У літній сезон, коли овочів і фруктів вдосталь, а ціни на них наймінімальніші, можна спробувати запастися ними на довгий термін. Ідеальним рішенням зберегти корисні властивості овочів і фруктів і продовжити термін їхньої придатності на кілька місяців є заморожування. У нашій статті ми поговоримо про те, як правильно заморозити абрикоси. Редактори GoToShop підготували для вас просту інструкцію.
Як заморожувати абрикоси: чотири кроки
Вибір свіжих абрикосів
Для заморозки найкраще обирати зрілі, але не перестиглі абрикоси. Вони мають бути досить пружними з цілою шкіркою, без пошкоджень або плям. Щоб їх покупка була вигідною, радимо слідкувати за актуальними акціями на абрикоси.
Підготовка
Перед заморожуванням обов’язково промийте абрикоси під проточною холодною водою, щоб видалити бруд і сміття. Дайте їм висохнути або витріть їх тканинним або паперовим рушником.
Після того, як абрикоси стануть сухими, розріжте їх уздовж за місцем з'єднання половинок і видаліть кісточки. Як саме заморожувати абрикоси (цілими чи нарізаними на шматочки) залежить тільки від ваших уподобань та їхнього подальшого використання.
Упаковка
Заморожувати абрикоси найкраще в пластикових пакетах для заморожування із зіп-застібкою або в спеціальних герметичних контейнерах. Під час пакування постарайтеся позбутися зайвого повітря в пакетах або контейнері, щоб уникнути утворення інею.
Вас також може зацікавити:
Як зберегти абрикоси свіжими: прості поради та хитрощі
Ідеальна абрикосова наливка: як приготувати ароматний напій вдома
Обов’язково зробіть позначку (маркером або за допомогою спеціальних наклейок) з датою заморожування. Це допоможе вам відстежити, як довго абрикоси вже перебувають у морозильнику та які з них слід використати в першу чергу.
Заморожування
Розмістіть упаковані абрикоси в морозильній камері. Намагайтеся розкласти їх рівномірно, щоб вони не склеювалися і не заморозилися загальною масою. Це допоможе зберегти їх у кращій формі під час розморожування.
Зберігати заморожені абрикоси найкраще за максимально низької температури морозильної камери, зазвичай це -18°C або нижче.
Готово! Тепер у вас є смачні та корисні абрикоси, якими ми можемо насолоджуватися навіть узимку. Зазначимо, що заморожені фрукти зазвичай зберігаються в морозильній камері протягом 8-12 місяців. Не забудьте стежити за термінами придатності, щоб використовувати абрикоси вчасно.
Раніше ми розповідали, як засушити абрикоси на зиму та мати змогу насолоджуватися курагою, приготованою в домашніх умовах.