Як приготувати спаржеву квасолю на сковороді: простий рецепт

Спаржева квасоля на сковороді — класичне приготування плодів, яке не потребує надмірних зусиль, часу та багато інгредієнтів. Ділимось простим рецептом, що допоможе насолодитися смаком спаржевої квасолі

Як приготувати спаржеву квасолю на сковороді: простий рецепт
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Спаржева квасоля — це молоді, незрілі плоди, де зерна містяться, ще у зародковому стані, тому вживається вона в їжу цілими стручками. Способів приготування такої квасолі є чимало, але одним із найсмачніших та найпопулярніших є підсмажування. Редактори GoToShop підготували перевірений рецепт спаржевої квасолі на сковороді, що допоможе насолодитися її неповторним смаком.

Для приготування спаржевої квасолі на сковороді вам знадобиться:

  • квасоля спаржева — 500 г

  • вершкове масло — 30 г (купуйте його вигідно, ознайомтеся з актуальними акціями на масло)

  • часник — 2 зубчики

  • сік половини лимона

  • сіль — за смаком

  • перець чилі (за бажанням)

Як приготувати спаржеву квасолю на сковороді

Для початку спаржеву квасолю потрібно промити та відламати кінці, а далі — трохи відварити. Якщо використовуєте заморожену спаржеву квасолю, закипʼятіть воду і закиньте туди квасолю на 30 секунд. Якщо ви використовуєте свіжу квасолю, тоді бланшуйте її трохи довше — 1 хвилину. Вода має покривати вашу квасолю.

Відкиньте квасолю на друшляк, далі її можна перекласти одразу у миску з крижаною водою, щоб зупинити процес приготування. Це зберігає колір і текстуру квасолі. Але після цього відкиньте спаржеву квасолю знову на друшляк.

Часник наріжте слайсами. Розігрійте вершкове масло на сковороді, потім додайте нарізаний часник і обсмажуйте до золотистого кольору (приблизно одну хвилину).

Вас також може зацікавити:

9 причин, щоб їсти спаржу: користь для здоров’я та поради щодо вживання

Мариновані часникові стрілки: смачна та корисна заготовка на зиму

Додайте в сковорідку спаржеву квасолю, смажте помішуючи протягом однієї хвилини, доки вона стане м’якою і трохи підрум’яниться. Додайте сіль, лимон та, за бажанням, трохи перцю чилі для пікантності смаку.

Спаржеву квасолю подають гарячою як гарнір або як легку закуску. Раніше ми розповідали, як швидко приготувати квасолю. Прості лайфхаки допоможуть швидко і легко зварити квасолю без попереднього замочування, заощадити час і насолодитися смачною та корисною стравою.


  • Осіння газета знижок!
    16 - 29 вересень 2024
    319.9грн
    - 14% 369.9 грн
  • Маргарин 500г Своя Лінія Вершковий особий 72%

    41.4грн
    - 22% 52.9 грн
  • Акційні пропозиції
    13 - 20 вересень 2024

    Масло Наш Молочник Селянское 72,6% 180г

    59.9грн
    - 27% 81.6 грн
  • Читати статті на тему

    2024.09.18 17:29
    Як зберігати продукти

    Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

    Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду
    2024.09.18 15:25
    Як зберігати продукти

    Домашні заготовки: секрети хрустких маринованих грибів

    Розповідаємо про секрети приготування смачних і хрустких маринованих грибів в домашніх умовах. Дізнайтеся, як правильно вибрати гриби, приготувати маринад та зберегти заготовку на зиму
    2024.09.18 11:29
    Як зберігати продукти

    Маринуємо перець на зиму: різноманітність смаків та ароматів

    Маринування перцю — це не лише смачно, а й дуже просто! Розповідаємо різноманітні рецепти маринування перцю на зиму, щоб ваша комора завжди була заповнена яскравими та ароматними заготовками
    2024.09.18 10:26
    Як зберігати продукти

    Економія часу і продуктів: як правильно зберігати мусаку

    Хочете насолоджуватися смачною мусакою кілька днів поспіль? Дізнайтеся, як правильно зберігати цю страву в холодильнику та морозильній камері, щоб вона не втратила свого смаку та аромату
    2024.09.17 15:28
    Як зберігати продукти

    Консервування груш у карамелі з червоним вином

    Відкрийте для себе новий смак традиційної консервації. Груші у карамелі з червоним вином — це вишукане поєднання солодкого та кислого, яке стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу