовуючи паста-машину або звичайну качалку.
Формування пасти. Виберіть потрібну форму пасти, якщо ж у вас немає форми або особливих уподобань, то просто наріжте розкачане тісто на тонкі смужки гострим ножем. Висипте нарізану пасту на суху поверхню і дайте їй висохнути.
Готування та зберігання. Хвилин через 20-30, після того як паста трохи підсохла, ви можете її варити традиційним способом. Якщо ж ви хочете зберегти її на більш тривалий термін, то дочекайтеся повного висихання пасти, після чого загорніть її в харчову плівку або щільно загорнутий пластиковий пакет і заморозьте.
Раніше ми розповідали, як зробити свіже морозиво без морозильної камери. Простий лайфхак, який допоможе насолодитися літньою прохолодою без холодильника.