Варена кукурудза — це смачний та поживний літній гарнір, який чудово доповнює будь-яку страву. Проте, часто виникає питання: як зберегти ці ласощі свіжими, якщо з'їсти все одразу не виходить? Не хвилюйтесь, адже існує декілька простих способів, які допоможуть вам зберегти смак та текстуру вареної кукурудзи на тривалий час.
Як зберігати варену кукурудзу в холодильнику
Для кращого зберігання використовуйте свіжу, високоякісну кукурудзу. Щоб придбати її за вигідною для гаманця ціною, радимо ознайомитись з акціями на кукурудзу в українських супермаркетах.
Найпростіший спосіб зберігання вареної кукурудзи — загорнути її в харчову плівку або пергаментний папір та покласти в холодильник. Так кукуруза може зберігатися протягом 2-3 днів. Щоб зберегти тільки зерна, зріжте їх з качана та помістіть у герметичний контейнер або пакет для зберігання. Залийте зерна трохи холодною водою, щоб вони не висохли. Зберігайте в холодильнику до 4 днів.
Як зберігати варену кукурудзу в морозилці
Заморожувати цілі качани кукурудзи зручно, якщо у вас є місце в морозильній камері. Остудіть качани після варіння, загорніть їх у харчову плівку або фольгу та покладіть в морозилку. Заморожена кукуруза може зберігатися до 10 місяців.
Вас також зацікавить:
Злий, бо голодний: нутриціолог розповіла, чому так відбувається
10 хитрих прийомів для продовження терміну зберігання ваших улюблених продуктів
Щоб зберегти тільки зерна, зріжте їх з качана, розкладіть одним шаром на деко, застелене пергаментним папером, і заморозьте. Коли зерна затвердіють, пересипте їх у герметичний контейнер або пакет для зберігання. У такому вигляді кукуруза може зберігатися до 12 місяців.
Заморожену кукурудзу в зернах можна використовувати для приготування супів, рагу, салатів та інших страв. Перед використанням розморожувати кукурудзу не обов’язково. Її можна додавати до страв у замороженому вигляді.
Як зберігати варену кукурудзу методом консервування
Якщо ви маєте час і хочете зберегти кукурудзу на тривалий термін, можна її законсервувати. Для цього вам знадобляться банки для консервування, кришки, стерилізатор та рецепт маринаду.
Зберігаючи варену кукурудзу правильно, ви зможете насолоджуватися її свіжістю та смаком протягом усього року!
Раніше ми розповідали, як правильно зберігати пастилу, щоб вона залишалась свіжою, ароматною та корисною протягом тривалого часу.