Влітку найдоступнішими стають овочі, тому ми намагаємося споживати їх якнайбільше, щоб отримати заряд необхідних вітамінів на холодну пору року. Також їх користь можна зберегти, якщо знати, як правильно заморозити овочі на зиму. Вони стануть у пригоді, коли ви готуєте вечерю на швидку руку або вам потрібен швидкий гарнір.
Заморожені овочі завжди смачні. Їх заморожують у пік сезону, тому незалежно від пори року вони будуть такими ж свіжими, як і тоді, коли були зірвані. Редактори GoToShop зібрали сім заморожених овочів, які обов’язково повинні бути у ваших морозилках, разом з ідеями, як включити їх у ваші улюблені рецепти.
Для початку, потрібно придбати, що заморожувати. Для цього ознайомтеся з акціями на овочі, щоб покупка їх в сезон була якнайвигіднішою.
Зелений горошок
Оскільки горошини дуже маленькі, їх не потрібно довго розморожувати. Ви можете додати його прямо з морозильної камери до будь-якої страви, яку готуєте — він розморозиться всього за хвилину-дві.
Якщо ви віддаєте перевагу попередньому розморожуванню і зливанню води, вам не доведеться турбуватися про те, що горошок випустить воду у страву під час розморожування. Ви також можете кинути жменю замороженого гороху в усі види ризотто або пасти.
Заморожування — один із найпопулярніших способів зберегти цей овоч на зиму, проте не менш смачний — консервований зелений горошок. Закрийте його у банки та використовуйте для улюблених салатів домашній інгредієнт.
Броколі
Перевага замороженої броколі полягає у тому, що її головки вже розбиті на суцвіття, тому перед приготуванням цього овоча не потрібно нічого готувати. Броколі можна додавати до страв з макаронів, щоб зробити їх більш поживними та ситними. Ви можете додати заморожену броколі в каструлю з водою для макаронів в останні кілька хвилин варіння, а потім злити все разом.
Заморожена броколі також є чудовим гарніром, якщо її запекти. Вам не потрібно розморожувати броколі перед використанням — просто киньте її з оливковою олією та будь-якими приправами, які ви любите, і відправте в духовку. Високий жар духовки допоможе волозі із замороженого овоча випаруватися, і ви отримаєте ідеально ніжну запечену броколі. Проте є ще способи, як готувати броколі, щоб отримати смачну та корисну страву.
Кукурудза
Заморожена кукурудза — дуже універсальна. Обсмажте її з вершковим маслом, сіллю та перцем, і ви отримаєте смачний літній гарнір (не потрібно попередньо розморожувати кукурудзу). Ви також можете додати кілька зерен у каструлю з чилі, ваш улюблений суп або юшку, киш або тісто для кукурудзяного хліба.
Картопля
Кухарі рекомендують зберігати саме кілька пакетиків замороженої подрібненої картоплі. З неї можна приготувати деруни або підсмажити з рештками курки-гриль та іншими овочами, а також розбити кілька яєць у суміш, щоб вийшов ситний сніданок.
Вас також може зацікавити:
Сила овочів: названі 6 незамінних продуктів для вашого раціону
Сезонні фрукти та овочі: коли що обирати та споживати
Шпинат
Шпинат — ще один універсальний заморожений овоч, який краще завжди мати під рукою. Перед використанням його краще розморозити на ніч в холодильнику. І, оскільки шпинат має високий вміст води, обов’язково відіжміть зайву вологу після розморожування.
Розморожений шпинат можна використовувати практично в будь-якому рецепті, який передбачає використання шпинату — окрім салатів. Додавайте його між шарами лазаньї, складайте у тісто для кіш або навіть додавайте у ваш улюблений пікантний суп чи рагу. Заморожений шпинат також чудово підходить для зелених смузі — він додає кольору та додаткових поживних речовин до швидкого сніданку.
Щоб насолоджуватися ним протягом року, вам потрібно вже зараз потурбуватися про те, як зберегти шпинат на зиму. І заморожування — це не єдиний спосіб.
Зелена квасоля
Якщо стручкова квасоля у відділі з продуктами виглядає не дуже свіжою, заморожена квасоля краще, ніж консервована. Заморожена стручкова квасоля збереже частину своєї хрусткої текстури під час приготування. Її можна додавати в каррі (в цьому рецепті ви можете замінити горох на стручкову квасолю) або насолоджуватися нею, запеченою в духовці з пастою харіса та кунжутом.
Морква
Заморожену моркву зручно додавати до смаженого рису та картоплі фрі, так само як і заморожений горошок. Вона також чудово тушкується в яловичому рагу і може бути використана як основа для вершкового морквяного супу.
І ще одна порада насамкінець — якщо у вас є продукти, термін придатності яких добігає кінця, наріжте їх і покладіть у пакети, придатні для заморожування. Так ви їх збережете і зможете використати в будь-який момент.
Раніше ми розповідали, як зберегти овочі без холодильника. Адже під час відключення світла на холодильник інколи розраховувати не доводиться, тому потрібно знати скільки та як овочі можуть залишатися свіжими без нього.