Як зберегти смак весни на весь рік: заморожування спаржі

Як правильно заморозити свіжу, бланшовану спаржу та у вигляді пюре, щоб зберегти її смак і корисні властивості протягом 9-12 місяців

Як зберегти смак весни на весь рік: заморожування спаржі
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Сезон спаржі, хоч і багатий на смак та емоції, швидко минає. Щоб зберегти цю весняну красуню надовше, пропонуємо вам кілька способів заморожування спаржі в домашніх умовах.

Заморожування свіжої спаржі

Ретельно промийте овочі, видаліть жорсткі кінчики та просушіть паперовими рушниками. Розфасуйте спаржу по пакетах для заморозки, за бажанням наріжте на шматочки, щоб економити місце. Заморозьте спаржу в морозильній камері.

Заморожування бланшованої спаржі

Щоб зберегти спаржу надовго, її можна бланшувати перед заморожуванням. Для цього закип’ятіть воду, підготуйте миску з крижаною водою. Очистіть спаржу, видаліть жорсткі кінчики, опустіть в окріп на 1-2 хвилини, а потім одразу перекладіть в крижану воду. Просушіть спаржу паперовими рушниками, розфасуйте по пакетах для заморозки і заморозьте.

Підказки: бланшувати спаржу можна в друшляку, а замість крижаної води використовувати холодну воду з льодом. Перед заморожуванням спаржу можна нарізати на шматочки.

Заморожування пюре зі спаржі

Щоб зберегти смак та аромат спаржі надовго, її можна заморозити у вигляді пюре. Для цього ретельно промийте спаржу, видаліть жорсткі кінчики, наріжте на шматочки та подрібніть у блендері до пюреподібного стану. Розфасуйте пюре по контейнерах або пакетах для заморозки і заморозьте.

Підказки: подрібнювати спаржу можна в кухонному комбайні, а до пюре додавати вершки, спеції або трави. Пюре зі спаржі стане чудовою основою для крем-супів, соусів, запіканок та інших страв.

Розморожування спаржі

Спаржу не рекомендується розморожувати перед приготуванням, адже це може призвести до втрати корисних властивостей. Її можна готувати одразу після вилучення з морозильної камери.

Ідеї для приготування

Спаржа чудово підходить для крем-супів, запіканок, омлетів, салатів. Її можна готувати на пару, варити, обсмажувати або запікати в духовці. Спаржа добре поєднується з різними соусами, овочами, м’ясом та рибою.

Корисні поради:

  • Для заморозки обирайте свіжу та якісну спаржу.

  • Перед заморожуванням ретельно просушіть спаржу, щоб уникнути утворення льоду.

  • Не заморожуйте спаржу повторно.

  • Заморожена спаржа зберігає свої смакові якості протягом 9-12 місяців.

Заморожування спаржі — це чудовий спосіб зберегти її свіжість та смак на довгий час. А щоб заощадити на покупках, радимо слідкувати за акціями на спаржу в супермаркетах свого міста.

Читати статті на тему

2024.05.17 12:52
Як зберігати продукти

Як зберегти красу півоній: що зробити, щоб квіти довше радували вас

Ділимось секретами правильного вибору свіжих півоній, підготовки до вази, догляду та додаткових хитрощів, які допоможуть вам довше насолоджуватися красою цих чудових квітів
2024.05.17 10:27
Як зберігати продукти

Скільки можна зберігати бісквіт: секрети свіжості домашньої випічки

Як правильно зберігати бісквіт, щоб він протягом декількох днів залишався свіжим, ароматним та придатним для приготування тортів та тістечок
2024.05.16 16:09
Як зберігати продукти

Скільки зберігається свіжовичавлений сік: секрети збереження вітамінів

Як правильно зберігати свіжовичавлений сік, щоб зберегти його свіжість, чудовий смак та максимум користі на довший час
2024.05.16 15:08
Як зберігати продукти

Чиста вода на випадок надзвичайної ситуації: як зберігати воду в пластикових пляшках

Як зберегти питну воду в пластикових пляшках на випадок надзвичайної ситуації, використовуючи прості домашні методи, та як правильно зберігати воду, щоб вона залишалася свіжою протягом тривалого часу
2024.05.15 16:49
Як зберігати продукти

Розтоплюємо мед правильно: прості та безпечні способи

Розповідаємо про безпечні та ефективні методи розтоплення меду, адже мікрохвильова піч може руйнувати його корисні властивості та утворювати шкідливі речовини