Соковита кукурудза на зиму: рецепт простого консервування

Розповідаємо простий та швидкий рецепт консервування кукурудзи на зиму, який дозволить зберегти соковиті зерна та насолодитися ними у холодну пору року

Соковита кукурудза на зиму: рецепт простого консервування
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Літо — щедрий сезон, який дарує нам не лише сонце та тепло, але й багатство овочів та фруктів. Серед них і кукурудза — соковитий та корисний злак, який можна не лише вживати свіжим, але й заготовити на зиму. Консервована заготовка зберігає користь кукурудзи, тому це чудовий спосіб зберегти соковиті зерна та насолодитися ними у холодну пору року.

Консервована кукурудза на зиму: рецепт

Інгредієнти:

  • 5 кг свіжої кукурудзи

  • 2 л води

  • 1 ст. л. солі

  • 2 ст. л. цукру

  • 1 ст. л. оцту 9%

Вас також зацікавить:

Як правильно консервувати овочі на зиму: корисні поради

Миття плодів перед консервацією: чому це важливо та як робити правильно

Як готувати консервовану кукурудзу на зиму

  1. Використовуйте свіжу, високоякісну кукурудзу. Щоб придбати її за вигідною для гаманця ціною, радимо ознайомитись з акціями на кукурудзу в українських супермаркетах. Очистіть її від листя та волокон. У велику каструлю налийте воду, додайте сіль, цукор та доведіть до кипіння.

  2. Опустіть кукурудзу в киплячу воду та варіть на середньому вогні протягом 20-30 хвилин, або до м’якості. За 5 хвилин до кінця варіння додайте оцет. Для більш насиченого смаку можна додати до маринаду лавровий лист, перець горошком, гвоздику або інші спеції за вашим смаком.

  3. Готову кукурудзу вийміть з каструлі та розкладіть по стерилізованих банках. Залийте кукурудзу маринадом з каструлі. Банки щільно закрийте кришками та поставте стерилізувати на водяній бані протягом 15-20 хвилин. Після стерилізації дайте банкам охолонути, а потім зберігайте в прохолодному темному місці.

Якщо ви хочете, щоб кукурудза зберегла більш чітку форму, можна варити її не цілком, а розрізавши качани на кілька частин. Консервовану кукурудзу можна використовувати для приготування салатів, супів, гарнірів та інших страв. Раніше ми розповідали, як зберегти свіжість вареної кукурудзи. Адже саме варена кукурудза залишається одним із найпопулярніших способів приготування, а зʼїсти все за раз виходить не завжди.

  • Дешево. Переконайтесь! Київ
    27 лютого 2024 - 2 січня 2025

    Кукурудза WellDar цукрова в зернах 425мл

    44.4грн
    - 27% 60 грн
  • Кукурудза 340г Своя лінія цукрова консервована

    33.8грн
    - 22% 42.9 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду
    2024.09.18 15:25
    Як зберігати продукти

    Домашні заготовки: секрети хрустких маринованих грибів

    Розповідаємо про секрети приготування смачних і хрустких маринованих грибів в домашніх умовах. Дізнайтеся, як правильно вибрати гриби, приготувати маринад та зберегти заготовку на зиму
    2024.09.18 11:29
    Як зберігати продукти

    Маринуємо перець на зиму: різноманітність смаків та ароматів

    Маринування перцю — це не лише смачно, а й дуже просто! Розповідаємо різноманітні рецепти маринування перцю на зиму, щоб ваша комора завжди була заповнена яскравими та ароматними заготовками
    2024.09.18 10:26
    Як зберігати продукти

    Економія часу і продуктів: як правильно зберігати мусаку

    Хочете насолоджуватися смачною мусакою кілька днів поспіль? Дізнайтеся, як правильно зберігати цю страву в холодильнику та морозильній камері, щоб вона не втратила свого смаку та аромату
    2024.09.17 15:28
    Як зберігати продукти

    Консервування груш у карамелі з червоним вином

    Відкрийте для себе новий смак традиційної консервації. Груші у карамелі з червоним вином — це вишукане поєднання солодкого та кислого, яке стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу