Ідеальна пропорція: скільки солі потрібно додавати до макаронів

Макарони — одна з найулюбленіших страв і дорослих, і дітей. Щоб вони смакували на повну потрібно не прогадати з кількістю солі

Ідеальна пропорція: скільки солі потрібно додавати до макаронів
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

шеф-редакторка GoToShop

Коли вдома немає чого їсти, а часу та енергії на кулінарні шедеври не вистачає, — на допомогу завжди приходять макарони. Вони готуються легко, смакують з будь-яким соусом та насичують організм корисними речовинами. Проте страву можна зіпсувати, якщо не знати, коли та як солити макарони. Тож сьогодні редактори GoToShop діляться ідеальною пропорцією солі для неперевершеного смаку страви.

Скільки солі додавати до макаронів

Кулінари рекомендують додавати 1 столову ложку солі на 4 літри води або 450 г сухих макаронів. Саме це ідеальна пропорція, яка зробить смак страви ніжним.

Окрім цього, сіль підвищує температуру кипіння води та ваші макарони готуються рівномірно. Тому експерти радять солити воду, як тільки вона закипіла і відразу додавати до неї сухі макарони.

Після того, як сіль у воді розчинилась, скуштуйте її. Вода для макаронів має бути легка солонувата. Якщо ви пересолили і відчуваєте це на смак, то додайте в каструлю трохи води, щоб його урівноважити.

Зазначимо, що макарони поглинають лише частину солі, а більшість її залишається у воді. Швидкість поглинання солі варіюється залежно від форми й товщини макаронів, а також часу приготування. Загалом 1 столова ложка солі ідеально вбирається в 450 г макаронів.

Помилки під час приготування макаронів

Деякі помилки під час варіння макаронів здатні повністю зіпсувати страву.

  1. Солити вже готову страву. Це поширена помилка, адже часто про сіль можна банально забути. Але за таких умов ви ризикуєте зіпсувати саму консистенцію макаронних виробів ще в процесі варіння, одночасно сіль нерівномірно розподілиться по макаронах.

  2. Макарони злипаються. Якщо забувати їх ще й помішувати, макарони часто злипаються і перетворюються на неапетитну грудку. Щоб цього уникнути експерти радять додати 2 ст. л. оливкової або соняшникової олії у воду під час варіння.

  3. Переварити макарони. Якщо їх варити занадто довго, то страва принесе шкоду вашій фігурі. Зазвичай макарони готують al dente (недоварюють), щоб крохмаль, який міститься в борошні, не перетворювався на швидкі вуглеводи і таким чином не відкладався в талії.

Ваша страва точно вдасться, якщо дотримуватися цих простих рекомендацій, а також якщо ви придбаєте макарони за акційною ціною.

Читати статті на тему

2024.05.20 17:50
Рекомендації

Як зробити свіжий сік без використання соковижималки

Сезон свіжих фруктів та ягід майже у розпалі. Якщо хочеться урізноманітнити їх споживання натуральним соком, а соковижималки немає, є декілька способів вирішення цієї проблеми
2024.05.20 17:14
Рекомендації

Чиста правда про гречку: мити чи не мити

Чи потрібно мити гречку перед варінням, переваги та недоліки цього процесу, а також корисні поради щодо правильного приготування гречаної каші
2024.05.20 12:53
Рекомендації

5 риб, які допоможуть вам прожити довше та здоровіше

Розповідаємо про 5 найкорисніших риб, які рекомендують вживати всім, хто піклується про своє самопочуття
2024.05.20 12:42
Рекомендації

З кришкою чи без: як правильно варити суп

Зібрали поради, які допоможуть вам приготувати ідеальний суп
2024.05.18 10:24
Рекомендації

Водний баланс: скільки потрібно пити води на день

Дізнались, як визначити ідеальну кількість води для кожної людини окремо