Хто не любить солодкий і освіжаючий смак кавуна спекотним літом? А чи знали ви, що цю насолоду можна зберегти на всю зиму? Сьогодні ми поділимося з вами простим і смачним рецептом приготування кавунового соку на зиму.
Чому варто заготовити сік кавуна на зиму
Кавун багатий на вітаміни A, C, групи B, які зміцнюють імунітет та покращують загальний стан організму. Користь кавуна також підкреслює лікопін, що міститься в цій великій ягоді. Цей природний антиоксидант захищає клітини від пошкоджень та сповільнює процеси старіння. Кавуновий сік стане чудовою альтернативою магазинним сокам та компотам. Зробити заготівлю соку кавуна під силу кожному, навіть новачку в консервуванні.
Вас також зацікавить:
У який час доби краще їсти кавун, щоб не нашкодити здоров'ю
Коли можна купувати кавуни влітку: поради щодо вибору та безпечного вживання
Сік кавуна на зиму: рецепт
Інгредієнти:
стиглий кавун – 5 кг
цукор – 1 кг
лимонна кислота – 10 г
Як приготувати сік на зиму з кавуна
Ретельно вимийте кавун і розріжте його на частини. Видаліть кісточки та білу м’якоть. Не викидайте насіння кавуна! Адже, виявляється, воно не тільки абсолютно безпечне, але дуже смачне, лише треба правильно приготувати кісточки.
Пропустіть м’якоть кавуна через соковижималку. Перелийте сік в каструлю, додайте цукор і лимонну кислоту. Доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 15-20 хвилин, постійно помішуючи. Для кращого збереження кольору кавунового соку можна додати трохи лимонного соку.
Розлийте гарячий сік по стерилізованих банках і щільно закрутіть кришки. Переверніть банки догори дном і укутайте ковдрою. Залишіть так до повного охолодження. Зберігати кавуновий сік краще в прохолодному темному місці.
Насолоджуйтесь освіжаючим смаком кавунового соку як самостійним напоєм, експериментуйте з коктейлями або використовуйте для випічки – сік кавуна додасть вашим стравам літнього колориту навіть в холодну пору року. Раніше ми розповідали, як зберігати свіжий кавун, щоб можна було ласувати ним довше.