Close the fixed Barcode

Як приготувати домашній кетчуп: перевірений рецепт

У літній сезон помідорів стає дуже багато і їх хочеться зберегти на зиму. Якщо вам вже набридли квашені томати, розповімо, як з них приготувати домашній кетчуп, який потішить вас смаком та натуральністю

Як приготувати домашній кетчуп: перевірений рецепт
Тетяна Ковальчук

Тетяна Ковальчук

Редакторка GoToShop

У розпал сезону свіжих помідорів гріх не скористатися такою можливістю і не приготувати домашній кетчуп без штучних добавок і консервантів. Тим паче, що класичний рецепт кетчупу не вимагає якихось особливих навичок. Тож редактори GoToShop розкажуть, як приготувати домашній кетчуп та насолоджуватися його смаком протягом року.

Що знадобиться, щоб приготувати домашній кетчуп

  • 1,5 кг помідорів. Беріть уже стиглі та трохи м’які томати. Щоб купити їх вигідно, радимо ознайомитися з актуальними акціями на помідори

  • 1 велика цибулина

  • 2-3 зубчики часнику

  • 1 склянка яблучного оцту (можна замінити на інший оцет)

  • 1 склянка цукру

  • 1 столова ложка солі

  • 1-2 столові ложки рослинної олії

  • Половина чайної ложки меленого чорного перцю

  • Половина чайної ложки меленого червоного перцю

  • 1 чайна ложка меленого коріандру

  • 1 чайна ложка меленої гірчиці

Як готувати домашній кетчуп

Помийте й очистіть помідори від стебел і зіпсованих ділянок. За бажання можна видалити і шкірку, але це не обов’язково. Наріжте томати дрібними кубиками. Щоб видалити шкірку з помідорів, існує чотири способи, які не потребують особливих зусиль.

У великій каструлі розігрійте олію й обсмажте дрібно нарізану цибулину до м’якості. Додайте в каструлю подрібнений часник і обсмажуйте його разом із цибулею ще 1-2 хвилини до того, поки не з’явиться аромат, а цибуля не набуде золотистого кольору.

Покладіть нарізані помідори в каструлю до цибулі та часнику. Додайте оцет, цукор, сіль, мелений коріандр, мелену гірчицю і мелений перець.

На середньому вогні доведіть масу до кипіння. Після чого зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте кетчуп близько 1-2 годин, періодично помішуючи.

Вас також може зацікавити:

Тривале зберігання помідорів: корисні поради та лайфхаки

Сім корисних властивостей помідорів

У процесі готування помідори розм’якшуватимуться і соус стане густішим. Поступово доведіть кетчуп до бажаної консистенції. Якщо він дуже густий, то додайте в нього трохи води. Також перевірте його на смак, і за бажання додайте більше цукру або солі на ваш смак.

Якщо хочете, щоб кетчуп був більш однорідним і мав консистенцію рідкого пюре, то можете використати блендер, після того, як соус трохи охолов.

Готовий кетчуп розлийте в стерилізовані банки та закрийте їх кришками. Дайте йому охолонути до кімнатної температури, а потім помістіть його на зберігання в холодильник.

Готово! Тепер у вас є смачний домашній кетчуп, який можна використовувати в різних стравах і соусах.

Раніше ми розповідали, як обрати помідори в супермаркеті, щоб отримати найсмачніші та найякісніші плоди.

  • Кращої ціни не знайдеш!
    30 вересня - 31 жовтня 2024

    Томати Varto з перцем мариновані 680 г-Varto

    63.9грн
    - 21% 79.9 грн
  • Томат Azura Черрі сливка 250г

    54.9грн
    - 27% 74.9 грн
  • Дешево. Переконайтесь! Київ
    27 лютого 2024 - 2 січня 2025

    Томат Azura Черрі сливка 250г

    54.9грн
    - 27% 74.9 грн
  • Цінотижики
    17 - 23 жовтень 2024

    Помідори Kamis сушені з часником та базиліком, 15г

    19.99грн
    - 20% 24.89 грн
  • Додаткові пропозиції
    16 вересня - 31 грудня 2024

    Томати Varto з перцем мариновані 680 г-Varto

    63.9грн
    - 21% 79.9 грн
  • Читати статті на тему

    2024.10.22 14:54
    Рекомендації

    Чи справді міцелярна вода така корисна: розбираємося в нюансах

    Допоможемо розібратися в перевагах та потенційних недоліках цього популярного косметичного засобу, а також правильно вибирати і використовувати міцелярну воду для догляду за шкірою обличчя
    2024.10.22 13:41
    Рекомендації

    Все, що потрібно знати про кмин: від користі до шкоди

    Кмин — це не просто ароматна пряність, а справжній скарб для здоров’я. Розповідаємо про його корисні властивості, які позитивно впливають на травлення, імунітет та загальне самопочуття
    2024.10.22 10:26
    Рекомендації

    Чому квашена капуста гірчить і як зробити її смачнішою

    Розглядаємо основні причини появи гіркоти в квашеній капусті та поділимося простими порадами, як виправити цю проблему та насолоджуватися смачною та хрусткою закускою
    2024.10.21 17:29
    Рекомендації

    Кокосова олія для волосся: природний шлях до краси та здоров’я

    Розповідаємо про переваги кокосової олії для волосся, як вибрати якісний продукт, а також правильно його використовувати для досягнення максимального ефекту
    2024.10.21 16:27
    Рекомендації

    Які продукти обрати при цукровому діабеті: смачно, корисно та безпечно

    Розповідаємо про особливості харчування для людей із цукровим діабетом. Дізнайтеся, які продукти можна вживати, а яких слід уникати, щоб стабілізувати рівень цукру в крові та покращити загальне самопочуття