Даруємо другу свіжість зів’ялій зелені та черствим продуктам: прості хитрощі

Хитрощі, які допоможуть вам оживити зів’ялу зелень, освіжити черствий хліб, повернути хрусткість чипсам та врятувати коричневий цукор, що закам’янів

Даруємо другу свіжість зів’ялій зелені та черствим продуктам: прості хитрощі
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Зіткнулися з тим, що зелень втратила свіжість, а улюблені чипси стали м’якими? Не поспішайте викидати! Завдяки простим трюкам ви зможете вдихнути життя у у ці та інші продукти, що трохи зіпсувалися.

Оживіть зелень

Занурте стебла зелені на 2-3 см у холодну воду. Вже за годину вона посвіжішає і підніме листя. Додайте кілька крапель оцту до води перед замочуванням зелені. Кислота допоможе їй ожити. Для тривалого зберігання зелені помістіть її у банку з водою, зав’яжіть зверху пакетом та поставте у холодильник.

Освіжіть черствий хліб

Змочіть руки водою, збризніть хліб та помістіть у розігріту духовку на 5 хвилин. Скоринка знову стане хрусткою. З черствого хліба також можна зробити грінки, які чудово підійдуть до супу або салату.

Вас також може зацікавити:

Перетворіть харчові відходи на користь: 7 способів використати овочеві очистки

Незвичайне добриво: використання зубної пасти для кімнатних рослин

Поверніть хрусткість чипсам

Розкладіть чипси одним шаром у фритюрниці та розігрійте їх протягом 2-4 хвилин.

Врятуйте коричневий цукор

Покладіть цукор у миску та поставте у мікрохвильову піч на 20 секунд. Повторюйте, поки цукор не стане розсипчастим.

Усі продукти для приготування своїх смачних страв ви можете придбати вигідно. Для цього скористайтеся сервісом порівняння цін від GoToShop, де швидко та легко знайти найдешевші пропозиції.

Ці прості поради допоможуть вам зекономити гроші та зменшити кількість харчових відходів, адже дають друге життя продуктам, які могли б опинитися у смітнику.

Ці трюки підходять лише для продуктів, які трохи зіпсувалися, але не встигли остаточно зіпсуватися. Якщо на продуктах є видимі ознаки псування, наприклад, цвіль або неприємний запах, їх краще викинути.

Раніше ми писали про чотири сторони терки, їхнє призначення та давали поради щодо догляду за цим універсальним кухонним інструментом.

Читати статті на тему

2024.09.19 16:26
Рекомендації

Що ви робите не так: поширені помилки при готуванні олів'є

Хочете, щоб улюблений салат завжди виходив смачним і довершеним? Розповідаємо про найпоширеніші помилки при приготуванні олів'є та даємо практичні поради, які допоможуть вам уникнути їх
2024.09.19 15:29
Рекомендації

Розвінчуємо міфи: чи можна їсти картоплю і худнути

Картопля — джерело цінних поживних речовин, але часто вважається ворогом стрункої фігури. Розповідаємо, чи справді цей овоч заважає схудненню, і як правильно включити картоплю в свій раціон
2024.09.19 11:28
Рекомендації

Калорійність гарбуза та його роль у дієтичному харчуванні

Розповідаємо про всі переваги гарбуза для тих, хто стежить за вагою. Дізнайтеся про його калорійність, склад вітамінів та мінералів, а також, як включити гарбуз у свій раціон
2024.09.18 16:31
Рекомендації

Скільки хвилин насправді потрібно варити каву в турці

Дізнайтесь, як такі фактори, як помел кави, температура води та час варіння, впливають на смак вашого напою, і як досягти ідеального результату
2024.09.18 13:27
Рекомендації

Кавун для краси: сонячна ягода для вашої шкіри та волосся

Шукаєте природні засоби для догляду за шкірою та волоссям? Кавун — справжній скарб краси, який глибоко зволожує шкіру, захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища та зміцнює волосся