Заморожений чи консервований: обирайте найкращий спосіб зберегти горошок на зиму

Описуємо два найпопулярніші методи збереження зеленого горошку на зиму

Заморожений чи консервований: обирайте найкращий спосіб зберегти горошок на зиму
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Зелений горошок — не лише смачний овоч, але й джерело вітамінів та мінералів. На жаль, свіжий горошок доступний лише протягом короткого сезону. Проте, існує два чудових способи зберегти його на зиму: заморожування та консервування.

Заморожування

Вибирайте молодий, соковитий горошок без ознак псування. Очистіть його від стручків і ретельно промийте. Бланшування не є обов’язковим етапом, але допомагає зберегти яскравий колір та хрусткість горошку. Для бланшування опустіть горошок на 2-3 хвилини в киплячу воду, а потім одразу ж у холодну. Після бланшування ретельно обсушіть горошок на паперових рушниках, щоб видалити зайву вологу. Розкладіть горошок в один шар на деко, застелене пергаментом, і заморозьте в морозильній камері. Коли горошок повністю замерзне, перекладіть його в пакети або контейнери для зберігання.

Вас також зацікавить:

Де найдешевше купити горошок: порівняння цін у супермаркетах

Зберігання овочів без холодильника: прості поради та хитрощі

Консервування

Очистіть горошок від стручків і промийте. Приготуйте маринад з води, оцту, цукру, солі та спецій за вашим смаком. Експериментуйте з різними маринадами, щоб знайти той, який вам найбільше подобається. Відваріть горошок в маринаді протягом 5-7 хвилин. Розкладіть горошок по стерилізованих банках, залийте маринадом і закатайте кришки.

Додайте до горошку інші овочі, такі як морква, цибуля, або трави, щоб створити унікальні смакові комбінації. А придбати необхідні продукти для ваших страв за найкращими цінами допоможе сервіс порівняння цін GoToShop.

Зберігання

Заморожений горошок зберігайте в морозильній камері при температурі -18°C протягом року. Консервований горошок краще зберігається в прохолодному, темному місці протягом 1-2 років. Використовуйте заморожений або консервований горошок для приготування супів, салатів, рагу та інших страв.

Обирайте спосіб, який вам більше подобається, і насолоджуйтесь смачним та корисним горошком взимку!

Раніше ми розповідали, як обрати свіжий зелений горошок. Адже його сезон тільки починається, тому ви зможете отримати всю користь від гороху, насолодитися його смаком та зберегти овоч на зиму.

  • Акційні пропозиції!
    13 - 26 червень 2024
    35.9грн
    - 19% 43.9 грн
  • ЦІНАМ ТРАШ!
    13 - 19 червень 2024

    Горошок зелений консервований «Премія»®, 420г

    34.99грн
    - 21% 43.99 грн
  • Горошок зелений Верес преміум ніжний, 420г

    75.22грн
    - 15% 88.49 грн
  • Читати статті на тему

    2024.06.18 08:39
    Як зберігати продукти

    Як зберігати мед: головні правила

    Щоб зберегти корисні властивості, потрібно знати, як зберігати мед правильно
    2024.06.17 17:32
    Як зберігати продукти

    Як зберегти цвітну капусту свіжою: секрети та поради

    Ділимось секретами правильного вибору та зберігання цвітної капусти, щоб максимально довго насолоджуватися її смаком і корисними властивостями
    2024.06.17 15:50
    Як зберігати продукти

    Часникові стрілки: сезонний делікатес з незвичайним смаком

    Знайомимо вас з часниковими стрілками - сезонним делікатесом, багатим на вітаміни, з пікантним смаком та безліччю кулінарних можливостей.
    2024.06.17 11:15
    Як зберігати продукти

    Небезпека на кухні: 6 помилок, через які ви можете отруїтися

    Розповідаємо про 6 поширених помилок при зберіганні продуктів, які можуть призвести до харчового отруєння, та даємо практичні поради, як правильно зберігати їжу, щоб вона залишалась свіжою, смачною та безпечною для вживання
    2024.06.17 08:14
    Як зберігати продукти

    Як стерилізувати банки: 4 способи стерилізації

    Щоб ваші літні закрутки зберігались правильно, потрібно знати, як стерилізувати банки