Холодильник — місце для багатьох продуктів харчування, але деякі соуси там зовсім не обов’язково тримати. Зберігаючи їх при кімнатній температурі, ви не лише звільните місце, а й навіть покращите їхній смак.
Соуси, які можна не зберігати в холодильнику
Гірчиця
Ця пікантна приправа, виготовлена з гірчичного насіння, оцту та спецій, чудово зберігається при кімнатній температурі. Її гострий смак та аромат з часом можуть навіть трохи посилитися.
Кетчуп
Кетчуп — томатний соус, який люблять усі, також не потребує охолодження. Високий вміст кислоти в кетчупі робить його стійким до псування, тому він може зберігатися тижнями без холодильника.
Вас також зацікавить:
Як правильно заморозити різні види соусів
Зберігаємо томатну пасту правильно: ніякої цвілі та псування
Рибний соус
Ферментований соус з анчоусів має сильний, солоний смак, який додає глибини багатьом стравам азійської кухні. Рибний соус завдяки високому вмісту солі чудово зберігається при кімнатній температурі.
Соєвий соус
Універсальний соус, виготовлений з ферментованих соєвих бобів, є основою багатьох азійських страв. Соєвий соус, як і рибний, має високий вміст солі, що робить його стійким до псування і не потребує охолодження.
Якщо ж ви хочете покращити смак своєї страви, а необхідного соусу немає — відправляйтеся у найближчий магазин. А щоб ваша покупка була вигідна, радимо ознайомитися з актуальними акціями на соуси.
Гострий соус
Пікантний соус, виготовлений з перцю чилі, оцту та спецій, може зберігатися при кімнатній температурі. Насправді, деякі люди вважають, що зберігання гострого соусу при кімнатній температурі робить його смак більш насиченим.
Мед
Цей солодкий, в’язкий сироп, виготовлений бджолами, є природним консервантом. Завдяки цьому мед може зберігатися при кімнатній температурі протягом тривалого часу без ризику псування. А щоб придбати улюблений солодкий продукт за найкращою ціною, радимо переглянути акції на мед в магазинах свого міста.
Пам’ятайте, що хоча ці соуси й не потребують холодильника після відкриття, все ж таки краще зберігати їх щільно закритими, щоб запобігти псуванню та вберегти від сторонніх запахів.
Зберігаючи ці соуси при кімнатній температурі, ви не лише звільните місце в холодильнику, а й, можливо, навіть покращите їхній смак. Спробуйте самі — ви можете здивуватися!
Раніше ми розповідали, як правильно зберігати соєвий соус, вибирати якісний продукт та насолоджуватись його незабутнім смаком.