Квасимо капусту правильно: секрети вибору солі

Розповідаємо про секрети вибору солі для квашення капусти, щоб отримати хрусткий, ароматний та багатий на вітаміни продукт

Квасимо капусту правильно: секрети вибору солі
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

З настанням літа багато господинь розпочинають сезон заготовок на зиму. Це стосується і квашення капусти — процес, що на перший погляд, здається простим: капуста, морква, сіль… Та не все так однозначно, адже саме від вибору останнього інгредієнта залежить смак та якість готового продукту.

Чому сіль важлива

Сіль не лише підкреслює смак капусти, але й відіграє ключову роль у процесі ферментації. Вона «витягує» сік з овочів, створюючи сприятливе середовище для розвитку молочнокислих бактерій, які й роблять капусту хрусткою та ароматною. Щоб зберегти властивості солі, потрібно правильно її зберігати. Адже неналежне зберігання може призвести до неприємної ситуації — сіль відсиріє.

Вас також зацікавить:

Молода капуста: корисні поради для вдалого вибору

Від супу до десерту: вибираємо правильну сіль для кожної страви

Яку сіль обрати для соління та квашення

Не всі види солі підходять для квашення капусти. Віддавайте перевагу кам’яній солі великого помелу. Така сіль розчиняється повільно, що забезпечує поступове та рівномірне бродіння. Пам’ятайте, що не можна використовувати сіль з добавками. Йодована, морська з екзотичними спеціями, рожева гімалайська — ці різновиди не підходять для квашення. Вони можуть негативно вплинути на процес ферментації та зіпсувати смак капусти. Під час приготування дотримуйтесь пропорцій: на 1 кг капусти рекомендується використовувати 25-30 г солі (приблизно 1 столова ложка). А порівняти ціни на сіль та знайти найкращі пропозиції в українських супермаркетах свого міста ви можете за допомогою сервісу GoToShop.

Чим корисна квашена капуста

Квашена капуста — це не лише смачний, але й дуже корисний продукт. Вона багата на:

  • вітамін C: зміцнює імунітет та покращує засвоєння заліза.

  • калій: нормалізує тиск та сприятливо впливає на нервову систему.

  • молочну кислоту: покращує роботу кишківника.

  • мікро- та макроелементи: натрій, магній, сірка, фосфор, йод, цинк, мідь, фтор, марганець.

Смачна та корисна квашена капуста стане окрасою вашого столу та джерелом цінних вітамінів та мікроелементів! Раніше ми писали про кращі сорти капусти, правила вибору та зберігання, щоб ви завжди могли отримати свіжий, смачний та корисний овоч.

  • Акційні пропозиції
    17 - 25 вересень 2024

    Сіль морська Sea&Sun, 1 кг

    79.9грн
    - 7% 85.4 грн
  • Додаткові пропозиції
    2 - 30 вересень 2024

    Сіль Origin харчова гімалайська рожева 150 г-Origin

    25.4грн
    - 16% 29.9 грн
  • Сіль Varto морська помол 1 500г-Varto

    14.9грн
    - 26% 19.9 грн
  • Сіль 200г Приправка Гімалайська рожева мелена

    24.4грн
    - 18% 29.6 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.18 16:31
    Рекомендації

    Скільки хвилин насправді потрібно варити каву в турці

    Дізнайтесь, як такі фактори, як помел кави, температура води та час варіння, впливають на смак вашого напою, і як досягти ідеального результату
    2024.09.18 13:27
    Рекомендації

    Кавун для краси: сонячна ягода для вашої шкіри та волосся

    Шукаєте природні засоби для догляду за шкірою та волоссям? Кавун — справжній скарб краси, який глибоко зволожує шкіру, захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища та зміцнює волосся
    2024.09.18 12:31
    Рекомендації

    Як швидко приготувати квасолю: лайфхаки без замочування

    Розповідаємо про лайфхаки досвідчених господинь, які допоможуть швидко і легко зварити квасолю без попереднього замочування, заощадити час і насолодитися смачною та корисною стравою
    2024.09.17 17:36
    Рекомендації

    Вибух смаку: домашня засолка червоної риби

    Забудьте про магазинні консерванти та невідомий склад. Цей покроковий рецепт навчить вас, як засолити червону рибу в домашніх умовах і отримати корисний продукт, використовуючи лише натуральні інгредієнти
    2024.09.17 10:28
    Рекомендації

    Не викидайте: як можна використати гарбузове насіння

    Дізнайтеся про багатий склад гарбузового насіння, різноманітні способи його приготування та використання в кулінарії, а також про позитивний вплив на організм