Непомітні на перший погляд, кабачки — це справжня скарбниця вітамінів, мінералів та інших необхідних для організму речовин. Користь кабачків також криється в їх низькій калорійності. Саме тому сьогодні пропонуємо вам рецепт пікантних кабачків з кетчупом чилі на зиму без стерилізації. Ця закуска готується швидко та просто, а завдяки кетчупу чилі має приємний гострий смак, який сподобається любителям гострих страв.
Вас також зацікавить:
Заморожуємо кабачки: три прості рецепти на будь-який смак
Кабачки не для всіх: кому цей овоч може нашкодити
Кабачки з кетчупом чилі: рецепт на 1 літрову банку
Інгредієнти:
кабачки — 700 г
кетчуп чилі — 200 мл
вода — 300 мл
цукор — 70 г
сіль — 2 ст. л.
оцет 9% — 70 мл
часник — 2 зубчики
перець чорний горошком — 5 шт.
лавровий лист — 1 шт.
кріп — за смаком
Як готувати кабачки з кетчупом чилі без стерилізації
Кабачки помити, нарізати кружечками або кубиками товщиною 1-1,5 см. Щоб купити їх за вигідною ціною, ознайомтеся з майбутніми та поточними акціями на кабачки. Часник подрібнити. У чисту літрову банку покласти лавровий лист, перець горошком, кріп та щільно укласти кабачки в банку.
З'єднати воду, кетчуп чилі, цукор, сіль і довести до кипіння. Залити киплячим маринадом кабачки в банці. Додати оцет, накрити кришкою і залишити на 12 годин при кімнатній температурі. Через 12 годин прокип’ятити маринад, залити їм кабачки в банці і закатати кришкою. Перевернути банки догори дном і залишити до повного охолодження. Щоб ваші кабачки з кетчупом чилі добре зберігалися протягом року, для заготовок потрібно правильно вибрати кабачки. Тоді ваші страви будуть свіжими, смачними та корисними.
Цей рецепт кабачків з кетчупом чилі без стерилізації — чудовий спосіб зберегти літнє тепло і смак на всю зиму. Також ви можете перетворити звичайні овочі на екзотичні ананаси — оригінальна та корисна закуска з кабачків на зиму, яка вразить вас та ваших близьких. Подавайте цю пікантну закуску до м’яса, риби, або просто насолоджуйтесь нею як самостійною стравою.
Раніше ми розповідали, чи є суттєва різниця в користі великих і маленьких кабачків, а також про їхні переваги та поради щодо вибору.