Як приготувати домашній кетчуп: перевірений рецепт

У літній сезон помідорів стає дуже багато і їх хочеться зберегти на зиму. Якщо вам вже набридли квашені томати, розповімо, як з них приготувати домашній кетчуп, який потішить вас смаком та натуральністю

Як приготувати домашній кетчуп: перевірений рецепт
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

У розпал сезону свіжих помідорів гріх не скористатися такою можливістю і не приготувати домашній кетчуп без штучних добавок і консервантів. Тим паче, що класичний рецепт кетчупу не вимагає якихось особливих навичок. Тож редактори GoToShop розкажуть, як приготувати домашній кетчуп та насолоджуватися його смаком протягом року.

Що знадобиться, щоб приготувати домашній кетчуп

  • 1,5 кг помідорів. Беріть уже стиглі та трохи м’які томати. Щоб купити їх вигідно, радимо ознайомитися з актуальними акціями на помідори

  • 1 велика цибулина

  • 2-3 зубчики часнику

  • 1 склянка яблучного оцту (можна замінити на інший оцет)

  • 1 склянка цукру

  • 1 столова ложка солі

  • 1-2 столові ложки рослинної олії

  • Половина чайної ложки меленого чорного перцю

  • Половина чайної ложки меленого червоного перцю

  • 1 чайна ложка меленого коріандру

  • 1 чайна ложка меленої гірчиці

Як готувати домашній кетчуп

Помийте й очистіть помідори від стебел і зіпсованих ділянок. За бажання можна видалити і шкірку, але це не обов’язково. Наріжте томати дрібними кубиками. Щоб видалити шкірку з помідорів, існує чотири способи, які не потребують особливих зусиль.

У великій каструлі розігрійте олію й обсмажте дрібно нарізану цибулину до м’якості. Додайте в каструлю подрібнений часник і обсмажуйте його разом із цибулею ще 1-2 хвилини до того, поки не з’явиться аромат, а цибуля не набуде золотистого кольору.

Покладіть нарізані помідори в каструлю до цибулі та часнику. Додайте оцет, цукор, сіль, мелений коріандр, мелену гірчицю і мелений перець.

На середньому вогні доведіть масу до кипіння. Після чого зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте кетчуп близько 1-2 годин, періодично помішуючи.

Вас також може зацікавити:

Тривале зберігання помідорів: корисні поради та лайфхаки

Сім корисних властивостей помідорів

У процесі готування помідори розм’якшуватимуться і соус стане густішим. Поступово доведіть кетчуп до бажаної консистенції. Якщо він дуже густий, то додайте в нього трохи води. Також перевірте його на смак, і за бажання додайте більше цукру або солі на ваш смак.

Якщо хочете, щоб кетчуп був більш однорідним і мав консистенцію рідкого пюре, то можете використати блендер, після того, як соус трохи охолов.

Готовий кетчуп розлийте в стерилізовані банки та закрийте їх кришками. Дайте йому охолонути до кімнатної температури, а потім помістіть його на зберігання в холодильник.

Готово! Тепер у вас є смачний домашній кетчуп, який можна використовувати в різних стравах і соусах.

Раніше ми розповідали, як обрати помідори в супермаркеті, щоб отримати найсмачніші та найякісніші плоди.

  • Цінотижики
    18 - 24 липень 2024

    Лечо «Ніжин», 450г

    94.99грн
    - 19% 117 грн
  • Лайк Ціна
    18 - 31 липень 2024

    Помідори різані консервовані 425мл

    49.9грн
    - 17% 59.9 грн
  • 69.9грн
    - 31% 99.9 грн
  • Томати рожеві 1 гат

    69.89грн
    - 13% 79.89 грн
  • Читати статті на тему

    2024.07.19 17:02
    Рекомендації

    З чим пити апероль: кращі поєднання для ідеального коктейлю

    Апероль: як його пити, з чим краще розбавляти та чи можна вживати в чистому вигляді, щоб насолодитися цим яскравим італійським аперитивом
    2024.07.19 16:09
    Рекомендації

    Соковиті сливи: джерело здоров’я та краси

    Розповідаємо, як сливи, завдяки багатству вітамінів, мінералів, клітковини та антиоксидантів, стають не лише смачним літнім фруктом, а й справжнім союзником на шляху до кращого здоров’я та краси
    2024.07.19 15:03
    Рекомендації

    Кавун при цукровому діабеті: користь та ризики

    Розповідаємо, чи можна їсти кавун при діабеті, зважуючи його глікемічний індекс, корисні властивості та даємо поради щодо його безпечного вживання
    2024.07.19 12:09
    Рекомендації

    Смузі без блендера: рецепт на випадок відключення світла

    Розповідаємо, як приготувати смузі без блендера, використовуючи м’які інгредієнти, заморожені фрукти, альтернативні методи подрібнення, щоб отримати заряд вітамінів та поживних речовин, навіть коли немає світла
    2024.07.19 11:06
    Рекомендації

    Очищення лисичок: прості методи для збереження смаку та текстури

    Прості та дієві методи очищення лисичок, які допоможуть зберегти їхню природну красу, вишуканий смак та чудові властивості перед приготуванням