Літо дарує нам щедрі дари, серед них — соковиті, ароматні персики. Їхній сезон короткий, але ми можемо зберегти літній смак на зиму, приготувавши карамелізовані персики. Цей рецепт не потребує стерилізації, а самі персики зберігають свою чудову текстуру, аромат і насичений смак.
Карамелізовані персики на зиму
Інгредієнти:
1 кг персиків (щільних, але стиглих)
200 г цукру
100 г води
1 ч. л. лимонного соку
1 паличка ванілі (за бажанням)
Вас також зацікавить:
Їжте персики на здоров’я: користь та шкода цих чудових фруктів
Персиковий сезон: секрети вибору найсмачніших та найсолодших фруктів
Як карамелізувати персики:
Персики добре промийте, обсушіть і розділіть на половинки. Видаліть кісточки.
У каструлі з товстим дном змішайте цукор, воду, лимонний сік і ваніль. Для більш насиченого карамельного смаку можна додати до сиропу 1-2 ст. л. коричневого цукру. Доведіть до кипіння, помішуючи, щоб розчинився цукор. Зменшіть вогонь і варіть сироп 5-7 хвилин, до легкого загустіння. Замість лимонного соку можна використовувати лимонну кислоту на кінчику ножа. Для аромату можна додати до сиропу трохи кориці, імбиру або зірочки бадьяну.
Викладіть персикові половинки в каструлю з сиропом і акуратно перемішайте, щоб вони рівномірно покрилися карамеллю. Тушкуйте персики на повільному вогні 15-20 хвилин, періодично поливаючи їх сиропом.
Зніміть каструлю з вогню і дайте персикам охолонути в сиропі. Розкладіть карамелізовані персики по стерилізованих банках, заливаючи їх сиропом. Щільно закрийте банки кришками і загорніть у ковдру. Зберігайте заготовку в прохолодному місці.
Щоб придбати необхідні інгредієнти для зимових заготовок за найкращою пропозицією, радимо також ознайомитися з актуальними акціями на персики. Карамелізовані персики можна використовувати як начинку для пирогів, пиріжків, млинців, морозива або просто насолоджуватися ними як самостійним десертом.
Цей простий рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою взимку. Карамелізовані персики подарують вам чудовий настрій, нагадають про літо і зігріють теплом навіть у найхолодніший день. Раніше ми розповідали про секрети приготування персиків в сиропі на зиму, які не поступаються магазинним, а часом і перевершують їх за смаком.