Імпортна чи вітчизняна: яку гречку обрати

Гречана крупа може відрізняти залежно від походження. Розповідаємо, якій краще віддати перевагу

Імпортна чи вітчизняна: яку гречку обрати
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

шеф-редакторка GoToShop

Гречана крупа належить до базових продуктів українців. Вона доступна за ціною, з неї можна приготувати гарнір або додати до супу, а ще вона дуже корисна для організму, здатна розганяти метаболізм і прискорювати синтез білків, жирів і вуглеводів та містить майже повний профіль амінокислот.

Проте під час вибору гречки ми рідко звертаємо увагу на щось окрім обсягу упаковки та ціни. А даремно, адже гречка може бути вітчизняного виробництва або імпортна, і від цього залежатиме її користь та смак. Сьогодні редактори GoToShop дослідили різницю між українською та китайською гречкою та розкажуть, яку краще обирати.

Китайська гречка — користь чи шкода

Виявляється, китайська гречка може завдати деякої шкоди вашому організму, а саме:

  • вона має низький вміст корисних речовин;

  • у ній присутні пестициди. І якщо українські виробники теж можуть їх застосовувати під час вирощування рослини, у Китаї це відбувається в набагато більших масштабах;

  • у крупі може бути цвіль. Оскільки зерно живий організм, який дихає і виділяє вологу, тому служить гарним середовищем для поширення плісняви. А оскільки гречка з Китаю проходить величезний шлях, проходячи багато різних складів, в яких можуть не дотримуватися умов зберігання. Тому у китайської гречки більше шансів стати осередком розвитку цвілі.

Як визначити китайську гречку у магазині

Якщо ви визначилися, що не хочете споживати китайську гречку, потрібно розпізнати її в магазині. Для цього придивіться до декількох моментів:

  1. Китайська гречка невелика за розміром.

  2. Вона має темніший відтінок. Адже в Україні гречка обсмажується один раз, а в Китаї — двічі.

  3. Форма: китайська крупа має округлу форму, вітчизняні зерна — більш гострі.

  4. Різниця в ціні. Китайська гречка може бути дешевша у 2, а то і 3 рази за вітчизняну.

Також гречану крупу із Китаю можна визначити, приготувавши її. Так, вітчизняна гречка готується довше, але набагато краще набухає та збільшується в розмірі. Також вона стає більш світлішою у приготованому вигляді, а китайська — залишається темною.

Кашу з української гречаною крупи можна їсти і без масла, а китайська стає сухою. Ну і найголовніше — смак. Китайська гречка трохи гірчить і має смажений присмак.

Щоб обрати справді смачну крупу за вигідною ціною, рекомендуємо ознайомитися з актуальними акціями на гречку.

Читати статті на тему

2024.05.24 13:53
Як обирати продукти

Коли можна купувати кавуни влітку: поради щодо вибору та безпечного вживання

Ділимося секретами солодкого сезону кавунів, щоб ви могли насолодитися смачним та корисним літнім смаколиком
2024.05.23 11:19
Як обирати продукти

Молода капуста: корисні поради для вдалого вибору

Як правильно вибрати молоду капусту, щоб вона була свіжою, соковитою та смачною
2024.05.22 15:21
Як обирати продукти

Вибираємо сметану: від чого залежить якість та що має бути у складі

Як вибрати якісну сметану, звертаючи увагу на її склад, консистенцію, смак, термін придатності та умови зберігання
2024.05.22 12:39
Як обирати продукти

Скоро буде черешня: секрети вибору найсмачнішої ягоди

Як відрізнити стиглу ягідку від недозрілої або переспілої, де її краще купувати та як зберігати, щоб насолодитися солодким та ароматним смаком
2024.05.22 12:08
Як обирати продукти

Ідеальні сирники: як обрати кисломолочний сир для страви

Щоб сирники мали правильну консистенцію, потрібно обрати правильний сир та дотримуватися порад у приготуванні