Вишня — не просто смачна ягода. Про користь вишні говорять вітаміни та мікроелементи, на які багата ця ягода. Щоб насолоджуватися її ароматом та користю протягом всієї зими, варто заготовити густе ароматне варення.
Як зберегти вишню на зиму у вигляді варення
Для варення підходять будь-які сорти вишні, але найкраще використовувати м’ясисті та солодкі ягоди. Недозрілі та перезрілі плоди не рекомендуються. Перед використанням вишню необхідно ретельно промити та видалити плодоніжки. За бажанням можна видалити кісточки. Для варіння варення використовуйте емальований або посуд з нержавіючої сталі. Не рекомендується використовувати алюмінієвий посуд, адже він може окислюватися. Для варення також потрібно ретельно вимити та правильно стерилізувати банки. Це можна зробити на водяній бані, в духовці або мікрохвильовій печі.
Рецепт густого варення з вишні:
Інгредієнти:
1 кг вишні без кісточок
800 г цукру
100 мл води
1 ч. л. лимонного соку
Вас також зацікавить:
Поради з вибору вишні: як не помилитися
Вишнева наливка: рецепт, який вас зачарує
Приготування:
У каструлю з товстим дном викладіть вишню, додайте воду і доведіть до кипіння.
Поступово додайте цукор, постійно помішуючи, щоб він повністю розчинився.
Зменшіть вогонь і варіть варення протягом 20-30 хвилин, періодично знімаючи піну. За 5 хвилин до кінця варіння додайте лимонний сік.
Готове варення зніміть з вогню і розлийте по стерилізованих банках. Щільно закрутіть кришки і переверніть банки догори дном, щоб вони охололи.
Щоб придбати смачні та корисні ягоди з вигодою для гаманця, радимо слідкувати за актуальними акціями на вишні в магазинах вашого міста.
Щоб варення стало ще густішим, можна додати до нього 1-2 пакетики пектину за 5 хвилин до кінця варіння. Для більш насиченого смаку додайте до варення ваніль, корицю, гвоздику або інші спеції. Зберігати вишневе варення потрібно в прохолодному, темному місці.
Раніше ми розповідали, як швидко й легко видалити кісточки з вишні, щоб підготувати ягоди до вживання або приготування.