Спаржева квасоля — це молоді, незрілі плоди, де зерна містяться, ще у зародковому стані, тому вживається вона в їжу цілими стручками. Способів приготування такої квасолі є чимало, але одним із найсмачніших та найпопулярніших є підсмажування. Редактори GoToShop підготували перевірений рецепт спаржевої квасолі на сковороді, що допоможе насолодитися її неповторним смаком.
Для приготування спаржевої квасолі на сковороді вам знадобиться:
квасоля спаржева — 500 г
вершкове масло — 30 г (купуйте його вигідно, ознайомтеся з актуальними акціями на масло)
часник — 2 зубчики
сік половини лимона
сіль — за смаком
перець чилі (за бажанням)
Як приготувати спаржеву квасолю на сковороді
Для початку спаржеву квасолю потрібно промити та відламати кінці, а далі — трохи відварити. Якщо використовуєте заморожену спаржеву квасолю, закипʼятіть воду і закиньте туди квасолю на 30 секунд. Якщо ви використовуєте свіжу квасолю, тоді бланшуйте її трохи довше — 1 хвилину. Вода має покривати вашу квасолю.
Відкиньте квасолю на друшляк, далі її можна перекласти одразу у миску з крижаною водою, щоб зупинити процес приготування. Це зберігає колір і текстуру квасолі. Але після цього відкиньте спаржеву квасолю знову на друшляк.
Часник наріжте слайсами. Розігрійте вершкове масло на сковороді, потім додайте нарізаний часник і обсмажуйте до золотистого кольору (приблизно одну хвилину).
Вас також може зацікавити:
9 причин, щоб їсти спаржу: користь для здоров’я та поради щодо вживання
Мариновані часникові стрілки: смачна та корисна заготовка на зиму
Додайте в сковорідку спаржеву квасолю, смажте помішуючи протягом однієї хвилини, доки вона стане м’якою і трохи підрум’яниться. Додайте сіль, лимон та, за бажанням, трохи перцю чилі для пікантності смаку.
Спаржеву квасолю подають гарячою як гарнір або як легку закуску. Раніше ми розповідали, як швидко приготувати квасолю. Прості лайфхаки допоможуть швидко і легко зварити квасолю без попереднього замочування, заощадити час і насолодитися смачною та корисною стравою.