Close the fixed Barcode

Сім овочів, які мають бути у вашій морозилці

Дізналися, які овочі необхідно зберігати в морозилці, щоб вони завжди були під рукою і ви могли їх використати в будь-яку мить та заощадили час та зусилля під час приготування вечері

Сім овочів, які мають бути у вашій морозилці
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

Влітку найдоступнішими стають овочі, тому ми намагаємося споживати їх якнайбільше, щоб отримати заряд необхідних вітамінів на холодну пору року. Також їх користь можна зберегти, якщо знати, як правильно заморозити овочі на зиму. Вони стануть у пригоді, коли ви готуєте вечерю на швидку руку або вам потрібен швидкий гарнір.

Заморожені овочі завжди смачні. Їх заморожують у пік сезону, тому незалежно від пори року вони будуть такими ж свіжими, як і тоді, коли були зірвані. Редактори GoToShop зібрали сім заморожених овочів, які обов’язково повинні бути у ваших морозилках, разом з ідеями, як включити їх у ваші улюблені рецепти.

Для початку, потрібно придбати, що заморожувати. Для цього ознайомтеся з акціями на овочі, щоб покупка їх в сезон була якнайвигіднішою.

Зелений горошок

Оскільки горошини дуже маленькі, їх не потрібно довго розморожувати. Ви можете додати його прямо з морозильної камери до будь-якої страви, яку готуєте — він розморозиться всього за хвилину-дві.

Якщо ви віддаєте перевагу попередньому розморожуванню і зливанню води, вам не доведеться турбуватися про те, що горошок випустить воду у страву під час розморожування. Ви також можете кинути жменю замороженого гороху в усі види ризотто або пасти.

Заморожування — один із найпопулярніших способів зберегти цей овоч на зиму, проте не менш смачний — консервований зелений горошок. Закрийте його у банки та використовуйте для улюблених салатів домашній інгредієнт.

Броколі

Перевага замороженої броколі полягає у тому, що її головки вже розбиті на суцвіття, тому перед приготуванням цього овоча не потрібно нічого готувати. Броколі можна додавати до страв з макаронів, щоб зробити їх більш поживними та ситними. Ви можете додати заморожену броколі в каструлю з водою для макаронів в останні кілька хвилин варіння, а потім злити все разом.

Заморожена броколі також є чудовим гарніром, якщо її запекти. Вам не потрібно розморожувати броколі перед використанням — просто киньте її з оливковою олією та будь-якими приправами, які ви любите, і відправте в духовку. Високий жар духовки допоможе волозі із замороженого овоча випаруватися, і ви отримаєте ідеально ніжну запечену броколі. Проте є ще способи, як готувати броколі, щоб отримати смачну та корисну страву.

Кукурудза

Заморожена кукурудза — дуже універсальна. Обсмажте її з вершковим маслом, сіллю та перцем, і ви отримаєте смачний літній гарнір (не потрібно попередньо розморожувати кукурудзу). Ви також можете додати кілька зерен у каструлю з чилі, ваш улюблений суп або юшку, киш або тісто для кукурудзяного хліба.

Картопля

Кухарі рекомендують зберігати саме кілька пакетиків замороженої подрібненої картоплі. З неї можна приготувати деруни або підсмажити з рештками курки-гриль та іншими овочами, а також розбити кілька яєць у суміш, щоб вийшов ситний сніданок.

Вас також може зацікавити:

Сила овочів: названі 6 незамінних продуктів для вашого раціону

Сезонні фрукти та овочі: коли що обирати та споживати

Шпинат

Шпинат — ще один універсальний заморожений овоч, який краще завжди мати під рукою. Перед використанням його краще розморозити на ніч в холодильнику. І, оскільки шпинат має високий вміст води, обов’язково відіжміть зайву вологу після розморожування.

Розморожений шпинат можна використовувати практично в будь-якому рецепті, який передбачає використання шпинату — окрім салатів. Додавайте його між шарами лазаньї, складайте у тісто для кіш або навіть додавайте у ваш улюблений пікантний суп чи рагу. Заморожений шпинат також чудово підходить для зелених смузі — він додає кольору та додаткових поживних речовин до швидкого сніданку.

Щоб насолоджуватися ним протягом року, вам потрібно вже зараз потурбуватися про те, як зберегти шпинат на зиму. І заморожування — це не єдиний спосіб.

Зелена квасоля

Якщо стручкова квасоля у відділі з продуктами виглядає не дуже свіжою, заморожена квасоля краще, ніж консервована. Заморожена стручкова квасоля збереже частину своєї хрусткої текстури під час приготування. Її можна додавати в каррі (в цьому рецепті ви можете замінити горох на стручкову квасолю) або насолоджуватися нею, запеченою в духовці з пастою харіса та кунжутом.

Морква

Заморожену моркву зручно додавати до смаженого рису та картоплі фрі, так само як і заморожений горошок. Вона також чудово тушкується в яловичому рагу і може бути використана як основа для вершкового морквяного супу.

І ще одна порада насамкінець — якщо у вас є продукти, термін придатності яких добігає кінця, наріжте їх і покладіть у пакети, придатні для заморожування. Так ви їх збережете і зможете використати в будь-який момент.

Раніше ми розповідали, як зберегти овочі без холодильника. Адже під час відключення світла на холодильник інколи розраховувати не доводиться, тому потрібно знати скільки та як овочі можуть залишатися свіжими без нього.

  • Додаткові пропозиції
    16 вересня - 31 грудня 2024

    Капуста Рудь броколі швидкозаморожена 400 г

    75.9грн
    - 26% 102 грн
  • Різномаїжжя щодня
    21 - 27 листопад 2024

    Броколі Frozana 400 г

    56.9грн
    - 31% 82 грн
  • Додаткові пропозиції
    21 - 27 листопад 2024

    Картопля фрі Wernsing 750г

    109грн
    - 36% 169 грн
  • Шпінат 300г Своя Лінія подрібнений швидкозаморожений

    33.9грн
    - 21% 42.4 грн
  • Картопля фрі Wernsing 750г

    109грн
    - 36% 169 грн
  • Читати статті на тему

    2024.11.21 12:33
    Як зберігати продукти

    Як правильно заморожувати горіхи: зберігаємо корисні властивості та смак

    Дізнайтеся, як правильно заморозити горіхи, щоб зберегти їх смак і аромат на тривалий період. Команда GoToShop поділиться простими порадами та рекомендаціями, які допоможуть вам у цьому
    2024.11.21 11:37
    Як зберігати продукти

    Врятувати їжу: як зберегти продукти у холодильнику без світла

    Розповідаємо, як зберегти продукти свіжими в холодильнику під час відключень світла, використовуючи прості поради, лайфхаки та нестандартні методи
    2024.11.20 14:42
    Як зберігати продукти

    Як правильно підготувати моркву до зберігання

    Розповідаємо про всі етапи підготовки моркви до зберігання: від збору врожаю до вибору оптимального місця для зберігання. Дізнайтеся, як зберегти свіжість і смак моркви протягом всієї зими
    2024.11.20 11:34
    Як зберігати продукти

    Від кімнатної температури до морозильної камери: найкращі способи зберігання хурми

    Хурма — справжній дар осені, але як зберегти її соковитість і солодкість на тривалий час? Розкриваємо секрети правильного зберігання, щоб насолоджуватися смаком цих фруктів навіть взимку
    2024.11.20 10:30
    Як зберігати продукти

    Холодильник чи фруктовниця: де зберігати яблука, щоб вони залишалися свіжими

    Перші літні яблука такі солодкі та соковиті, проте можуть швидко псуватися. Розповідаємо, як і де зберігати яблука, щоб вони довго залишалися свіжими і ви могли ними насолоджуватися і отримувати користь