Макарони — одні з найдоступніших і найпопулярніших продуктів на нашій кухні. Існує безліч видів макаронів, тому кожен може обрати, що саме йому до смаку, а ще їх дуже просто і швидко готувати. Однак і тут є свої хитрощі. Редактори GoToShop зібрали для вас кілька корисних порад про те, як правильно варити макарони.
Як варити макарони: покрокова інструкція
Обирайте свою улюблену пасту в супермаркеті, а щоб ваша покупка була вигідною, радимо ознайомитися з актуальними акціями на макарони.
Отже, перше з чого слід почати — закип’ятити воду. Поставте каструлю з водою на максимальний вогонь і додайте солі. Важливо памʼятати, скільки солі потрібно додавати до макаронів і яких помилок при цьому треба уникнути. Зазвичай воду наливають так, щоб вона покривала макарони приблизно на два пальці.
Після того, як вода закипить, зменшіть вогонь наполовину й опустіть макарони в каструлю. Радимо одразу ж перемішати їх ложкою, щоб вони не склеїлися одне з одним.
Варити макарони слід згідно з інструкцією на упаковці. Зазвичай виробники пишуть рекомендований час варіння, який залежить від виду макаронних виробів і рецепта. Зазвичай це становить близько 8-12 хвилин.
Вас також може зацікавити:
Як зберегти макарони свіжими та смачними після варіння
Варимо кускус: як приготувати ідеальний гарнір
Після закінчення необхідного часу перевірте їхню готовність страви — вийміть одну макаронину за допомогою виделки і спробуйте її. Вона має бути м’якою і легко жуватися. Якщо макарони готові, можна перейти до наступного кроку, а якщо вони все ще тверді, продовжуйте варити і перевіряти їх кожні 30 секунд.
Коли макарони будуть готові, акуратно злийте воду через друшляк або відкрийте кришку каструлі, нахиліть її та злийте воду.
Перекладіть макарони назад у каструлю або на тарілку для сервірування. Можна додати до них вершкове масло, соус або приправи за смаком, перемішати і подавати до столу. Щоб зробити страву вишуканою — додайте ароматні спеції до макаронів.
До речі, якщо ви не збираєтеся з'їсти всі макарони одразу, то після того, як ви зцідили всю воду, можете промити їх холодною водою або ж додати шматочок вершкового масла в каструлю, поки макарони ще теплі — це допоможе запобігти їхньому склеюванню в міру охолодження та полегшить подачу наступного разу.
Раніше ми розповідали, як варити спагеті. Адже цей вид макаронів має свої особливості і щоб отримати ніжну пасту, не ламаючи спагеті, потрібно знати декілька нюансів.