Солодкий банан — ледь не найкраще рішення для початку дня. Адже вони смакують з тостом, кашею або навіть самі по собі. Проте якщо ви придбали зеленуваті банани, чекати поки вони дозріють можна занадто довго.
Зелені банани зазвичай дозрівають за кілька днів після купівлі в супермаркеті, але вони швидко стають кашоподібними і чорними, тому правильно розрахувати час, щоб скуштувати свіжий жовтий банан, може бути складно. Однак є простий спосіб отримати стиглий банан всього за 15 хвилин і сьогодні редактори GoToShop поділяться ним з вами.
Перед купівлею цих фруктів, радимо ознайомитися з актуальними акціями на банани, щоб знайти найвигіднішу пропозицію.
Як пришвидшити дозрівання бананів за допомогою духовки
Поміщення банана в духовку імітує природний процес дозрівання, оскільки температура розщеплює крохмаль і перетворює його на цукор, тож ви отримуєте м’якший, солодший і ароматніший банан.
Щоб ваш банан став стиглим потрібно:
Розігріти духовку до 150 С і покласти неочищений банан на деко. Щоб легше було прибирати, застеліть деко папером для випічки.
Запекти банан, доки шкірка не стане повністю чорною, що займе приблизно 15-20 хвилин.
Дати банану охолонути, а потім зняти шкірку.
Так ви отримаєте м’який і солодкий банан, який ідеально підходить для їжі.
Ви також можете їсти його теплим, але він буде кашоподібним, що може бути корисним для намазування на тости або випічку.
Як пришвидшити дозрівання бананів без використання духовки
Якщо ви хочете, щоб ваш банан дозрів природним шляхом і у вас було більше часу, то найкращий спосіб зробити це — покласти його в закрите місце або поруч з іншими фруктами.
Вам також може бути цікаво:
Що означають наліпки на бананах: на що потрібно звернути увагу
Авокадо з потемнілою м’якоттю: їсти чи викинути
В ідеалі, банан, яблуко або інший фрукт, залишений на самоті, дозріє природним чином. У процесі дозрівання вони виділяють етилен, природний рослинний гормон у вигляді газу. Деякі види фруктів і овочів виділяють більше етилену, ніж інші. Так само деякі фрукти та овочі більш чутливі до етилену, ніж інші.
Все, що вам потрібно зробити, — це покласти незрілі банани в коричневий пакет разом з іншими фруктами, що виділяють багато етилену, наприклад, яблуками.
Покладіть пакет на стіл або в тепле місце, наприклад, на сонячне підвіконня, і банани швидко пожовтіють протягом одного-двох днів.
Залежно від того, наскільки вони зелені, і якій стадії стиглості ви віддаєте перевагу, банани повинні дозріти через пару днів (від 24 годин до двох днів).
Раніше ми розповідали, як зберегти банани свіжими. Існує два простих секрети, які допоможуть зберегти їх свіжість на два тижні: занурення у холодну воду та обгортання харчовою плівкою.