Консервований зелений горошок: як приготувати вдома, щоб не відрізнявся від магазинного

Дізнайтеся, як закрити зелений горошок на зиму в банках, щоб насолоджуватися його смаком та користю протягом року

Консервований зелений горошок: як приготувати вдома, щоб не відрізнявся від магазинного
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Літо — сезон свіжих овочів, й одним із найулюбленіших ласощів цього періоду стає зелений горошок. Це чудове джерело рослинного білка, який легко засвоюється організмом. Однак, незважаючи на користь зеленого горошку для травної та серцево-судинної систем завдяки багатству вітамінів та мікроелементів, його вживання слід обмежувати людям з деякими захворюваннями.

Горошок можна вживати не в лише свіжому вигляді, а й заготовляти на зиму, щоб насолоджуватися його смаком протягом року. Команда GoToShop розповість, як закрити зелений горошок, поділившись унікальним рецептом, який порадує своїм смаком та простотою приготування. Цей рецепт розрахований на одну банку об'ємом пів літра.

Інгредієнти:

  • 400 г зеленого горошку

  • 250 мл води

  • 1 ч. л. солі

  • 1 ст. л. цукру

  • 1 ст. л. 9% оцту

  • ¼ ч. л. лимонної кислоти

  • перець горошком та лавровий лист — за бажанням

Вас також зацікавить:

Заморожений чи консервований: обирайте найкращий спосіб зберегти горошок на зиму

Де найдешевше купити горошок: порівняння цін у супермаркетах

Приготування:

  1. Підготуйте зелений горошок, ретельно промийте його під проточною водою.

  2. Простерилізуйте банки та кришки — це можна зробити будь-яким зручним для вас способом: на водяній бані, в духовці або мікрохвильовій печі.

  3. В каструлю з водою додайте сіль, цукор, лавровий лист та перець горошком (за бажанням). Доведіть воду до кипіння, потім додайте зелений горошок і варіть протягом 5-7 хвилин.

  4. В окремій каструлі змішайте воду, сіль, цукор, оцет та лимонну кислоту. Доведіть маринад до кипіння.

  5. Розкладіть горошок по стерилізованих банках та залийте гарячим маринадом доверху.

  6. Поставте банки в каструлю з водою, дно якої застелене рушником. Вода повинна доходити до плечей банок. Доведіть воду до кипіння і стерилізуйте банки протягом 15-20 хвилин.

  7. Закатайте банки простерилізованими кришками, переверніть їх догори дном і залиште охолоджуватися в темному прохолодному місці. Зберігайте консервований зелений горошок у темному прохолодному місці протягом року.

Придбати необхідні продукти для ваших страв за найкращими цінами допоможе сервіс порівняння цін GoToShop.

Поради:

  • Для більш насиченого смаку можна додати до маринаду інші спеції, наприклад, чорний перець, запашний перець, коріандр або кмин.

  • Ви можете використовувати як свіжий, так і заморожений зелений горошок.

  • Якщо ви хочете, щоб консервований зелений горошок був більш хрустким, варіть його трохи менше часу.

  • Замість оцту 9% можна використовувати яблучний або винний оцет.

Цей рецепт консервованого зеленого горошку є простим, швидким та смачним. Він дозволить вам насолоджуватися свіжим смаком горошку протягом року.

Раніше ми розповідали секрети вибору, приготування та вживання свіжого зеленого горошку, щоб насолодитися його смаком та користю повною мірою.

  • Акційні пропозиції!
    17 - 30 вересень 2024
    40.9грн
    - 15% 47.9 грн
  • Горошок 420г Своя лінія зелений

    34.2грн
    - 22% 43.3 грн
  • Лайк Ціна
    12 - 25 вересень 2024

    Горошок зелений Kwidzyn консервований 400г

    43.9грн
    - 19% 53.9 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.19 17:30
    Як зберігати продукти

    Спаржева квасоля на зиму: 3 простих способи збереження

    Розглядаємо кілька простих способів заготівлі спаржевої квасолі на зиму, щоб ви могли насолоджуватися її корисними властивостями та неповторним смаком цілий рік
    2024.09.19 13:35
    Як зберігати продукти

    Соус ткемалі: простий рецепт для заготовок

    Відкрийте для себе секрети грузинської кухні і приготуйте традиційний ароматний соус ткемалі в домашніх умовах, який стане справжньою окрасою вашого столу
    2024.09.19 12:27
    Як зберігати продукти

    Вітаміни на зиму: зберігаємо яблука правильно

    Розповідаємо про довготривале зберігання яблук в домашніх умовах, яке допоможе вам підтримувати імунітет та насолоджуватися смачними та корисними фруктами протягом усього року
    2024.09.19 10:24
    Як зберігати продукти

    Смачні та безпечні заготовки: як правильно стерилізувати помідори

    Чи знаєте ви, що консервація помідорів — це ціла наука? Розкриваємо секрети ідеальних заготовок, щоб ваші помідори залишалися смачними та безпечними протягом всієї зими
    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду