Вишня у власному соку — не тільки смачна заготовка, а й справжня вітамінна бомба, яка збагатить ваш раціон корисними речовинами в холодну пору року. Команда GoToShop підготувала для вас унікальний рецепт вишні у власному соку, який дозволить зберегти всю свіжість та аромат ягід, а також заощадити ваш час та сили.
Вас також зацікавить:
Як зробити в’ялену вишню на зиму: простий рецепт
Пастила з вишні: ласощі з дитинства
Вишня у власному соку на зиму: рецепт
Інгредієнти:
1 кг вишні
300 г цукру (за смаком)
1 ч. л. лимонної кислоти (за бажанням)
Приготування:
Ретельно переберіть ягоди, видаліть плодоніжки та пошкоджені плоди. Промийте вишню під проточною водою.
Далі необхідно видалити кісточки з вишні. Це можна зробити за допомогою спеціального пристосування для видалення кісточок з вишні або вручну. Якщо ви вирішили видаляти кісточки вручну, використовуйте гострий ніж або спеціальний інструмент. Якщо ви хочете зберегти ягоди цілими, не видаляйте кісточки. У цьому випадку час стерилізації банок слід збільшити на 5-10 хвилин.
Простерилізуйте банки та кришки будь-яким зручним для вас способом та розподіліть у них вишню, пересипаючи ягоди цукром. Кількість цукру можна регулювати за своїм смаком. За бажанням можна додати лимонну кислоту, щоб зберегти яскравий колір ягід та трохи підкреслити їх смак. А для більш насиченого смаку можна приправити вишню ваніллю, корицею або гвоздикою. Щоб придбати ці інгредієнти з вигодою для гаманця, радимо порівняти ціни на приправи та спеції на сайті GoToShop та обрати найкращий варіант.
На дно каструлі з водою покладіть рушник або спеціальну підставку, щоб банки не торкалися дна каструлі. Наповніть каструлю водою так, щоб вона досягла приблизно 2/3 висоти банок. Доведіть воду до кипіння, поставте банки з вишнею та стерилізуйте: для банок об'ємом 0,5 л — 15-20 хвилин; для банок об'ємом 1 л — 20-25 хвилин.
Щільно закатайте банки простерилізованими кришками. Укутайте теплою ковдрою або рушником і залиште в такому положенні до повного охолодження. Зберігайте вишню у власному соку в прохолодному темному місці.
Вишню у власному соку можна використовувати для приготування компоту, киселів, пирогів, вареників та інших десертів. Вишня у власному соку — це не лише смачна, але й корисна заготовка. Вона багата на вітаміни C, A, E, групи B, калій, магній, залізо та інші корисні речовини.
Раніше ми розповідали унікальний рецепт вишневого соусу до м’яса, який поєднує в собі кислинку, солодкість, ароматні спеції та український колорит, перетворюючи звичайну страву на вишуканий шедевр.