Пікантні кабачки з кетчупом чилі: гостра закуска на зиму без стерилізації

Розповідаємо про простий рецепт пікантних кабачків з кетчупом чилі на зиму без стерилізації, які стануть чудовою закускою та збагатять ваш раціон вітамінами та мікроелементами

Пікантні кабачки з кетчупом чилі: гостра закуска на зиму без стерилізації
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Непомітні на перший погляд, кабачки — це справжня скарбниця вітамінів, мінералів та інших необхідних для організму речовин. Користь кабачків також криється в їх низькій калорійності. Саме тому сьогодні пропонуємо вам рецепт пікантних кабачків з кетчупом чилі на зиму без стерилізації. Ця закуска готується швидко та просто, а завдяки кетчупу чилі має приємний гострий смак, який сподобається любителям гострих страв.

Вас також зацікавить:

Заморожуємо кабачки: три прості рецепти на будь-який смак

Кабачки не для всіх: кому цей овоч може нашкодити

Кабачки з кетчупом чилі: рецепт на 1 літрову банку

Інгредієнти:

  • кабачки — 700 г

  • кетчуп чилі — 200 мл

  • вода — 300 мл

  • цукор — 70 г

  • сіль — 2 ст. л.

  • оцет 9% — 70 мл

  • часник — 2 зубчики

  • перець чорний горошком — 5 шт.

  • лавровий лист — 1 шт.

  • кріп — за смаком

Як готувати кабачки з кетчупом чилі без стерилізації

Кабачки помити, нарізати кружечками або кубиками товщиною 1-1,5 см. Щоб купити їх за вигідною ціною, ознайомтеся з майбутніми та поточними акціями на кабачки. Часник подрібнити. У чисту літрову банку покласти лавровий лист, перець горошком, кріп та щільно укласти кабачки в банку.

З'єднати воду, кетчуп чилі, цукор, сіль і довести до кипіння. Залити киплячим маринадом кабачки в банці. Додати оцет, накрити кришкою і залишити на 12 годин при кімнатній температурі. Через 12 годин прокип’ятити маринад, залити їм кабачки в банці і закатати кришкою. Перевернути банки догори дном і залишити до повного охолодження. Щоб ваші кабачки з кетчупом чилі добре зберігалися протягом року, для заготовок потрібно правильно вибрати кабачки. Тоді ваші страви будуть свіжими, смачними та корисними.

Цей рецепт кабачків з кетчупом чилі без стерилізації — чудовий спосіб зберегти літнє тепло і смак на всю зиму. Також ви можете перетворити звичайні овочі на екзотичні ананаси — оригінальна та корисна закуска з кабачків на зиму, яка вразить вас та ваших близьких. Подавайте цю пікантну закуску до м’яса, риби, або просто насолоджуйтесь нею як самостійною стравою.

Раніше ми розповідали, чи є суттєва різниця в користі великих і маленьких кабачків, а також про їхні переваги та поради щодо вибору.

  • Кетчуп 250 г Щедро Шашличний

    23.4грн
    - 18% 28.2 грн
  • Дешево. Переконайтесь! Київ
    27 лютого 2024 - 2 січня 2025

    Кетчуп Щедро Bloody Mary д/п 250г

    24.9грн
    - 26% 33.41 грн
  • Лайк Ціна
    12 - 25 вересень 2024

    Кетчуп Торчин чилі пастеризований 250г

    24.9грн
    - 17% 29.8 грн
  • Акційні пропозиції
    17 - 25 вересень 2024

    Кетчуп ТОРЧИН® Класичний для дітей, 200 г

    25.9грн
    - 14% 29.8 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду
    2024.09.18 15:25
    Як зберігати продукти

    Домашні заготовки: секрети хрустких маринованих грибів

    Розповідаємо про секрети приготування смачних і хрустких маринованих грибів в домашніх умовах. Дізнайтеся, як правильно вибрати гриби, приготувати маринад та зберегти заготовку на зиму
    2024.09.18 11:29
    Як зберігати продукти

    Маринуємо перець на зиму: різноманітність смаків та ароматів

    Маринування перцю — це не лише смачно, а й дуже просто! Розповідаємо різноманітні рецепти маринування перцю на зиму, щоб ваша комора завжди була заповнена яскравими та ароматними заготовками
    2024.09.18 10:26
    Як зберігати продукти

    Економія часу і продуктів: як правильно зберігати мусаку

    Хочете насолоджуватися смачною мусакою кілька днів поспіль? Дізнайтеся, як правильно зберігати цю страву в холодильнику та морозильній камері, щоб вона не втратила свого смаку та аромату
    2024.09.17 15:28
    Як зберігати продукти

    Консервування груш у карамелі з червоним вином

    Відкрийте для себе новий смак традиційної консервації. Груші у карамелі з червоним вином — це вишукане поєднання солодкого та кислого, яке стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу