Як використати залишки ягід: готуємо швидкий малиновий джем

Розповідаємо, як зберегти літній смак малини на всю зиму, приготувавши неймовірно смачний джем з залишків ягід, використовуючи простий та швидкий рецепт

Як використати залишки ягід: готуємо швидкий малиновий джем
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Літо ще у розпалі, але сезон малини вже добігає кінця. Напевно, у кожного з нас знайдуться залишки цих чудових ягід, які шкода викидати. З них можна приготувати неймовірно смачний малиновий джем, який стане чудовим доповненням до сніданків, випічки та інших страв.

Малиновий джем: рецепт

Інгредієнти:

  • залишки малини або іншої ягоди (будь-яка кількість)

  • цукор (300 г на кожні 500 г малини)

  • лимонний сік (1 ст. л. на 500 г малини)

  • вода (2 ст. л. на 500 г малини)

Вас також зацікавить:

Збережіть вітаміни: три способи заготовити малину без варки

Малина при діабеті: солодкий союзник чи підступний ворог

Як приготувати варення із залишків ягід

  1. Переберіть малину, видаліть зіпсовані ягоди та листочки. Купуйте малину у перевірених місцях та за вигідною ціною. Для цього радимо ознайомитися з актуальними акціями на ягоди. Промийте малину під проточною водою і дайте їй трохи обсохнути. Для більш ніжної консистенції джему, малину можна подрібнити блендером перед варінням.

  2. Помістіть малину в каструлю з товстим дном. Додайте воду і лимонний сік. Доведіть до кипіння на середньому вогні, потім зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 10-15 хвилин, поки ягоди не розм’якшаться. Додайте цукор і перемішайте, поки він повністю не розчиниться.

  3. Збільшіть вогонь і доведіть суміш до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть протягом 20-30 хвилин, періодично помішуючи, щоб джем не підгорів. Якщо ви хочете джем без кісточок, протріть малину через сито після варіння.

  4. Перевірте готовність джему. Капніть трохи джему на холодну тарілку. Якщо крапля застигає і не розпливається, джем готовий. Додайте до джему спеції за смаком, такі як ваніль, кориця або імбир.

  5. Зніміть джем з вогню і дайте йому трохи охолонути. Розлийте джем по стерилізованих банках і щільно закрийте кришками. Переверніть банки догори дном і залиште остигати в прохолодному місці.

Цей рецепт малинового джему простий, швидкий і не потребує багато інгредієнтів. Ви можете використовувати будь-яку кількість малини, яка у вас є, і регулювати кількість цукру за своїм смаком. Раніше ми розповідали, чи обовʼязково мити малину перед споживанням або зберіганням, щоб не зменшити користь від ягоди.

  • Очисник для унітаза Frosch «Малина», 750мл

    119грн
    - 26% 159 грн
  • Лайк Ціна
    12 - 25 вересень 2024

    Йогурт Яготинський полуниця 2,1% 260г

    28.5грн
    - 25% 37.9 грн
  • Акційні пропозиції
    17 - 25 вересень 2024

    Цукор фасований Кожен День, 10 кг

    349грн
    - 39% 569 грн
  • Йогурт Яготинський полуниця 1,5% 750г

    47.9грн
    - 17% 57.7 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду
    2024.09.18 15:25
    Як зберігати продукти

    Домашні заготовки: секрети хрустких маринованих грибів

    Розповідаємо про секрети приготування смачних і хрустких маринованих грибів в домашніх умовах. Дізнайтеся, як правильно вибрати гриби, приготувати маринад та зберегти заготовку на зиму
    2024.09.18 11:29
    Як зберігати продукти

    Маринуємо перець на зиму: різноманітність смаків та ароматів

    Маринування перцю — це не лише смачно, а й дуже просто! Розповідаємо різноманітні рецепти маринування перцю на зиму, щоб ваша комора завжди була заповнена яскравими та ароматними заготовками
    2024.09.18 10:26
    Як зберігати продукти

    Економія часу і продуктів: як правильно зберігати мусаку

    Хочете насолоджуватися смачною мусакою кілька днів поспіль? Дізнайтеся, як правильно зберігати цю страву в холодильнику та морозильній камері, щоб вона не втратила свого смаку та аромату
    2024.09.17 15:28
    Як зберігати продукти

    Консервування груш у карамелі з червоним вином

    Відкрийте для себе новий смак традиційної консервації. Груші у карамелі з червоним вином — це вишукане поєднання солодкого та кислого, яке стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу