Абрикосове варення: рецепт зимової заготівлі

Розповідаємо унікальний рецепт абрикосового варення, яке збереже максимум смаку та користі цих чудових плодів та дозволить вам насолодитися ним узимку

Абрикосове варення: рецепт зимової заготівлі
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Абрикоси — це не лише смачні та соковиті фрукти, але й чудовий матеріал для приготування ароматного й корисного варення. Існує безліч рецептів абрикосового варення, але я поділюся з вами унікальним, який дозволить зберегти максимум смаку та користі цих чудових плодів.

Інгредієнти:

  • 1 кг абрикосів

  • 500 г цукру

  • 1 лимон

  • 1 пакетик ванільного цукру (за бажанням)

Вас також зацікавить:

Курага власноруч: як сушити та зберігати абрикоси

Помилки, які зіпсують ваше варення: як готувати правильно

Як варити абрикосове верення:

  1. Підготуйте абрикоси. Ретельно вимийте їх, видаліть кісточки та розріжте на половинки. А щоб придбати смачні сонячні фрукти для зимових заготовок за вигідною ціною, радимо переглянути актуальні акції на абрикоси в магазинах вашого міста.

  2. У великій мисці змішайте абрикоси з цукром. Перемішайте й залиште на 1-2 години, щоб абрикоси пустили сік. Вичавіть сік з одного лимона й додайте його до абрикосів з цукром. Перемішайте.

  3. Каструлю з абрикосами поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть протягом 20-25 хвилин, періодично знімаючи піну. За 5 хвилин до кінця варіння додайте до варення ванільний цукор (за бажанням).

  4. Простерилізуйте банки й кришки. Готове варення обережно розлийте по гарячим банкам, заповнюючи їх доверху. Щільно закатайте банки кришками, переверніть догори дном і залиште в такому положенні до повного охолодження.

Зі свіжих абрикосів також можна приготувати абрикосову наливку. Для більш густого варення можна варити його трохи довше. Якщо ви хочете, щоб варення мало більш насичений колір, додайте до нього 1-2 чайні ложки куркуми. Абрикосове варення можна використовувати як начинку для пирогів, пиріжків, млинців та інших десертів. Зберігати його можна в прохолодному темному місці протягом 1 року.

Цей рецепт абрикосового варення дозволить вам насолодитися смаком літа взимку. Варення виходить ароматним, соковитим і неймовірно корисним. Раніше ми розповідали, як правильно заморозити абрикоси, щоб зберегти їх літній смак на холодну пору року.

  • Різномаїжжя щодня
    28 серпня - 30 вересня 2024

    Абрикос сушений Джамбо, 200 г-Без TM

    69.9грн
    - 42% 119.9 грн
  • Акційні пропозиції
    17 - 25 вересень 2024

    Цукор фасований Кожен День, 10 кг

    349грн
    - 39% 569 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.19 17:30
    Як зберігати продукти

    Спаржева квасоля на зиму: 3 простих способи збереження

    Розглядаємо кілька простих способів заготівлі спаржевої квасолі на зиму, щоб ви могли насолоджуватися її корисними властивостями та неповторним смаком цілий рік
    2024.09.19 13:35
    Як зберігати продукти

    Соус ткемалі: простий рецепт для заготовок

    Відкрийте для себе секрети грузинської кухні і приготуйте традиційний ароматний соус ткемалі в домашніх умовах, який стане справжньою окрасою вашого столу
    2024.09.19 12:27
    Як зберігати продукти

    Вітаміни на зиму: зберігаємо яблука правильно

    Розповідаємо про довготривале зберігання яблук в домашніх умовах, яке допоможе вам підтримувати імунітет та насолоджуватися смачними та корисними фруктами протягом усього року
    2024.09.19 10:24
    Як зберігати продукти

    Смачні та безпечні заготовки: як правильно стерилізувати помідори

    Чи знаєте ви, що консервація помідорів — це ціла наука? Розкриваємо секрети ідеальних заготовок, щоб ваші помідори залишалися смачними та безпечними протягом всієї зими
    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду