Гречка, безсумнівно, дуже популярний продукт на українській кухні. Вона надзвичайно корисна, а ще її швидко і просто готувати. Але певні правила, як її правильно варити, все ж є — і GoToShop з радістю ділиться ними з вами.
Як варити гречку
Придбати пакунок гречки ви можете у будь-якому супермаркеті. Для більшої вигоди, радимо ознайомитися з актуальними акціями на гречану крупу.
Спочатку промийте крупу під холодною водою. Мити гречку перед приготуванням — дуже важливо. Адже це допоможе очистити зерна від пилу, забруднень та домішок.
Далі перекладіть промиту гречку в каструлю і залийте водою. Зазвичай використовують співвідношення 1:2 — 2 склянки води та 1 склянку гречку. Це співвідношення можна змінювати залежно від смаку
За смаком, додайте трохи солі — половини чайної ложки може бути достатньо.
Вас також може зацікавити:
Імпортна чи вітчизняна: яку гречку обрати
Названо продукти, з якими не можна їсти гречку
Потім поставте каструлю на середній вогонь та доведіть гречку до кипіння.
Коли вона закипить, зменште вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою та готуйте ще 15-20 хвилин або поки вода не випарується.
Після цього вимкніть вогонь та залиште гречку під кришкою ще на 5-10 хвилин відпочити.
От і все — ваша гречка готова до подачі. Смачного!
Раніше ми розповідали, скільки можна зберігати варену гречку. Навчіться правильно зберігати варену гречку, щоб насолоджуватися її смаком без ризику отруєння.