Імпортна чи вітчизняна: яку гречку обрати

Гречана крупа може відрізняти залежно від походження. Розповідаємо, якій краще віддати перевагу

Імпортна чи вітчизняна: яку гречку обрати
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Гречана крупа належить до базових продуктів українців. Вона доступна за ціною, з неї можна приготувати гарнір або додати до супу, а ще вона дуже корисна для організму, здатна розганяти метаболізм і прискорювати синтез білків, жирів і вуглеводів та містить майже повний профіль амінокислот.

Проте під час вибору гречки ми рідко звертаємо увагу на щось окрім обсягу упаковки та ціни. А даремно, адже гречка може бути вітчизняного виробництва або імпортна, і від цього залежатиме її користь та смак. Сьогодні редактори GoToShop дослідили різницю між українською та китайською гречкою та розкажуть, яку краще обирати.

Китайська гречка — користь чи шкода

Виявляється, китайська гречка може завдати деякої шкоди вашому організму, а саме:

  • вона має низький вміст корисних речовин;

  • у ній присутні пестициди. І якщо українські виробники теж можуть їх застосовувати під час вирощування рослини, у Китаї це відбувається в набагато більших масштабах;

  • у крупі може бути цвіль. Оскільки зерно живий організм, який дихає і виділяє вологу, тому служить гарним середовищем для поширення плісняви. А оскільки гречка з Китаю проходить величезний шлях, проходячи багато різних складів, в яких можуть не дотримуватися умов зберігання. Тому у китайської гречки більше шансів стати осередком розвитку цвілі.

Як визначити китайську гречку у магазині

Якщо ви визначилися, що не хочете споживати китайську гречку, потрібно розпізнати її в магазині. Для цього придивіться до декількох моментів:

  1. Китайська гречка невелика за розміром.

  2. Вона має темніший відтінок. Адже в Україні гречка обсмажується один раз, а в Китаї — двічі.

  3. Форма: китайська крупа має округлу форму, вітчизняні зерна — більш гострі.

  4. Різниця в ціні. Китайська гречка може бути дешевша у 2, а то і 3 рази за вітчизняну.

Також гречану крупу із Китаю можна визначити, приготувавши її. Так, вітчизняна гречка готується довше, але набагато краще набухає та збільшується в розмірі. Також вона стає більш світлішою у приготованому вигляді, а китайська — залишається темною.

Кашу з української гречаною крупи можна їсти і без масла, а китайська стає сухою. Ну і найголовніше — смак. Китайська гречка трохи гірчить і має смажений присмак.

Щоб обрати справді смачну крупу за вигідною ціною, рекомендуємо ознайомитися з актуальними акціями на гречку.

Читати статті на тему

2024.07.26 10:02
Як обирати продукти

Що подати до шампанського: закуски, які готуються миттєво

Дізнайтеся, як вибрати ідеальні закуски до шампанського, щоб підкреслити смак і аромат цього святкового напою та створити незабутню атмосферу
2024.07.24 13:04
Як обирати продукти

Оцет для консервації: як не помилитися з вибором

Розповідаємо, як правильно вибрати оцет для консервації, щоб ваші заготівлі були смачними та безпечними
2024.07.19 14:08
Як обирати продукти

Як обрати ідеальне поєднання: з чим їсти арахісову пасту

Розповідаємо про арахісову пасту: її користь, секрети вибору, незвичайні поєднання смаків та прості, але смачні рецепти
2024.07.17 14:53
Як обирати продукти

Яловичина чи телятина: яке м’ясо обрати

Розповідаємо, чим відрізняються яловичина та телятина за смаком, текстурою, ціною, користю та до яких страв вони підходять, щоб допомогти вам зробити правильний вибір
2024.07.17 12:19
Як обирати продукти

Схуднення без голоду: секрети раціону від тренера

Секрети харчування, які допоможуть схуднути без шкоди для здоров’я та без відчуття голоду, включаючи продукти, які можна їсти без обмежень