Як правильно заморозити персики на зиму: головні правила

Поки сезон персиків у розпалі ними хочеться насолодитися та зберегти на холодну пору року. Але не вареннями та компотами єдиними. Розповідаємо, як заморозити персики на зиму

Як правильно заморозити персики на зиму: головні правила
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Персики — це соковиті й ароматні фрукти, які відомі не тільки своїм смаком, а й корисними властивостями. Наприклад, у них міститься вітамін C, вітаміни групи B (включно з B1, B2, B3, B5 і B6), вітамін E, вітамін К, а також мінерали, такі як калій, магній, фосфор і залізо. Крім того, персики багаті на антиоксиданти, такі як бета-каротин і ксантинові каротиноїди, які допомагають захищати клітини організму від дії вільних радикалів і можуть допомогти в боротьбі з різними захворюваннями. Сезон персиків у наших широтах зовсім невеликий, але зберегти їх на тривалий термін можна за допомогою заморозки. Як заморозити персики на зиму, розповідаємо в нашій статті.

Вибір персиків

Для заморожування вибирайте стиглі, але не перестиглі персики. Вони мають бути пружними, з цілою шкіркою і без видимих пошкоджень, плям або вм’ятин. Дізнайтеся головні поради, як обрати персики, щоб отримати стиглий соковитий фрукт, який не зіпсується на наступний день.

Також радимо звертати увагу на ціну. Для того, щоб придбати ці фрукти вигідно, ознайомтеся з актуальними акціями на персики у вашому місті. 

Підготовка та обробка

Добре помийте персики в холодній воді, а потім покладіть їх у каструлю з киплячою водою на кілька секунд (приблизно, 20-30 секунд). Ця процедура допоможе видалити з персиків шкірку. Після цього дістаньте персики і покладіть їх на кілька хвилин у миску з холодною водою.

Після того, як персики охолонуть, зніміть з них шкірку (заморожувати цей фрукт краще без неї).

Розріжте персики навпіл і видаліть кісточку. Потім наріжте їх на шматочки або часточки, залежно від ваших уподобань.

Вас також може зацікавити:

Персиковий сезон: 5 оригінальних заготовок на зиму

Персик чи нектарин: який фрукт подарує більше здоров’я

Обробка антиоксидантом (за бажанням)

Щоб запобігти окисленню (потемнінню) і зберегти колір персиків, можна обробити їх антиоксидантом, наприклад, лимонним соком — просто скропіть ним нарізані персики й акуратно перемішайте, щоб вони не пошкодилися. Однак цей крок не є обов’язковим, а тому ви можете його пропустити.

Упаковка

Під час подальших дій слідуйте загальним правилам, як заморожувати ягоди та фрукти.

Розкладіть нарізані персики в пластикові мішки або контейнери для заморожування. Слідкуйте, щоб в пакуванні не було зайвого повітря, яке може вплинути на утворення інею та псування фрукта.

Заморожування та зберігання

Помістіть упаковані персики в морозильну камеру. За правильного зберігання їхній термін придатності в замороженому вигляді становить від 8 до 12 місяців. Обов’язково позначте дату заморожування на упаковці, щоб знати, як давно вони перебувають у морозильнику.

Дотримуючись таких простих рекомендацій, ви зможете насолоджуватися смачними і корисними персиками всю зиму до наступного врожаю. 

Раніше ми розповідали, як заморозити абрикоси. Ще один літній ароматний фрукт, який чудово зберігається у морозилці для споживання у холодну пору року.


Читати статті на тему

2024.09.18 17:29
Як зберігати продукти

Запашний зимовий делікатес: мариновані баклажани з часником

Мариновані баклажани з часником — це класична заготовка на зиму, яка ніколи не виходить з моди. Ділимося з вами кількома простими та смачними рецептами, завдяки яким ви зможете насолоджуватись цим овочем протягом усього холодного періоду
2024.09.18 15:25
Як зберігати продукти

Домашні заготовки: секрети хрустких маринованих грибів

Розповідаємо про секрети приготування смачних і хрустких маринованих грибів в домашніх умовах. Дізнайтеся, як правильно вибрати гриби, приготувати маринад та зберегти заготовку на зиму
2024.09.18 11:29
Як зберігати продукти

Маринуємо перець на зиму: різноманітність смаків та ароматів

Маринування перцю — це не лише смачно, а й дуже просто! Розповідаємо різноманітні рецепти маринування перцю на зиму, щоб ваша комора завжди була заповнена яскравими та ароматними заготовками
2024.09.18 10:26
Як зберігати продукти

Економія часу і продуктів: як правильно зберігати мусаку

Хочете насолоджуватися смачною мусакою кілька днів поспіль? Дізнайтеся, як правильно зберігати цю страву в холодильнику та морозильній камері, щоб вона не втратила свого смаку та аромату
2024.09.17 15:28
Як зберігати продукти

Консервування груш у карамелі з червоним вином

Відкрийте для себе новий смак традиційної консервації. Груші у карамелі з червоним вином — це вишукане поєднання солодкого та кислого, яке стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу