Розморожувати чи не треба: як правильно готувати напівфабрикати

Напівфабрикати значно рятують нас, коли не вистачає часу. Але під час приготування їх можна сумніватися у своїх діях. Розповідаємо, чи потрібно розморожувати їх перед смаженням

Розморожувати чи не треба: як правильно готувати напівфабрикати
Олена Черкасець

Олена Черкасець

авторка GoToShop

Заморожені напівфабрикати — чудовий винахід людства. Вони значно полегшують нам життя, коли ввечері немає ні сил, ні бажання «гратися» з приготуванням страв.

Редактори GoToShop розкажуть деякі нюанси приготування, щоб вийшло швидко і смачно і котлети-напівфабрикати не втратили вигляд і смак.

Як смажити заморожені котлети на сковороді

Категорично не можна розморожувати напівфабрикат, інакше котлети розваляться і перетворяться на фарш. Окрім того, розморожені котлети будуть жахливими на смак. Напівфабрикат 100% прилипне до сковороди і на нього можуть «набігти» шкідливі мікроорганізми.

Для смаження заморожених котлет вибирайте сковороду з високими бортами і кришкою. Краще обирати чавунну або антипригарну сковороду.

Прогрійте її на великому вогні, додайте олію та зачекайте приблизно 1 хв, щоб вона гарненько розігрілася.

Якщо на напівфабрикатах зібралося дуже багато інею, акуратно зніміть його ножем, але так, щоб не зачепити панірування.

Потім треба зменшити вогонь до середнього та обережно викласти котлети й відразу накрити їх кришкою.

Під час смаження постійно буде випаровуватись волога, тому знімати кришку й перевертати котлети треба буде дуже обережно, щоб не обпектися.

За 5-7 хв відкрийте кришку і лопаткою переверніть котлети і знову накрийте сковорідку. Далі котлети перевертайте ще кілька разів — кожні 2-3 хв. Таким чином вони рівномірно просмажаться і не будуть сирими всередині. Зазвичай заморожені котлети готові вже за 15-20 хв.

Заморожені котлети завжди готують зі спеціями, тому не варто їх солити в процесі обсмажування. Якщо солі замало, завжди можна посолити за їжею.

Скільки хвилин смажити заморожені котлети, залежить від виду м’яса:

  • індичка — 8 хвилин;

  • курка — 10-12 хвилин;

  • свинина і яловичина — 20 хвилин;

  • рибні котлети — близько 15 хвилин.

Готовність можна перевірити зубочисткою або виделкою, відокремивши від котлети шматочок.

Сік всередині повинен бути прозорим, м’ясо — світло-білим, але в жодному разі не червоним зі слідами крові.

Як смажити заморожені котлети в духовці

Готують за тим принципом, як і на сковороді — вам потрібно розігріти духовку до 150-200 градусів, викласти в форму, змащену олією, котлети і готувати їх вказану кількість часу.

Можна періодично перевертати, щоб напівфабрикат «дійшов» до потрібної кондиції.

Приготування таких продуктів буде не лише зручним, а й вигідним, якщо заздалегідь ознайомитися з акціями на напівфабрикати.

Читати статті на тему

2024.05.20 12:53
Рекомендації

5 риб, які допоможуть вам прожити довше та здоровіше

Розповідаємо про 5 найкорисніших риб, які рекомендують вживати всім, хто піклується про своє самопочуття
2024.05.20 12:42
Рекомендації

З кришкою чи без: як правильно варити суп

Зібрали поради, які допоможуть вам приготувати ідеальний суп
2024.05.18 10:24
Рекомендації

Водний баланс: скільки потрібно пити води на день

Дізнались, як визначити ідеальну кількість води для кожної людини окремо
2024.05.17 17:19
Рекомендації

Риба без луски: прості лайфхаки для швидкого та легкого чищення

Чистка риби без проблем за кілька хвилин: прості та дієві способи, які перетворять чищення риби на рутинну справу
2024.05.17 16:26
Рекомендації

Збагатіть свій раціон: чому варто їсти гарбузове насіння

Ділимося секретами користі гарбузового насіння та пропонуємо 5 простих способів включити їх у ваш раціон, щоб покращити самопочуття