Літо в розпалі, а значить, саме час поласувати прохолодним та смачним морозивом! Не обов’язково йти в магазин, адже його можна легко приготувати вдома з простих інгредієнтів.
Як зробити морозиво вдома
Використовуйте свіжі та якісні інгредієнти. Не забудьте про ваніль! Це класичний ароматизатор для морозива, який підкреслить його смак. Для більш ніжної консистенції додайте вершки. Щоб морозиво не кристалізувалося, його потрібно періодично перемішувати під час заморожування. Експериментуйте з різними добавками: фруктами, горіхами, шоколадом, карамеллю тощо. Приготуйте морозиво заздалегідь, адже йому потрібно час, щоб застигнути.
Вас також зацікавить:
Солодкий ризик: кому краще відмовитися від морозива
Літній смаколик при застуді: чи можна їсти морозиво
Класичне домашнє морозиво з молока та яєць
Інгредієнти:
500 мл молока
3 жовтки
100 г цукру
1 пакетик ваніліну
200 мл вершків (за бажанням)
Приготування:
Жовтки з цукром розтерти добіла, додати молоко, ванілін і перемішати.
Поставити суміш на повільний вогонь і варити, постійно помішуючи, до загустіння.
Зняти з вогню, дати охолонути.
Збити вершки до стійких піків.
Акуратно ввести вершки в охолоджену яєчно-молочну суміш.
Перелити масу в контейнер і заморозити в морозилці протягом 5-6 годин, періодично перемішуючи кожні 30 хвилин.
А щоб придбати необхідні інгредієнти для домашнього морозива з вигодою для гаманця, радимо ознайомитись з актуальними акціями на молоко в магазинах вашого міста.
Швидке домашнє морозиво без яєць
Інгредієнти:
500 мл молока
380 г згущеного молока
1 пакетик ваніліну
Приготування:
Змішати молоко, згущене молоко та ванілін.
Перелити суміш в контейнер і заморозити в морозилці протягом 4-5 годин, періодично перемішуючи кожні 30 хвилин.
Фруктове домашнє морозиво
Інгредієнти:
300 г заморожених ягід (полуниця, малина, чорниця тощо)
200 мл йогурту
2 ст. л. меду (за бажанням)
Приготування:
Ягоди подрібнити блендером, додати йогурт і мед, перемішати.
Перелити суміш в контейнер і заморозити в морозилці протягом 3-4 годин.
Домашнє морозиво — це не тільки смачно, але й корисно, адже воно не містить штучних барвників, ароматизаторів та консервантів. Готуйте морозиво з любов’ю та насолоджуйтесь ним всією сім'єю!
Раніше ми розповідали, як вибрати морозиво та чи можна їсти його щодня, щоб смакувати спекотний сезон із розумом.