Close the fixed Barcode

Смачний і ароматний компот зі сливи на зиму

Розкриваємо секрети приготування солодкого та освіжаючого компоту зі сливи, який стане чудовим доповненням до зимового столу

Смачний і ароматний компот зі сливи на зиму
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Літо — це пора соковитих фруктів, а слива — одна з найулюбленіших. Її солодкий смак і яскравий аромат нагадують про теплу пору року. Щоб насолоджуватися цим смаком навіть взимку, можна приготувати смачний і ароматний компот.

Чому варто заготовити компот зі сливи на зиму

По-перше, компот допоможе максимально зберегти користь сливи, яка багата на вітаміни C, A, K, а також мінерали — калій, магній, залізо. Цей напій також дозволяє підтримувати імунітет і загальний тонус організму в холодну пору року. Сливовий компот чудово втамовує спрагу і додає бадьорості. Його можна подавати як холодним, так і гарячим, а також використовувати як основу для приготування різних десертів, наприклад, киселів або мусів.

Вас також зацікавить:

Сезонні фрукти та овочі: коли що обирати та споживати

Слива при діабеті: нюанси споживання

Як вибрати сливи для компоту

Для компоту підійдуть будь-які сорти слив. Головне, щоб вони були стиглими, соковитими і без пошкоджень. Перед покупкою корисних фруктів, радимо ознайомитися з актуальними акціями на сливи в супермаркетах вашого міста. Так ви зможете придбати їх за найкращою пропозицією. Найчастіше для компоту використовують такі сорти:

  • Угорка: солодкі сливи з щільною м’якоттю.

  • Ренклод: солодкі сливи з соковитою м’якоттю.

  • Чорнослив: сушені сливи, які надають компоту особливий аромат і смак.

Компот зі сливи: інгредієнти

  • сливи — 2 кг

  • цукор — 1,5 кг

  • вода — 3 л

  • прянощі (за бажанням): кориця, гвоздика, кардамон

Як приготувати компот зі сливи на зиму

  1. Сливи ретельно промити, видалити кісточки. Скляні банки і кришки також добре вимити і простерилізувати.

  2. У великій каструлі закип’ятити воду, додати цукор і прянощі. Кількість можна регулювати за своїм смаком. Варити сироп до повного розчинення цукру. Додати сливи і варити на середньому вогні 5-7 хвилин.

  3. Гарячий компот розлити по стерилізованих банках, щільно закрити кришками, перевернути догори дном, укутати ковдрою і залишити до повного охолодження.

Пам’ятайте, що ретельна стерилізація банок допоможе зберегти компот свіжим протягом тривалого часу. Для більш насиченого смаку можна додати в компот інші фрукти, наприклад, яблука, груші або смородину. 

Раніше ми розповідали, як створити літній настрій, приготувавши ароматний коктейль сангрія, експериментуючи з різними фруктами та спеціями.

Читати статті на тему

2024.11.22 10:29
Як зберігати продукти

Зберігаємо квасолю правильно: від збору до посіву

Хочете зберегти смачну та поживну квасолю до наступного врожаю? Розповідаємо про всі тонкощі підготовки та зберігання квасолі на насіння, щоб ви могли насолоджуватися власноруч вирощеними овочами наступного року
2024.11.21 12:33
Як зберігати продукти

Як правильно заморожувати горіхи: зберігаємо корисні властивості та смак

Дізнайтеся, як правильно заморозити горіхи, щоб зберегти їх смак і аромат на тривалий період. Команда GoToShop поділиться простими порадами та рекомендаціями, які допоможуть вам у цьому
2024.11.21 11:37
Як зберігати продукти

Врятувати їжу: як зберегти продукти у холодильнику без світла

Розповідаємо, як зберегти продукти свіжими в холодильнику під час відключень світла, використовуючи прості поради, лайфхаки та нестандартні методи
2024.11.20 14:42
Як зберігати продукти

Як правильно підготувати моркву до зберігання

Розповідаємо про всі етапи підготовки моркви до зберігання: від збору врожаю до вибору оптимального місця для зберігання. Дізнайтеся, як зберегти свіжість і смак моркви протягом всієї зими
2024.11.20 11:34
Як зберігати продукти

Від кімнатної температури до морозильної камери: найкращі способи зберігання хурми

Хурма — справжній дар осені, але як зберегти її соковитість і солодкість на тривалий час? Розкриваємо секрети правильного зберігання, щоб насолоджуватися смаком цих фруктів навіть взимку